[Video] To so protestniki za socialno pravičnost v Čilu? Oropali cerkev in kar na ulici uničevali svete predmete …

Datum:

Čilski predsednik Sebastian Pinera je že pred tedni opozarjal, da protesti, ki so zajeli državo, po organiziranosti spominjajo na delovanje kriminalnih združb. Da je res tako, s svojimi dejanji te dni potrjujejo tudi sami izgredniki, ki so proteste izkoristili za ropanje cerkve, iz katere so odnesli slike in kipe svetnikov, orgle ter celo klopi. Vse skupaj pa so sredi ulice zažgali. Kaj je imela vandalizirana cerkev opraviti z domnevnimi zahtevami po znižanju cen javnega prevoza, ni znano.

Protesti v Čilu, katerih povod naj bi bilo zvišanje cen vozovnic za javni promet, so zdavnaj prerasli svoj prvotni namen. Posnetki nedeljskega protesta kažejo, kako je skupina vandalov izkoristila priložnost in izropala cerkev.

Na posnetkih je videti, kako se je na trgu Baquedano v čilski prestolnici Santiago zbralo več tisoč protestnikov. Protesti so doslej terjali 20 življenj, več kot 2.500 ljudi pa je bilo ranjenih.

A med protestniki so bili tudi vandali, ki so priložnost izkoristili za uničenje bližnje cerkve Marijinega vnebovzetja. Iz omenjene cerkve so odnesli kipe, slike, spovednice, celo klopi in orgle.

Večino nakradenega pa so nato sredi belega dne zmetali na kup in zažgali. Kmalu zatem so izgredniki na policiste metali granitne kocke, zaradi česar se je policija odzvala z vodnimi topovi in solzivcem.

https://twitter.com/Ang61930/status/1193844384451715072

Čilski predsednik Sebastian Pinera, ki je oktobra svaril, da je v organiziranosti protestnikov zaznati pripravljenost, značilno za kriminalne združbe, je te dni še okrepil varovanje in zaostril ukrepe proti vandalizmu.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...