fbpx

[Video] Sožitje in toleranca pa taki: Muslimani kristjanom ne smejo voščiti za božič, ker je to greh!

Foto: Printscreen

Toliko o sožitju in toleranci muslimanov. Muslimani očitni ne smejo voščiti niti za božič. Imam je namreč vernikom na vprašanje, ali lahko muslimani praznujejo in zaželijo vesel božič, odgovoril, da to nikakor ni sprejemljivo, saj naj bi s tem avtomatsko priznali, da je bil Jezus rojen na 25. december. 

S tem naj bi muslimani prav tako priznali, da je Jezus Božji otrok, kar pa je po prepričanju imama velik greh. S tem dejanjem naj bi se namreč musliman izkazal za heretika.

Po besedah imama kristjani verjamejo, da je bil Jezus rojen 25. decembra in zato tudi tedaj praznujejo božič. “Ne bi bili za to, da bi se božič praznoval katerikoli drug dan. Če bi kristjanu rekel praznujte božič 10. oktobra, bi rekli ne, ker je bil Jezus rojen 25. decembra.”

“Ravno zato, ko me vprašajo, če je narobe, da zaželim vesel božič, jim odgovorim, da je seveda narobe.” Ko je eden izmed prisotnih izrazil mnenje, da je namen božiča bolj komercialne narave, da kristjani drug drugemu dajejo darila, imam ni kazal pretiranega navdušenja, zato ga je napeljal v razmišljanje, da gre za to, da kristjani praznujejo rojstvo Jezusa. “Saj veš, da imajo Jezusa za Božjega sina, kajne,” mu je odvrnil in dodal, da je ravno zato to oblika herezije. “Da dosežete dober cilj, vam ni potrebno tega doseči s pomočjo slabih sredstev,” je prepričan imam.

Hana Murn