[Video] Še ena soseda stoji pokončno! Madžarska nogometna reprezentanca ni pokleknila v čast organizaciji BLM

Člani irske nogometne reprezentance so sramotno pokleknili v čast teroristične BLM, medtem ko so madžarski reprezentanti ostali pokončni. (Foto: posnetek zaslona)

“Madžarska ni pokleknila pred tekmo proti Irski. Krščanski narodi ne bodo klečali pred nikomer drugim kot pred Bogom. Veselim se dneva, ko Finska ne bo pokleknila,” je zapisal neimenovani finski ljubitelj nogometa, ki se na svojem profilu opredeljuje kot konservativec, domoljub in kristjan. Zlasti v zadnjem letu se je, pri številnih zahodnih nogometnih reprezentancah, razpasel običaj sramotnega klečanja, v čast kriminalne organizacije Črna življenja štejejo (BLM), ki jo nekateri razglašajo celo za teroristično in katere pripadniki so skupaj z Antifo lani opustošili ameriška ter zahodnoevropska mesta. 

Na spletu se je pojavil kratek videoposnetek s tekme med Madžarsko in Irsko, pred katero so irski nogometaši  pokleknili v čast huliganskega, gibanja “Črna življenja štejejo” (BLM), medtem ko so Madžari ostali pokončni. Pred dnevi smo bili priča isti situaciji, ko so člani belgijske reprezentance prav tako padli na kolena (kot pred kakšnim zlatim teletom), medtem ko so Hrvati ostali na nogah. Klečanje pred tekmami je sicer maligna družbena simptomatika, ki se je na Zahodu razpasla z epidemijo wokeizma. Situaciji ne nazadnje dajeta slutiti, da je prihodnost zahodne civilizacije na evropskem vzhodu, saj si ne pusti vsiljevati neutemeljenih  in destruktivnih občutkov “krivde belega človeka”.

Vzhodna Evropa, utrjena od totalitarnih režimov, zlasti socializma in stoletij invazij Turkov, Mongolov, Rusov, Tatarov in Švedov ter drugih narodov, je razvila zdrav imunski sistem za prepoznavanje in upiranje škodljivim vdorom takšnih elementov, pojavom in neomarksističnemu pranju možganov itd., medtem ko evropski zahod in anglosaksonski svet, popuščata pod cunamijem kulturnega marksizma (multikulti). Navdušeni navijači na tekmi med Irsko in Madžarsko pa so hrabro potezo reprezentantov naše vzhodne sosede, pospremili z navdušenim odobravanjem, zlasti žvižganjem in vzklikanjem ter hkrati izrazili nasprotovanje zavrženi instrumentalizaciji športa za politično propagando (ameriških demokratov).

https://twitter.com/Based_Finland/status/1402550340172517376?s=20

Spomnimo: Hrvati niso klonili pred nesmiselnimi, lažnimi pobudami in podpori gibanju BLM (črna življenja štejejo). Več kot očitno je, da je vse skupaj le politikanstvo, ki prodira tudi v šport. Sedenje in poklekanje med himno je nespoštljivo početje, ki izvira iz Amerike, in Hrvati so jasno pokazali, da to ne spada v Evropo. Pokazali pa so tudi, da imajo hrbtenico in da se ni treba podrediti vsakemu novemu levičarskemu gibanju. Ta cirkus se je začel leta 2016, ko je igralec ameriškega nogometa Colin Kaepernick med igranjem ameriške himne sedel na klopi in ni stal, kot bi se spodobilo. Ko se je nanj usul plaz kritik, se je izgovarjal, da gre za njegov protest proti policijskemu nasilju nad črnci. 

Klečanje pred BLM je prodrlo v Evropo
“Ne bom stal in kazal spoštovanja zastavi države, ki zatira temnopolte in druge ljudi manjšin,” je dejal. Na prigovarjanje soigralca Nata Boyerja je Kaepernick vseeno “odnehal” s sedenjem na klopi med igranjem himne in začel klečati. Kasneje se je klečanje med himno razpaslo med vsemi ekipami NFL, gledanost tekem pa je konstantno padala. Velik nasprotnik klečanja med igranjem nacionalne himne je bil tudi ameriški predsednik Donald Trump. V ligi NFL so se odločili, da temu naredijo konec, a so po uporu zveze igralcev odnehali.

Klečanje pred huligani BLM in Antife. (Foto: Demokracija)

Klečanje med igranjem ameriške himne se je od takrat razpaslo še po drugih športnih prireditvah v ZDA, izpostavimo lahko košarkarsko ligo NBA, žensko nogometno ligo in univerzitetne športne lige. Po koronapremoru na evropskih zelenicah se je klečati začelo tudi na tekmah evropskih nogometnih klubov, sprva v Angliji, zdaj pa klečijo celo nacionalne reprezentance. Bojda še vedno v podporo gibanju BLM. Hrvati so se temu odločno zoperstavili. Prijateljsko tekmo proti Belgijcem so izgubili z 1:0, a so zato osvojili srca ljubiteljev nogometa. Angleži medtem obljubljajo, da bodo pred začetkom tekme še naprej klečali, čeprav s tem jezijo svoje navijače.

Domen Mezeg