fbpx

[Video] Srb je v času napada morskega psa v Hurgadi plaval v morju: “Ženska me je klicala, naj se vrnem”

posnetek zaslona

Za srbskega državljana bi lahko bilo kopanje v morju kmalu usodno. Včeraj smo poročali o grozovitem napadu morskega psa na 68-letno avstrijsko turistko, medtem ko je istočasno tam plaval tudi srbski državljan. Imel je srečo, saj ga je ženska na obali opozorila, da naj pride čim prej iz vode. “Doživel sem šok. Niti pomislil nisem, da bi lahko srečal morskega psa,” je dejal. Po njegovih besedah so oblasti skušale napad prikriti, plažo pa so za naslednje tri dni zaprli za kopalce.

Eden od srbskih turistov, ki trenutno dopustuje v Hurgadi, je opisal vzdušje v tem egipčanskem letovišču, potem ko je zaradi napada morskega psa umrla ženska. Po njegovih besedah ​​so oblasti v Hurgadi napad morskega psa najprej poskušale prikriti, kmalu pa se je med turisti razširila vest o tem, kaj se je zgodilo.

Kot smo včeraj že pisali, je morski pes napadel žensko, ji odgriznil roko in nogo, pri čemer se je kljub hudi poškodbi uspelo prebiti do obale. Istočasno je srbski turist prav tako plaval v vodi, medtem pa so mu ljudje vzklikali, naj se vrne iz vode. “V tistem trenutku sem zaslišal žensko, ki me je poklicala in mi pomignila, naj se čim prej vrnem. Moram priznati, da me je bilo zelo strah,” je povedal srbski turist, ki ni želel razkriti svoje identitete.

Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Dodaja, da mu je žena, ko se je vrnil na obalo, povedala, da je morski pes napadel žensko. “Doživel sem šok. Niti pomislil nisem, da bi srečal morskega psa. Videli smo delfine in jih slikali. Ampak morski pes. Verjemite, nihče ne gre v vodo dlje od dveh metrov,” še pravi Srb.

Ženska napada ni preživela
Ženska je zaradi šoka doživela srčni napad na poti v bolnišnico, kjer je tudi umrla. Zaradi nesreče je na tem območju od petka dalje tri dni prepovedano kopanje, potapljanje in ribolov. Gre za del, ki je poln priljubljenih letovišč, sam napad pa se je zgodil nedaleč od enega izmed njih. V Rdečem morju živi več kot 40 različnih vrst morskih psov, med katerimi so najpogostejši grebenasti morski psi, pa tudi črni in dolgi morski psi.

Sara Kovač