fbpx

[Video] Tragedija, ki je Trst pustila brez besed: Dominikanska brata migranta ubila dva policista!

Ubita tržaška policista Pierluigi Rotta in Matteo De Menego (vir: twitter)

V petek, 4. oktobra, sta migranta iz Dominikanske republike v strelskem spopadu na policijski postaji v Trstu ubila dva policista. Eden od migrantskih roparjev je enemu od policistov uspel iztrgati pištolo, zaradi česar je prišlo do strelskega spopada.

V strelskem obračunu, do katerega je prišlo v petek, 4. oktobra 2019, na policijski postaji in v katerem sta bila vpletena z dominikanska migranta, sta umrla dva policista, 34-letni Pierluigi Rotta in 31-letni Matteo De Menego.

Italijanska policija je po poročanju The Local prijela dominikanska migranta – brata, 29-letnega Alejandra Augusta Stephana Merana in 32-letnega Carlyslea Stephana Merana, na podlagi suma, da sta v zgodnjih jutranjih urah ukradla skuter.

Po nekaterih trditvah naj bi do streljanja prišlo potem, ko je eden od roparjev prosil, da gre na stranišče, trenutek nepazljivosti pa je izkoristil, da je enemu od policistov odvzel pištolo.

V strelskem spopadu, ki je sledil v prostorih policijske postaje v Trstu sta umrla dva policista, še trije policisti pa so bili ranjeni. Strelec naj bi bil mlajši od bratov Meran, Alejandro, ki naj bi po pisanju Ansa trpel za “psihičnimi težavami”.

Migranti prijeti, policisti mrtvi
Eden od bratov je bil v spopadu ranjen, a sta vseeno uspela pobegniti iz policijske postaje in poskušala ukrasti policijsko vozilo. Na parkirišču pred policijsko postajo so ju nato še enkrat prijeli in razorožili.

https://twitter.com/AdryWebber/status/1180436732187160576

Tako Rotta kot De Menego sta zaradi prehudih poškodb umrla v bolnišnici. V Trstu pa vse od petka žalujejo. “To je tragedija ob kateri naša skupnost ostane brez besed,” je povedal župan Velletrija Orlando Pocci, od koder je prihajal eden od policistov.

Ivan Šokić