fbpx

[Video] V Pensilvaniji vodi Trump, levičarje zajela histerija!

Vir: Twitter

Ali se bo v Združenih državah Amerike ponovil scenarij izpred štirih let? Trenutno stanje preštetih elektorskih glasov kaže, da za reprizo obstaja kar precejšnja možnost. Biden sicer trenutno vodi z 238 proti 213, vendar pa glasovi še niso do konca prešteti v petih zveznih državah, kjer je videti, da vodi Donald Trump, ter le v dveh, kjer naj bi vodil Joe Biden. Pripadnico levice iz Pensilvanije, kjer bi moral po anketah zmagati Biden, je že zajel obup, kar je videti tudi na posnetkih, ki krožijo po družabnih omrežjih.

Volišča v Združenih državah Amerike so se že pred nekaj urami zaprla, končni rezultati pa še niso znani, saj se je štetje glasov v nekaterih državah ustavilo in še vedno poteka. Glede na to, koliko ljudi je glasovalo že na predhodnih volitvah, okoli 100 milijonov, pa bodo na izid verjetno pomembno vplivali tudi ti glasovi. Donald Trump je sicer na Twitterju že razglasil svojo zmago. Joe Biden sicer trenutno vodi z 238 glasovi, za zmago jih predsedniški kandidat rabi vsaj 270 od skupnih 538 glasov, a vse kaže na to, da Trump vodi v petih od sedmih zveznih držav, kjer glasovi še niso prešteti. Če bi Trump dejansko zmagal še v teh petih državah, tako kot trenutno kaže, bi s tem pridobil še dodatnih sedemdeset elektorskih glasov, Biden pa v dveh zveznih državah, v Nevadi in Wisconsinu, le še šestnajst. Bidnu je sicer uspelo spreobrniti Arizono, ki je bila prej dolga leta naklonjena republikancem.

Vse bolj očitno je, da se bo ponovil scenarij izpred štirih let, ko je zmaga Donalda Trumpa spravila v jok in obup pripadnike levice oziroma njegove nasprotnike. Rezultate je videti precej bolj tesen, kot so ga napovedovali mediji in razne javnomnenjske raziskave, ki so zmago napovedale Bidnu. Trump je na Twitterju že razglasil svojo ponovno zmago, obenem pa obtožil demokrate, da mu skušajo ukrasti volitve. Opozoril jih je, da jim tega ne bo dopustil in zagrozil, da se bo obrnil na Vrhovno sodišče z zahtevo, da se zaustavi sprejemanje glasov, ki so po pošti prihajali še dolgo po tem, ko so se volišča zaprla. Glasovi še niso prešteti v sedmih zveznih državah, od katerih Biden vodi zgolj v dveh. V Nevadi, kjer vodi Biden, čeprav po številu okrožij vodi Trump, bodo s štetjem glasov sicer nadaljevali jutri. Tudi Američanom pa je iz minute v minuto bolj jasno, da bo zmaga na koncu ponovno Trumpova. Kar je, kot je opaziti na objavljenih posnetkih, spet spravilo obup njegove nasprotnike.

https://twitter.com/D_Tarczynski/status/1323932148521488384?s=20

Vredno je še omeniti, da so na letošnjih volitvah Trumpa podprli mnogi, ki so v štirih letih njegovega predsednikovanja ugotovili, da je za njih in za državo naredil veliko dobrega. Tudi na Floridi je zmagal Trump, čeprav so zmago napovedovali Bidnu, ki pa na koncu očitno ni dobil pričakovanih glasov latinskoameriških volivcev. Trump jih je na svojo stran pridobil tudi s tem, da je podpiral antikomunizem, Bidna pa prikazal kot socialista.

Levičarji svojih čustev niso skrivali in nadzirali že ob prvi izvolitvi
Medtem, ko čakamo na uradne rezultate, pa lahko obujamo spomine na predsedniške volitve iz leta 2016, ko je, na veliko presenečenje nekaterih, Hillary Clinton premagal Donald Trump. Trumpova zmaga je sprožila reakcije, ki so izražal močan obup levičarskih vrst. Mnogo razočarancev ni moglo skriti svojih solz, jokala je menda tudi Lady Gaga, ki je letos z nastopom na eni izmed zadnjih kampanj podprla Bidna. Tudi mediji so poročali o Trumpovi zmagi kot o nočni mori, ki je za Američane postala resnično življenje. In vse kaže, da letos ne bo nič drugače. Kar za nekatere pomeni živeti ameriške sanje, je pač za druge nočna mora.

Sara Bertoncelj