fbpx

[Video] V turškem parlamentu prišlo do pretepa, ker je poslanec za smrt turških vojakov v Idlibu okrivil Erdogana

Pretep poslancev v turškem parlamentu (foto: YouTube)

V turškem parlamentu je prišlo do pretepa, ker je opozicijski poslanec obtožil predsednika Recep Tayyip Erdoğan, da je onečastil smrt nedavno ubitih vojakov v Idlibu v Siriji.

Med zaprto sejo v turškem parlamentu o vojaški operaciji v idlibu so stvari hitro ušle izpod nadzora, potem, ko je poslanec opozicijske Republikanske ljudske stranke (CHP) Engin Ozkoc turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana okrivil za smrt turških vojakov v Siriji.

Zaradi obtožb je med predstavniki vlade in opozicije hitro izbruhnil pretep. Po poslancih so padali udarci, brce in klofute. A na koncu je Ozkuc po pisanju RT vztrajal pri obtožbah na račun Erdoğana.

Pogrom nad poslancem
Prejšnji teden je v turški ofenzivi v Idlibu v Siriji bilo ubitih 30 turških vojakov. To naj bi bil tudi izgovor, ki ga je Erdogan uporabil, da bi pustil migrantom prosto pot proti Evropi. Turški predsednik na tak način vrši pritisk na države članice NATO, da podprejo njegovo vojno s Sirijo.

Ozkucove obtožbe proti Erdoğanu je obsodil tudi govornik turškega državnega zbora Mustafa Şentop, ki je povedal, da “pod streho parlamenta ni prostora za žalitve.” Ob tem je dodal, da je tožilstvo v Ankari že sprožilo postopek proti poslancu, ki si je drznil žaliti Erdoğana.

Ivan Šokić