fbpx

[Video] ŠKANDAL – ena najbolj gledanih serij v ZDA. Vas zanima, zakaj?

Serije so dandanes postale del našega vsakdana, so nekaj povsem običajnega. Nekaj nenavadnega pa je, če v času prihajajočih predsedniških volitev v ZDA demokratska stranka eno trenutno najbolj priljubljenih serij izkorišča v najbolj bizarne propagandne namene – v podporo splavu.

Škandal” je ena najbolj gledanih serij v zadnjem času, njeno avtorico Shondo Rhimes pa mnogi poznamo predvsem kot avtorico nanizanke “Talenti v belem”. Shonda je v enem od svojih govorov dejala, da ne razume, zakaj mnogi mislijo, da je svet izven televizije kaj drugačen kot v serijah, katere ustvarja.

Feministka Shonda Rhimes verjame, da družina človeka zgolj uničuje
Rhimesova je tudi zloglasna feministka, ki močno verjame v pravico do splava, družino pa dojema zgolj kot uničujoč faktor. “Škandal” je trenutno ena najbolj priljubljenih serij, katero predvaja televizija ABC, ki spada pod The Walt Disney Company.

Shonda Rimes (Foto: Facebook)

Shonda Rimes (Foto: Facebook)

Tako sporne propagande v podporo splavu The Wald Disney televizija še ni doživela
V eni izmed zadnjih nanizank serije “Škandal”, ki je bila po mnenju mnogih medijev namenjena zgolj bizarni promociji Načrtovanega starševstva (Planned Parenthood), se glavna igralka Olivia odloči za splav. Medtem ko leži na operacijski mizi, zdravnik na njej izvaja splav, v ozadju pa je slišati pesem Sveta noč, ki slavi rojstvo deteta Jezusa, odrešenika, čigar učlovečenje slavimo na božični dan.

“Družina vas ne bo dopolnjevala, ampak samo uničila,” še doda moški glas. Namen je jasen – podpora Načrtovanemu starševstvu in pozivanje k splavu.

(Foto: Epa)

(Feministična gibanja in njihova perverzna sporočila, namenjena borcem za človekove pravice. Foto: Epa)

Hillary Clinton ne moti masten zaslužek, ki ga prinašajo otroška trupelca
V afero organizacije Načrtovano starševstvo, ki namesto načrtovanja starševstva aktivno izvaja splave in zdravi spolne bolezni, sta vpletena tako Hillary Clinton kot trenutni predsednik ZDA Barack Obama. Organizacija od vlade ZDA dobiva več kot pol milijarde sredstev, kar je popolnoma nepotrebno, saj so zdravstvene storitve, ki jih nudi ta organizacija, ameriškim državljanom na voljo v javnozdravstvenih ustanovah.

Hillary Clinton o Načrtovanem starševstvu (Foto: Youtube)

Hillary Clinton o Načrtovanem starševstvu (foto: Youtube).

“Davkoplačevalski denar država namenja Načrtovanemu starševstvu, zato ker je ta za državljane ZDA potreben. Za izvajanje splavov pa zasluži le 3 odstotke vsega dobička,” je dodal eden od stranskih igralcev v seriji. Matthew Clark iz Life News pa v nasprotju z uradno izjavo organizacije Načrtovano starševstvo trdi, da splavi podjetju prinašajo kar 55 odstotkov letnega dobička. Za Načrtovano starševstvo in demokratsko stranko je značilno, da – ob priložnostih, ko jih kdo naslovi z vprašanjem, zakaj prodajajo oz. podpirajo prodajo otroških trupelc – niso preveč zgovorni.

“Očitno Hillary Clinton nima težav z dejstvom, da se v Načrtovanem starševstvu izvajajo sicer legalne oblike splava in kasneje nelegalne oblike prodaje delcev splavljenih telesc. Čeprav Clintonova trdi, da je šlo le za zakasnele oblike splavov, pa so v večini primerov zarodki že bili dovolj razviti, da se dejanje lahko obravnava kot umor. Dragi državljani, to je le ena izmed mnogih laži Clintonove, za katero plačujemo davkoplačevalci,” je dodala Carly Fiorina, republikanska kandidatka za predsednico ZDA na prihajajočih predsedniških volitvah.

Ne gre jim za življenja nedolžnih, gre jim za denar in zmago na predsedniških volitvah
Ali gre Shondi Rhimes zgolj za ogromen zaslužek, ki ga bo zaradi promocije Načrtovanega starševstva deležna, ali pa sama res nasprotuje človekovim pravicam in družini? Najbrž gre za skupek obojega. Medtem ko so bili v Načrtovanem starševstvu nad serijo – ki je bila vsebinsko namenjena zgolj njihovi brezplačni promociji in jim je zato pomagala prihraniti kar nekaj sto tisoč evrov – navdušeni, pa je odziv javnosti ravno nasproten. Nad bizarnim prizorom iz nanizanke so zgroženi mnogi, kar dokazujejo tudi mnoge spletne peticije, ki zahtevajo od televizije ABC, naj nemudoma prekine vsakršno promocijo splava na televiziji in na drugih socialnih omrežjih. Ena od peticij je na voljo tukaj.

T. O.