fbpx

[Video] Spekter političnega nasilja v Ameriki: Nianse, ki se jih poslužuje levica, da terorizira svoje nasprotnike

Foto: epa

Izgredi, ropanje, podtikanje požarov. S smrtjo Georgea Floyda se je v ZDA začel nov val nasilnih izgredov, ki jih je levica s pridom izkoristila za teroriziranje drugačemislečih. Z razlogom je ameriški predsednik napovedal razglasitev skrajno leve Antifa za teroristično organizacijo. Po mnenju mnogih nekoliko pozno, a bolje pozno kot nikoli.

“Ena vrhovna pravica, ki jo vse vlade po svetu držijo samo zase, je monopol nad nasiljem,” a potrebno je razčleniti, za kakšno nasilje gre in s kakšnim namenom, pravi youtuber, politični in družbeni analitik Felix Rex.

“Ko pride do političnih ciljev, komunistična, marksistična in maoistična levica vedno znova kaže in demonstrira, da politični center in desnica nikakor ne razumeta resnične narave nasilja. To je razvidno od vojne med državami do spletne cenzure,” trdi Rex.

Nasilje prihaja v različnih oblikah. Kot je zapisal ameriški pisatelj Robert A. Heinlein: “Ko glasujete, izvršujete politično avtoriteto, rabite silo. In sila, prijatelji, je nasilje. Je najvišja avtoriteta, iz katere izvirajo vse ostale avtoritete.”

Levičarji se prosto poslužujejo nasilja, oblast pa to tolerira
Levičarji pa imajo rabo sile, ki jo bodo uradne oblasti tolerirale, razdelano do potankosti. Kakor poudarja Felix Rex, se nasilje ne začne z udarci, temveč veliko prej, s hujskanjem, z maltretiranjem, s preganjanjem. Nasilje je tako tudi grožnja, prikrita ali zakrita, s katero se posameznika sili v podreditev. Nasilje je, ko homoseksualci zahtevajo, da jim slaščičarna speče poročno torto, navkljub temu, da je to v nasprotju z verskimi prepričanji slaščičarjev.

Nasilje je, ko se besna drhal spravi na ubogega slaščičarja, mu grozi, ga žali, ponižuje in nanj vrši pritisk z vseh možnih strani. Nasilje je, ko samooklicani čuvaji, ki jih financira judovski milijarder George Soros, delajo vse v svoji moči, da bi posamezniku odvzeli vsakršen vir prihodkov, ga blatijo, črnijo in lažejo o njem.

Temu smo priča tudi v Sloveniji
To se ne dogaja samo v ZDA. V ZDA je zgolj vse skupaj bolj očitno. Takemu načinu delovanja smo priča tudi v Sloveniji. Vse od groženj s smrtjo predsedniku vlade Janezu Janši in podpornikom SDS, pa do diskreditacij podjetja, ki je Sloveniji dobavilo potrebne ventilatorje za boj proti pandemiji COVID-19. Domen Savić si že dalj časa prizadeva, da bi desne medije, kot sta Nova24TV in Demokracija, finančno prizadel s preganjanjem oglaševalcev. Nedolgo nazaj smo lahko bili priča celo poskusu nezadovoljnih harpij pevskega zbora Kombinatke, ki so lastnika domačije Na Škaluc najprej zasule z negativnimi ocenami na spletu, nato pa mu skušale še razdreti zakon. Tak je način delovanja levice. Radikalen, skrajen, brez omejitev. Osebno je politično in politično je osebno. Nič ni predaleč, nič ni preveč.

Pripadniki radikalne teroristične Antifa z razlogom vedno delujejo v skupini. Tam so močni, ko so sami ali v manjšini, so tiho. Vedo tudi, do kam lahko gredo. Svojo žrtev bodo brutalno pretepli, pohabili, ne bodo pa je ubili. Teror namreč lahko učinkuje samo, če žrtev preživi. In njihova žrtev bo lahko preostanek življenja živela v strahu, da če si še kdaj drzne dvigniti glavo, jo lahko doleti še ena porcija, saj oblasti, oziroma organi pregona ne bodo ukrepali.

[VIDEO] Temna stran “Protesta proti sovraštvu”, ki so vam jo mediji zamolčali: V srbščini vzklikali “Ubi Janšu”

“Za razliko od sredine in desnice skrajna levica, marksisti in maoisti razumejo rabo političnega nasilja in njegov spekter, ko napadajo finance, pravice in fizični prostor svojih nasprotnikov, ne da bi prestopili mejo, ki jo je določila oblast, ki ima v rokah resničen monopol nad nasiljem,” zaključi Felix Rex.

Ivan Šokić