fbpx

[Video] Učitelji od staršev zahtevajo, da ne “prisluškujejo” spletnim šolskim predavanjem svojih otrok! Kaj skrivajo?

Foto: Pixabay

Šolsko okrožje v ameriški zvezni državi Tennessee je s svojo nedavno potezo nedvomno presenetilo marsikoga. Odločili so se namreč, da starše zaprosijo za podpis izjave, s katero se zavezujejo, da ne bodo prisostvovali virtualnim učnim uram. Kot razlog pa so navedli skrb, da bi staršem lahko na uho prišla kakšna izmed zaupnih informacij, ki jih podajajo učencem.

Šolsko okrožje Rutherford County Schools staršem dovoli, da v spremstvu otroka prisluhnejo učni uri, v primeru, če to dovoli učitelj. Nikakor pa ni dovoljeno snemanje predavanj. Nedavna poteza šole je marsikaterega starša razjezila, saj preprosto ni jasno, kaj vendar želijo skriti pred njimi?

Mati petih otrok Laurie Cardoza-Moore je za Fox News dejala: “Kaj želijo skriti pred nami?  V čem je problem? Zakaj nam ne dovolijo, da se usedemo poleg in prisluhnemo? Očitno zato, ker nad našimi otroki izvajajo propagando, ki je ne bi smeli,” je zatrdila in ob tem opozorila na velike težave pri izobraževanju, ne samo v Tennesseeju, temveč po celi Ameriki. “Naše otroke indoktrinirajo s propagando,” je bila jasna.

Vsiljevanje levičarske propagande široko prisotno

Cardoza-Moorova se je javno vprašala, kaj bodo naredili, če bodo starši kršili naprezanja s strani šole. “Bo nekdo iz šolskega okrožja potrkal na naša vrata in otroka odpeljal od doma, torej iz njegove virtualne učilnice? Ali kljub mojemu financiranju javnega šolstva, otrok ne bo smel nadaljevati izobraževanja?”

Iz šolskega okrožja so se odzvali in izpostavili, da so seznanjeni z zaskrbljenimi odzivi, do katerih je prišlo po tem, ko so starše pozvali k podpisu izjave. “Izdali smo navodila, da lahko starši svojim otrokom pomagajo pri virtualnem učenju, če to dovoli učitelj. Pri tem pa ne bo dovoljeno snemanje ali deljenje informacij glede drugih učencev, ki sodelujejo v virtualni učilnici.”

Po prepričanju Cardoza-Moorove je težava učiteljev v tem, da dajejo prednost poučevanju o tako imenovani socialni pravičnosti, namesto, da bi več pozornosti namenili poučevanju matematike, branju in pa pisanju.

Nina Žoher