[Video] Tragedija, ki je Trst pustila brez besed: Dominikanska brata migranta ubila dva policista!

Ubita tržaška policista Pierluigi Rotta in Matteo De Menego (vir: twitter)

V petek, 4. oktobra, sta migranta iz Dominikanske republike v strelskem spopadu na policijski postaji v Trstu ubila dva policista. Eden od migrantskih roparjev je enemu od policistov uspel iztrgati pištolo, zaradi česar je prišlo do strelskega spopada.

V strelskem obračunu, do katerega je prišlo v petek, 4. oktobra 2019, na policijski postaji in v katerem sta bila vpletena z dominikanska migranta, sta umrla dva policista, 34-letni Pierluigi Rotta in 31-letni Matteo De Menego.

Italijanska policija je po poročanju The Local prijela dominikanska migranta – brata, 29-letnega Alejandra Augusta Stephana Merana in 32-letnega Carlyslea Stephana Merana, na podlagi suma, da sta v zgodnjih jutranjih urah ukradla skuter.

Po nekaterih trditvah naj bi do streljanja prišlo potem, ko je eden od roparjev prosil, da gre na stranišče, trenutek nepazljivosti pa je izkoristil, da je enemu od policistov odvzel pištolo.

V strelskem spopadu, ki je sledil v prostorih policijske postaje v Trstu sta umrla dva policista, še trije policisti pa so bili ranjeni. Strelec naj bi bil mlajši od bratov Meran, Alejandro, ki naj bi po pisanju Ansa trpel za “psihičnimi težavami”.

Migranti prijeti, policisti mrtvi
Eden od bratov je bil v spopadu ranjen, a sta vseeno uspela pobegniti iz policijske postaje in poskušala ukrasti policijsko vozilo. Na parkirišču pred policijsko postajo so ju nato še enkrat prijeli in razorožili.

https://twitter.com/AdryWebber/status/1180436732187160576

Tako Rotta kot De Menego sta zaradi prehudih poškodb umrla v bolnišnici. V Trstu pa vse od petka žalujejo. “To je tragedija ob kateri naša skupnost ostane brez besed,” je povedal župan Velletrija Orlando Pocci, od koder je prihajal eden od policistov.

Ivan Šokić

 • Milko Di Battista

  Prosim vas da vnesete sledeče popravke:
  1) na policista je streljal samo en Dominikanec;
  2) drugi je brata pospremil na policijsko postajo ker ga je bil prijavil zaradi tatvine mopeda in v napadu ni bil udeležen;
  3) župan Trsta je gospod Roberto Dipiazza; Orlando Pocci je župan mesta Velletri, rojstnega kraja enega od ubitih policistov.
  Hvala lepa

  • centurion

   Bistvo je, da je migrantski gnoj ubil dva ČLOVEKA.
   Ustreliti bi ga morali pred aretacijo za
   rop skuterja.
   Pravzaprav, ko je vstopil v Italijo.
   Ostalo je nepomembno.
   Stopmigracijaminmarakešu.

  • Steiermark

   Po tvoje, ker je “streljal samo en dominikanec”, je to zločinsko dejanje manj pereče oz. se naj ga spregleda? Ali si tudi ti eden izmed tistih, ki so proti Salviniju, ki je v kratkem času, ko je imel priložnost poskrbeti za Italjane in Italijo, bil zaradi satanistično levaške združbe, ki jo vodi sluzavec satanističnega reda soroš, načrtno in hinavsko odstavljen? Ravno iz tega razloga sta dva policaja plačala z življenjem in sta na seznamu tistih, ki bomo, počasi, od drhali z drugih kontinentov, divjakov brez kulture in humanosti, pokončanih v Evropi, da bomo dali mesto še večim pritepenim in uvoženim zverem!

   • Lokomotivführer

    Ne vem, zakaj je o tem že dva dni tiho, ali sem spregledal, v Parizu:The French prime minister, Édouard Philippe, has promised a security review of staff working in counter-terrorism intelligence units after the state prosecutor said the police administrator who killed four people in an attack at a Paris headquarters adhered to “a radical vision of Islam”.

    • Steiermark

     Ne smejo nas obveščati in “osveščati”, da nebi prišlo do prehudih protestov, s strani normalih Slovencevv, ki se zavedajo kaj dovažanje teh zveri pomeni za nas!

 • pajot

  Psihične težave? Jebela,jaz jih imam tudi,ker moram prenašat raznorazne klovne in mafijce,pa vseeno ne ubijam.

  • centurion

   Psihične težave migranta bi policisti
   pozdravili z zdravilom iz Berette 9x19mm.

   • Polh Dobri

    Ma tudi Crvena Zastava 7,62 bi zadoščala.

    • centurion

     Ameriška policija gre bol na ziher.
     .357magnum ali .45auto.
     Kresne prepečenga, ki se upira,
     potem vpraša.
     Majo izkušnje z golaznijo.

     • Polh Dobri

      Ne čudim se predsedniku Trumpu, da te golazni ne mara spuščati v ZDA,
      čeprav orožje tam ni problem. Pred časom smo izvajali streljanje v glavnem
      z orožjem iz Zastave, pa smo dobro zadevali, tudi municija iz 60 let je vsakokrat kresnila, no problem.

     • centurion

      Kot je Amerika 100let pred ostalim svetom,
      tako je Trump 100 let pred politiki sveta.
      Uporablja možgane in logiko.
      Oboje je tuje na primer Šarcu in
      SLO levuharski politiki.

  • Polh Dobri

   In plačevati davke in dajatve politikom države, ki ne dela v interesu ljudstva,….uf tu sem se zarekel saj jih nismo izvolili, so se kar sami povzpeli na vrh s pomočjo izdajalcev in njihovih podrepnikov.

 • Solo

  Če bi policisti migrante od samega začetka obravnavali kot to, kar so (kriminalci, morilci, teroristi, džihadisti, antibelski rasisti, smrtni sovražniki Zahoda), ne pa kot tisto, kar niso (ubogi begunci potrebni pomoči), do takšnih tragičnih zgodb ne bi prihajalo.

  • freedomfighter

   V demokraticnih drzavah zahodnega sveta se vsako osebo obravnava individualno in ne kar tako na splosno kot si ti predstavljas

   • Solo

    Saj ravno to je narobe s tvojo posrano demokracijo.

    V dobrih starih časih smo vojake tuje invazivne vojske, ki nas prihajajo pobit, streljali (individualno in splošno), danes – v času gnile demokracije – jih pa sprenevedavo imenujemo “begunci”, jih futramo, oblačimo in jim pomagamo pri okupaciji Evrope in našem lastnem iztrebljenju.
    Demokracija = beli genocid.

    • freedomfighter

     No jaz bom zagovarjal demokracijo ti daj pa katerokoli diktaturo hoces…pa prav zanima me koga si ti v zivljenju streljal ko si tako glasen…v evropi smo sprobali ze vse nedemokraticne sisteme pa se je izkazalo da so vsi slabsi od demokracije…na individualno obravnavo so pozabili partizani pa se danes nekateri jamrate tako da zgleda imate v glavah zelo selektivno obravnavo podatkov…hvala bogu je v evroi zelo malo ljudi.ki bi bili nasprotniki demokracije pa se man takih ki bi si upali to povedati na glas…me prav zanima kaksno podporo bi dobil politik ki bi napadel demokracije…pa resno upam da se ti imas za skrajnega desnicarja ker nasprotniki demokraticne ureditve ste pa res vsi skrajnezi…ce si pa mnenja da nasprotniki demokracije niste skrajnezi po.tem pa sploh ne vem kdo.je

   • Andrej

    Potem naj pa to tudi delajo. Na meji, individualno: imaš vizo? Nimaš? Beži, da te ne vidimo več, naslednjič na u čuzo, na prisilno delo. To je v demokraciji, kjer se spoštuje zakone.

    • freedomfighter

     V demokraciji prisilnega dela ne poznamo

     • Andrej

      Ti sploh ne bereš in potem odgovarjaš. Temelj demokracije je spoštovanje zakonov. Ni spoštovanja zakonov, ni demokracije. In ilegalci kršijo zakone. In naša oblast jih pri tem podpira. Kot ti je Solo odgovoril, tvoja demokracija je posrana. Kdor ni sposoben braniti svojih zakonov izgubi demokracijo. In to je pri nas ta trenutek, pa lahko lajnaš kolikor hočeš. To je dejstvo.

     • freedomfighter

      Ma kaksne neumnosti govoris…v nacisticni nemciji so vsi spostovali zakone pa za to niso demokracija…konec koncev lahko vlada sprejme zakon da so vsi ilegalni migranti legalni pa se ne bo krsil noben zakon in druzba bo se vedno demokraticna…demokracija je politicni sistem ki temelji na volji ljudstva…demokracija govori predvsem o nacinu izbire oblasti zakoni so pa nekaj drugega…drzava se lahko drzi vseh zakonov pa je to ne naredi demokraticno…v vatikanu se vsi drzijo zakononov pa nihce ne trdi da o demokracija…ljudje kot ponavadi mesate jabolke in hruske ter jih pomesate z demagogijo

 • Nata

  Prijeli in razorožili ?? Sedaj jih bodo pa v zaporu ujčkali ??

  Kaj policajem še ni jasno, da so sedaj oni na vrsti, zaradi svojih trapastih pravil.

  Opozoriš in streljaš !!!

  • Solo

   Zakon in ustava policiji in vojski zapovedujeta varovanje države in državljanov pred kriminalom in sovražno tujo invazijo.

   Izdajalska globalistična oblast pa policiji in vojski zapoveduje ujčkanje migrantskih teroristov.
   Ko bosta vojska in policija začeli izvajati svojo zakonsko in ustavno nalogo (ne pa poslušati globalističnih izdajalcev Evrope), bo bolje tako za njih kot za nas.

   • Nata

    Hm. . . . . ja drži. Ampak, kdo vse pa je podpisal ono nesrečno deklaracijo, o kateri vsi govoričijo, da ni zavezujoča ? Ukrepa pa nihče nič. Horde teh migrantov se še kar valijo gor v Evropo.

    • Solo

     Deklaracij o načrtni afrikanizaciji Evrope je bilo že veliko. Zadnjo je za Slovenijo podpisal komunist Cerar, že pred tem je pa eno – prav tako v Marakešu – podpisal minister Mate iz “desne” Janševe vlade.

     Prav tako praktično vsi poslanci v evropskem paralmentu – tako levi kot “desni” – pridno glasujejo ZA migrantske kvote in ZA sankcije proti neposlušnim državam, ki migrantov nočejo (Madžarska, Poljska…). Hinavci doma govorijo eno, češ da so proti migrantom, v Bruslju pa glasujejo drugače.

     Skratka, vse sami globalistični veleizdajalci in Sorosevi plačanci, ki so nas prodali in zapečatili usodo Evrope.

     To je pravi razlog, da nihče nič ne ukrepa in da se milijonske horde migrantov še naprej valijo v Evropo.

     • Nata

      Delno drži. . . . .ta deklaracija je čisto nekaj drugega. Migrant in begunec je , kot noč in dan. Vemo, koliko beguncev iz Juge smo takrat sprejeli
      Sedaj so pa kar naenkrat ilegalni legalci. Ljudje brez dokumentov, celo prebežniki jih nekateri imenujejo.

     • Solo

      Begunci ali migranti, legalni ali ilegalni, iz Juge ali Afganistana… Čisto vseeno! To so lažne dileme in nepomembne podrobnosti, ker bo končni rezultat v vsakem primeru enak – izbris slovenskega naroda.

      Slovenija ni dolžna sprejeti niti enega samega migranta ali begunca. Basta! Smisel
      obstoja države Slovenije je izključno skrb za Slovence in Slovence in za nikogar drugega!

      Države nismo ustanovili zato, da bi skrbeli za Bosance, Šiptarje, Maročane, Nigerijce in Somalijce. Ustanovili smo jo zaradi nas samih.

      Ko ti pa enkrat tujerodna nekompatibilna invazivna etnija in/ali rasa preplavi državo, je življensko ogrožen obstoj tvoje lastne nacije in kulture.
      Delamo etnični samomor v imenu demokracije in lažne humanitarnosti. To je to. Vse ostalo je pesek v oči in blablabla.

  • Steiermark

   Nata, morda ne veš, da tako v Italiji, kot Sloveniji in širom po Evropi, levaki delajo na tem da se iztrebi bele ter da nam končno zavlada, poleg balkanske mafije, neevropska divjaška golazen!

   • freedomfighter

    A si se ze pozanimala o temi kjer si bila prejsen teden tako glasna…se vedno mi nusi odgovorila katere rase so semiti

  • centurion

   Nič opozoriš!
   STRELJAŠ v gnus prepečeni!

   • Nata

    stop. . . . streljam !

    • centurion

     Streljam bum,bum,bum…
     qwa si hotu črnjuh…?
     Hehehehe…
     Tako bi moralo it s to golaznijo..
     Se bodo že naučili…še malo mrtvih kolegov, pa bo….

 • soc

  Zakaj so to golazen razorožili? Da jima bodo italijanski državljani naslednjih 15 let plačevali bivanje v kakem zglednem severnoitalijanskem zaporu? Potem pa še kako starostno penzijo?

  “Socialna” in “demokratična” evropska država postaja vedno bolj absurdna karikatura sama sebe.

 • j52

  O hladnokrvnem in brutalnem umoru v Bovcu,ko je muslimanski izmeček iz Bosne na grozovit način vzel življenje poštenemu in prijaznemu Slovencu pa nobene besede na tem portalu!

  • freedomfighter

   Tam je slo za nesporazum ki se je pac koncal tragicno…sigurno ga ni napadel kar tako ves

   • j52

    Ne glede zakaj se je šlo,na takšen grozovit način se človeka ne ubije!

 • Steiermark

  Vse( divjaške pokveke, ki se privlečejo v Evropo, z namenom, da izvajajo teror in ropajo, mimogrede pa še ubijejo kakšega policaja (katerim pa je prepovedano uporabljati sredstva za lastno zaščitto, iz obubožanosti in ne premorejo vseh teh sredstev ali pa z namenom, da pač ta divjačina zavlada nad nami in istočasno vceplja strah v kosti, tudi policajem….da se nebi , niti slučajno, kdo poskusil zavarovati ali braniti pred njimi – podobno je pri nas). Kaj se bo še moralo vse zgoditi, pri nas ali v naši neposredni bližini, v Trstu, da bo naša pokvečena sorošu prodana elita, kaj ukrenila proti polnjenju Slovenije – Evrope s temi izmečki!

 • Polh Dobri

  Pred kratkim je naš policist v sili ustrelil migranta v nogo, potem je imel celo zaslišanje, pisanje zapisnika, opozorilo itd. V tem primeru italijanska policista nista dobro ocenila situacije in bila premalo pazljiva. Vedeti je treba, da južnoameričani španskega porekla ubijajo že zaradi enega samega paradižnika, kaj šele, ko je osebnost motena. Butasta pravila dovoljujejo policistu uporabo strelnega orožja šele takrat, ko kriminalec ali zblojenec nanj strelja in pri tem lahko policist samo upa, da bo napadalec zgrešil. Ja migracije in integrirani multikulturizem so obogatitev naše družbe, saj prinašajo nerede, kriminal in bolezni.

  • centurion

   Lepo pove v video posnetku,
   da policija ne sme uporabiti lisic zaradi javnega mnenja…,
   da nimajo neprebojnih jopičev….
   Prosim lepo, imajo orožje zato,
   da ga uporabijo proti teroristom-migrantom.

   • Polh Dobri

    Se strinjam, zato imamo policijo, da izvaja javni red in mir, varuje državljane in njihovo imetje, ko pa jim odvzameš bistvena pooblastila je policist kot ptičje strašilo na polju.
    Za poštenjake seveda policija ni potrebna.

    • centurion

     V Evropi je policija pozvana od vlad,
     da jo brani pred lasnimi državljani in
     da jih po potrebi z žegnom vlade pretepa.
     Prepečence pa vozi s službenimi vozili
     v azilne centre na okrepčilo.

     • Polh Dobri

      Moram ti dati prav, a v naši Ustavi je zapisano da vlado izvoli ljudstvo in na sodiščih te obsodijo v imenu ljudstva, torej….ne štima režim, ki to zavestno krši !

 • Nick Roe

  PREKLETI PRISELJENCI!!! SLOVENIJO SLOVENCEM! ZAVEDNI IN POSTENI SLOVENCI VOLIMO SDS!

 • Nata

  Nič ni odveč prebrati , poslušati , samo , da vemo, kaj se dogaja in kako na to gledajo drugi. Tole je nekdo pripel na portalu, pa sem spravila. Je zanimivo. . .
  https://www.youtube.com/watch?v=CzWGvCV76eM

 • Franc Šink

  Takoj ustreliti in mirna Bosna.

 • montyamp

  Ja seveda brez besed , ampak brez dejanj pa ne bi smeli ostati .
  Mislim da bo peč počasi pripravljena , bo treba zakurit .

 • montyamp

  Masleša bi to usred čela , če bi bila Slovenca , sedaj ko to nista , dobita človekove pravice .

 • Olga101

  Krivci so skorumpirani levičarji, ki divjake uvažajo! Račun je treba izstaviti tudi njim! Kdo od levičarskih politikov bo odgovarjal za umor mladega policista v Sloveniji?!! Fajonka?!? Kučan?!l

 • tohuvabohu

  Hecen naslov. “Dominikanska brata” se bere, kot da sta pripadnika dominikanskega reda (pa tudi ne sorodnika). Napišite raje “brata iz Dominikanske republike”.

 • Andrej

  Dokler bodo ob takih tragedijah ostali “brez besed” so ilegalci popolnoma na varnem.