fbpx

[Video] V Los Angelesu prijeli moškega, ki se je izdajal za pripadnika nacionalne garde in se želel vtihotapiti v enoto!

Foto: Facebook

Podpornikom nasilnim protestov ( v večini iz teroristične Antifa) so se očitno porodile nove ideje za prispevanje kaosa na ulicah. Eden izmed ekstremistov se je namreč poskušal vtihotapiti v nacionalno gardo, da bi izzval še več nasilja. Iz Los Angelesa tako poročajo o aretaciji 31-letnega Gregoryja Wonga, ki je imel pri sebi skrito orožje.  

Policija iz Los Angelesa je sporočila, da je bil Wong aretiran v torek na območju, kjer je prišlo do več protestov, ki so izbruhnili po smrti 46-letnega Georga Floyda med policijsko aretacijo. Viri so za Fox11 izdali, da se je aretirani v bližino policijske postaje pripeljal z uberjem, nato pa je na vsak način poskušal vtihotapiti v nacionalno gardo, ki je pred plenilci branila predmestje Los Angelesa.

Na podlagi orožja, ki ga je Wong imel pri sebi, so pripadniki nacionalne garde ugotovili, da nekaj ni v najlepšem redu. Uradniki so izdali, da je imel Wong imel puško AR-15 in ne puške tipa M4 ali M16, kot jo sicer imajo pripadniki nacionalne garde. Prav tako tudi navajajo, da je Wong imel tudi povsem drugačno taktično opremo, kot so očala za nočno opazovanje. Ker se jim je zdelo vse skupaj zelo sumljivo, so se odločili, da o tem nemudoma obvestijo policijo.

Nekdanji rezervist Jeremy Ma, ki pozna Wonga prek airsoft skupnosti, je povedal, da se Wong nikoli ne bi mogel kar tako vtihotapiti “Nihče, ki ga poznam v vojski, se ne bi tako napravil, kot da bi bil pripravljen oditi v Afganistan. Sem nekdanji član nacionalne garde, kjer se nosi posebne uniforme, neprebojni jopič, čelade in kos orožja. Njegov neprebojni jopič je bil povsem drugačne barve. V bistvu je imel veliko dodatne opreme.”

Veljal naj bi za vljudnega in mirnega

Po besedah Ma-ja je Wong nedavno na družabno omrežje Facebook objavil, da je na voljo za pomoč pri obrambi trgovin pred napadom razbojnikov. “Ni dobil, kaj veliko odzivov na svoj odziv, morda je zato izrazil nekaj frustracij,” je dodal. Lastnik Centra za avanturistične športe v Fullertonu v Kaliforniji Sonny Pepito je izdal, da prav tako pozna Wonga. Označil ga je kot vljudnega in krotkega. “Resnično je čudno, da se je nameril narediti nekaj tako neumnega in otročjega,” je zatrdil.

Foto: Printscreen

Wong je v policijskem priporu policiji dejal, da naj bi se srečal s prijateljem v nacionalni gardi in ob tem dodal, da naj bi njegov cilj predstavljala obramba trgovine z nakitom v predmestju Los Angelesa. Zanimivo je, da je policija ob tem podala prepričanje, da ta najverjetneje ni imel namere poškodovati kogarkoli. Kakorkoli, poskus do zob oboroženega Wonga, se je očitno ponesrečil, saj je bil ta prepoznan kot vsiljivec in nato pridržan na račun obtožb o proizvodnji in distribuciji strelnega orožja.

Hana Murn