fbpx

[Video] Salvini ponovno postal tarča ekstremista

Levičarski ekstremist (Foto: Twitter)

Levičarski ekstremist (Foto: Twitter)

Najpopularnejši italijanski politik, voditelj Severne lige Matteo Salvini, je bil ponovno tarča poskusa fizičnega napada levega ekstremista v Neaplju. Najhujše so preprečili Salvinijevi varnostniki, saj so levičarskega ekstremista pravočasno onesposobili.

Matteo Salvini obiskuje italijanska mesta in kraje, kjer ga vedno pričaka navdušena množica. Najpopularnejši italijanski politik pa gre na živce predvsem levičarskim ekstremistom. Prejšnji petek je hotel z njim obračunati eden izmed teh skrajnežev, ko se je sprehajal po ulicah Neaplja. Namero nasilneža so preprečili Salvinijevi varnostniki. To pa ni prvi tovrsten poskus napada na priljubljenega italijanskega politika.

Po poročanju portala Voice of Europe so leta 2018 v njihovi pisarni v Trbižu v slogu “Rdečih brigad” levičarski skrajneži podtaknili celo bombo. V lanskem aprilu sta bila dva ilegalna Maročana obtožena, da sta hotela podtakniti bombo v pisarni  San Valentino Torio. V tem tednu pa je doživel še grožnje lokalnega voditelja italijanskih partizanov v Riminiju,  Giusija Delvecchia.

Severna liga bila izigrana s strani italijanskih levičarskih globalistov
Matteo Salvini je v času vodenja notranjega ministrstva naredil številne pomembne korake za spopadanje z migracijami, saj se južna italijanska obala nahaja blizu afriške in je s tem lahka tarča afriških migrantov ter tihotapcev. Italija je tako vsaj za nekaj časa postala relativno varna država. Vendar Salvini ni računal, da ga bosta levičarski stranki Gibanje petih zvezd in Demokratska stranka izigrali ter skupaj sestavili vlado. Prve poteze nove leve vlade so že vidne v obliki odprtih pristanišč za tihotapske ladje z migranti, Italija pa se znova spreminja v nestabilno državo.

Matteo Salvini tako samo čaka trenutek, ko bo v Italiji znova razpadla vlada in se bodo Italijani odpravili na nove volitve. Salvinijeva stranka po vseh javnomnenjskih anketah vodi z veliko prednostjo, saj jo podpira približno že 40 odstotkov italijanskega volilnega telesa. V mnogih italijanskih krajih pa Salvinija pričaka ogromna množica. V Rimu je tako nastopil pred 200 tisoč glavo množico.

Luka Perš