[Video] V treh letih vladavine župana Khana v Londonu število kraj na podzemni železnici zraslo za več kot 50 odstotkov

(vir: twitter)

Število kraj na londonski podzemni železnici je od leta 2016/17, ko je župan postal Sadiq Khan, poskočilo za več kot 50 odstotkov. Več virov, kot so BBC, Breitbart in Standard, navaja, da se je število kraj povečalo za 80 odstotkov, a predstavljene številke v vseh člankih kažejo “zgolj” 54-odstoten porast števila kraj na podzemni v Londonu.

Britanska transportna policija je v letu 2018/19 prejela 6.825 prijav kraj, ki so se zgodile na londonski podzemni. Za primerjavo: ko je župan postal kandidat laburistov Sadiq Khan, so policisti po poročanju Breitbarta zabeležili 3.730 prijav kraj.

“Mislim, da ne moremo zanikati, da je izredno razočarajoče, kako je število (kraj) naraslo, a londonska podzemna ostaja neverjetno varno okolje,” je zatrdil vodja oddelka za kraje potnikom, inšpektor Bob Stokoe.

Stokoe je skušal porast kriminala ublažiti s trditvijo, da ta glede na več kot pet milijonov voženj, ki jih opravijo potniki, niti ni tako velik – samo štiri kraje na milijon potovanj.

Inšpektor trdi eno, policisti drugo
Drugače je menil policist pod krinko, ki je v zameno za anonimnost za BBC priznal, da je služba “v zadnjem času veliko bolj naporna. Aretiramo veliko več ljudi”. Po 14 letih, odkar obravnava žeparstvo, je danes najbolj zasut z delom. Nekateri tatovi naj bi bili iz Evrope, za druge ni informacij.

Svoj čas, to je v letih 2012 in 2013, so bili po trditvah Daily Maila za več kot polovico kraj odgovorni romunski državljani. Kako je s tem danes, javnost ne more vedeti, saj se britanska policija te dni bolj ukvarja s preganjanjem sovražnega govora in rasizma.

Ivan Šokić

 • xtc

  Zamenjat vodstvo policije in politično korektne politike in žepana.

 • Skrajno Desni

  Svojim se mora oddolžiti za zmago na volitvah, jim je dal proste roke za ropanje.

 • učko

  Sama ciganija kot pri nas !

 • stajerc5

  Romuni v Angliji, hehe! Peljite se Trst- Milano in nazaj. 50-50% Romuni- ostali!!!

 • skorpijon93

  multikulturni london, multikulti zahod raj za levičarje , pa še drago po vrhu, NE HVALA !

  • ZatonMesecnikov

   Se že spreminjajo zadeve v drugo smer…

 • GverilaStyle

  Ja 80% je bilo vedno več kot 50%…..vele novinarčki.