fbpx

[Video] So kamere med požarom ujele islamista?

Foto: Twitter

Kmalu potem, ko je odjeknila novica, da gori fascinantna notredamska katedrala, so ljudje z razočaranjem in obžalovanjem pričeli preko družabnih omrežij in televizijskih sprejemnikov spremljati, kako se z ognjenimi zublji borijo gasilci. Pozorno oko gledalcev je med gašenjem pritegnila pojava moškega na notredamski katedrali, ki niti ne spominja na izgled gasilcev, saj takrat ni bilo nikogar na objektu, ampak bolj na muslimana z značilnim arabskim pokrivalom.

Uradni vzrok požara po poročanju francoskih medijev sicer še ni znan, oblasti in poslušni mediji pa vseskozi v javnost lansirajo informacije, da je do požara prišlo zaradi obnovitvenih del. Podoba moškega, ki je videti kot musliman, nedvomno pri marsikom poraja dvom v tovrstno razlago, saj se upravičeno pojavi sum, da je bil požar podtaknjen s strani islamskega skrajneža. V preteklosti je namreč že prišlo do več podobnih, sicer neuspešnih poskusov.

Protikrščanski vandalizem
Medtem ko so katoliki in ljubitelji umetnosti po vsem svetu žalovali za uničenim simbolom krščanstva v Franciji, je bilo tudi nekaj takih, ki so požig proslavljali z vrsto neokusnih komentarjev (“Padec Križa, kakšen čudovit in zgodovinski trenutek. Bog, hvala ti in hvala.” “Kako lep ogenj, o moj Bog. To je najlepši požar na svetu.”). Potrebno je opozoriti, da se v Franciji pojavlja grozljiva statistika protikrščanskega vandalizma. Prejšnji mesec so namreč v samo enem tednu oskrunili kar ducat katoliških cerkva.

Po poročanju spletne strani Breitbart so v Franciji vsak dan napadene povprečno tri cerkve. Včerajšnji požar katedrale Notre-Dame je le zadnji v nizu požarov, ki zajemajo francoske cerkve. Glede na podobo moškega, ki ga je ujel objektiv kamere med gašenjem požara, se človek vpraša, kaj je ta na katedrali počel v času gašenja. Marsikdo zagovarja prepričanje, da moški nikakor ne izgleda kot delavec ali pa kot gasilec.

H. M.