[Video] Pariško tožilstvo v preiskavi požiga notredamske katedrale po liniji najmanjšega odpora: Lahko bi šlo za cigaretni ogorek?!

Foto: epa

Francoske oblasti verjamejo, da je za katastrofalen požig notredamske katedrale vzrok “malomarnost”. Pariško tožilstvo je iz tega razloga v svojem preliminarnem poročilu izključilo možnost kriminalnega dejanja.

Oblasti vztrajajo, da še vedno verjamejo, da je pri požigu notredamske katedrale prišlo do “določenih nesreč”, ki so jih povzročili eden ali več vpletenih, kar je po poročanju RT privedlo do uničujoče katastrofe.

Pariški tožilec Remi Heitz je tako v sredo, 26. junija, povedal, da so s tem namenom odprli novo preiskavo v zvezi z možno malomarnostjo. Preiskavo bodo nadzirali trije sodniki, ki bodo upoštevali tudi možnost električne napake ali celo cigaretnega ogorka, ki je sprožil požar.

V skladu s preiskavo o “malomarnosti” bi lahko na pomoč poklicali tudi kakega vatikanskega postulatorja. Navsezadnje, če je res šlo za malomarnost, v kateri je zaradi spleta nesrečnih okoliščin uspelo po nesreči zažgati več kot pol tisočletja stare lesene tramove, ki so davno kamen postali, potem je to čisto zares vredno pozornosti Katoliške cerkve. Kratko malo gre za čudež.

Spomnimo, notredamska katedrala je zgorela 15. aprila. V požigu je bila v celoti uničena streha, gasilcem pa je uspelo rešiti zvonike in zunanje stene katedrale, ki se niso sesedle. Številni milijarderji so prispevali ogromne zneske za čim hitrejšo obnovo katedrale, a ob tem ne gre zanemariti načrte o “sodobnejšem” in “21. stoletju primernem” izgledu, ki naj bi ga imela obnovljena katedrala.

Ivan Šokić

 • Skrajno Desni

  Kako ima oblast po svetu narod za idiote.

  • Lustrator

   Narobe – narod po večini JE idiotski, sicer si ne bi izvolil takšne oblasti oziroma bi jo ob prvi podobni šlamastiki interpeliral tako, da bi ti še desetletja hodili s škrniclji na glavi, da jih državljani ne bi prepoznali.

   • Skrajno Desni

    Kaj pa imaš na razpolago.

    • Lustrator

     Na razpolago imaš stranke, ki svoj program uravnavajo po osnovnih evropskocivilizacijskizh načelih: krščanstvo, demokracija, prostotržno gospodarstvo, pravna država in narodna suvernost, na drugi strani pa stranke, ki svoj program utemeljujejo na diametralno nasprotnih postavkah: nihilizem, socializem, multikulturalizem in plansko gospodarstvo.

     Razmejitve so zelo jasne, izbora je več kot dovolj, problem pa je v tem, ker ima ne le v Sloveniji, ampak tudi marsikateri evropski državi, socialistična stran za sabo močne multimilijarderske botre, ki preko obvladovanja medijev in zabavne industrije skrbijo, da je večina prebivalstva politično popolnoma apatična in ideološko sprana. A v moderni informacijski dobi je to le slab izgovor za neodgovorno voljenje. Vsak kdor ne voli ali voli opcije, ki njegovemu narodu škodijo, bi moral biti osebno kazensko odgovoren za posledice svojega (ne)glasu.

 • Lustrator

  Macronovo prikrivanje vzroka in storilcev tega EVIDENTNEGA terorističnega napada na enega glavnih simbolov katoliške Evrope je naravnost nagnusno, pa čeprav je jasno, da to počnejo zato, ker se zavedajo, da bi razkritje RESNICE najverjetneje bil povod za resnično državljansko vojno ali pa vsaj množične spopade in nasilje med ogroženimi domorodci in neasimiliranimi sovražniki sodobne Francije in celotnega zahoda. Jaz pa pravim, ne glede na to koliko se kruto sliši, da je bolje, da poči zdaj in bomo žrtve šteli v stotinah, kot pa da se nonšalantno sedi na tem prenapetem loncu dokler musliji ne pridejo na svojih 50% in bomo o truplih govorili v milijonih.

  • Andrej

   Menim, da bodo še malo počakali, da bo musličev kaka polovica prebivalstva, potem pa ne bo treba nobenega terorizma. Bodo kar tako iz muslimanskega verskega prepričanja masakrirali.

   Alamut pove vse.

 • Garbage man

  Samovžig, kot v Slovenistanu tajkunska smetišča….Nothing to se here, keep walking…….

 • soc

  Edina morebitna uteha mi je ta, da ni le slovensko pravosodje podvrženo političnim interesom skupinice barab na oblasti. Res močna uteha.

 • Andrej

  Usrali so se Francozi. Gledajo, pa ne vidijo. Poslušajo, pa ne slišijo.

  • ZatonMesecnikov

   Tako so mešani, da se bojijo državljanske vojne. To je prinesel množičen uvoz Alžircev v zadnjih 50 letih.

   Posledica integracije? Peta generacija Alžircev, ki Alžirije videli niso, skače naokoli z Alžirskimi simboli. Če je prva generacija ponižno in hvaležno tiho, ker vedo iz kakšne vukojebine so prišli, naslednje generacije zrastejo v nekem lažnem mitu o domovini svojih prednikov. z njimi pa zraste tudi samozavest.

   Francija je primer, kaj država ne sme storiti.

   • xtc

    Bojijo al ne preje se bo začela manj jih bo padlo.

 • Vince Blake

  Pa lepo so delavcem povedali, da ne smejo kaditi v cerkvi, oni pa……
  ccccc

  • Lustrator

   Heheheh najbolj žalostno je to, da bo vsaj 80% javnosti tej norosti mirno nasedla in svet bo šel dalje, kot da se ni pred našimi očmi zgodilo oskrunjenje ene simbolno najpomembnejših svetišč naše civilizacije – nekaj kar ni prej muslijem uspelo v vseh stoletjih svojega obstoja. Ustanovitelji prve resnične evropske skupnosti -Frankovskega cesarstva, se obračajo v grobu od sramu do svojih potomcev. Če bi se to zgodilo takrat, ne bi bilo danes v Evropi in Aziji niti ene stoječe džamije. A tako pač je – kaj nam pomaga civilizacijska, gospodarska in vojaška premoč pred džihadisti, ko pa smo postali popolnoma dezorientirana skupnost brezjajčnih apatikov, kjer vsakega briga le še okolica do konca lastnega nosa in niti milimeter dlje.

 • Andrej

  Oni tip, ki je vodil obnovo je razložil, kakšne varnostne ukrepe so imeli. V ostrešju sploh ni bilo električne napeljave, odre so pa šele zunaj postavljali.

  Zgleda, da je en turist v cerkvi kadil, ni našel pepelnika, pa je potem čik frcnil in je zletel med tramove. To bo, ja.

 • ZatonMesecnikov

  Vsak lahko vzame led lampo pa poskusi prižgati star debel tram.

  pa da vidimo….

  • xtc

   Če je zraven levičarska glava najprej plane tam slama nato pa zagori tram.

  • Stric iz ozadja

   Ce je tole lahko zgorelo, pa se danes nobeden tocno ne ve kaj je bil pravi vzrok …
   https://www.youtube.com/watch?v=B1OzdKf19Go

   • ZatonMesecnikov

    Slamnata streha. Čisto nekaj drugega kot hrastov tram.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Drugače pa je bil narejen eksperiment za podobnem tramu, kot so bili te, in je bilo ugotovljeno, da je misija nemogoče zakuriti takšen tram z iskro elektrike ali z ogorkom cigarete.

 • slosin

  …za sodobnejši videz katedrale lahko postavijo vsaj en minaret…lahko pa katedralo podrejo v celoti, saj vemo, da taki objekti žalijo čustva ubogih muslimanskih priseljencev…

 • šmentanamuha

  Na koncu se om izkazalo, da je bil požig izvršen po naročilu Makarona osebno.

  • Vince Blake

   To sem jaz trobil in tvital že kmalu po požigu. Logično razmišljanje. Makron je s požigom najveć pridobil. Voda mu je tekla v grlo in pozornost se je od protestov rumenih jopičev prenesla na Notre Dame. Cui Bono?

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunistov (levičarjev)!

 • skorpijon93

  multikulturni sranje !

 • Van Der Waals

  ZA EVROPO BREZ MUSLIMANOV!!!

 • Clemen J.

  Na youtubu, obtsaa ponsetek, če ga niso se odstranili zaradi politične korektnosti, kako poizkuša mizar z brenarjem vžgati hrastov tram. Z brenarjem ne cigaretnim ogorkom, in lepo pove da je skoraj nemogoče da bi s čikom ali iskro se to zgodilo ponesreči!!!

 • All Bot

  Če bi bilo obratno in bi za Ramadan zgorela kakšna dzamija, bi mediji še leta nabijali in krivili naciste, fašiste in islamofobe, torej vse na desni. Ko pa so žrtve kristjani, je pa potrebno celotno zadevo pospraviti čim hitreje pod preprogo in čim prej pozabiti. Če pa izjaviš očitno si pa itak isti kot Hitler.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!