[Video] To so protestniki za socialno pravičnost v Čilu? Oropali cerkev in kar na ulici uničevali svete predmete …

Vandali v Santiagu izropali cerkev Marijinega vnebovzetja in uničili cerkvene podobe, spovednice, klopi in podobo cerkve (foto: EPA)

Čilski predsednik Sebastian Pinera je že pred tedni opozarjal, da protesti, ki so zajeli državo, po organiziranosti spominjajo na delovanje kriminalnih združb. Da je res tako, s svojimi dejanji te dni potrjujejo tudi sami izgredniki, ki so proteste izkoristili za ropanje cerkve, iz katere so odnesli slike in kipe svetnikov, orgle ter celo klopi. Vse skupaj pa so sredi ulice zažgali. Kaj je imela vandalizirana cerkev opraviti z domnevnimi zahtevami po znižanju cen javnega prevoza, ni znano.

Protesti v Čilu, katerih povod naj bi bilo zvišanje cen vozovnic za javni promet, so zdavnaj prerasli svoj prvotni namen. Posnetki nedeljskega protesta kažejo, kako je skupina vandalov izkoristila priložnost in izropala cerkev.

Na posnetkih je videti, kako se je na trgu Baquedano v čilski prestolnici Santiago zbralo več tisoč protestnikov. Protesti so doslej terjali 20 življenj, več kot 2.500 ljudi pa je bilo ranjenih.

A med protestniki so bili tudi vandali, ki so priložnost izkoristili za uničenje bližnje cerkve Marijinega vnebovzetja. Iz omenjene cerkve so odnesli kipe, slike, spovednice, celo klopi in orgle.

Večino nakradenega pa so nato sredi belega dne zmetali na kup in zažgali. Kmalu zatem so izgredniki na policiste metali granitne kocke, zaradi česar se je policija odzvala z vodnimi topovi in solzivcem.

Čilski predsednik Sebastian Pinera, ki je oktobra svaril, da je v organiziranosti protestnikov zaznati pripravljenost, značilno za kriminalne združbe, je te dni še okrepil varovanje in zaostril ukrepe proti vandalizmu.

Ivan Šokić

 • Marija

  Vsako drugo ideologijo hočejo uničiti samo islam lahko ostane.

 • FORT WORTH

  Unicujejo dediscino.
  Dobiti bi morali 5 dosmrnih vsak posebej.

  • xtc

   Vsak pet patronov v čelo n še preje pa 30 km z 100 kilami na hrbtu peš.

 • Ivan Ivanovič

  Soros?!

 • xtc

  Dejstvo je tako,gre za levičarje in obglavljanje kipov iz cerkva nakazuje kdo to počne tudi po EU.
  Skratka Čile rabi nujno novega Pinocheta x2 ,da uredi zadeve kot jih je on za vrsto let,upam le,da čimpreje v njegove čevlje stopi odločen general in uredi zadevo.No akole je na oblast prilezel Aliende,ki je skoraj uničil državo.

 • romanos1

  Zakaj se zakrivajo,če samo protestirajo?

 • Van Der Waals

  ANTIFA PEDRO KOMUNISTI IN MUSLIMANI CIGANI ČRNUHI ZAVEZNIKI!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!