[Video] V ZDA v dveh dneh našli mrtva dva nekdanja republikanska senatorja: Vpletena tudi Clintonova fundacija?

Ubita nekdanja republikanska senatorja Collins-Smith in Nichols (vir: twitter)

V ZDA so v razmaku dveh dni ubili dva nekdanja republikanska senatorja iz dveh različnih zveznih držav. Motiv zaenkrat ostaja neznanka, preiskave potekajo, ravno tako pa ni znano, ali je šlo zgolj za naključje ali pa sta smrti dveh nekdanjih politikov povezani.

V torek, 4. junija, so na domu v okrožju Randolph v Arkansasu našli mrtvo 56-letno nekdanjo republikansko državno senatorko Lindo Collins-Smith. Po poročanju Fox Newsa policija primer preiskuje kot umor. V Oklahomi pa so dan pozneje ravno tako na njegovem domu v Normanu našli mrtvega nekdanjega republikanskega državnega senatorja Jonathana Nicholsa.

Policija je potrdila, da je bila vzrok Nicholsove smrti ravno tako strelna rana. Več informacij zaenkrat niso želeli dati, ravno tako pa niso želeli razkriti, ali je šlo za samomor. Preiskavi o smrtih sta še vedno v teku, oblasti pa niso izdale nikakršnih dodatnih podrobnosti o umoru dveh konservativnih politikov.

“Senator Jonathan Nichols je bil najbolj briljanten politični, pravni um v oklahomski državni zakonodaji, ki je neumorno delal kot senator in vrsto let pomagal voditi našo državo naprej,” je o Nicholsu povedal njegov naslednik v 15. okrožju, državni senator Rob Standridge.

“Bila je strasten glas za svoje ljudi in bližnja članica naše rebublikanske družine. Molimo za njene ljubljene v teh težkih časih,” so sporočili predstavniki arkansaških republikancev preko Twitterja. Collins-Smithova je svojo politično kariero začela na strani demokratov, a je nato prešla v republikanski tabor, kjer si je prizadevala za zakon, ki bi zaščitil šole in otroke pred agendo transspolnikov.

Namreč, predlagani zakon je omejeval transspolnike na rabo toaletnih prostorov glede na njihov biološki spol. Ravno tako je Collins-Smithova v letu 2015 vodila preiskavo o manjkajočih 27 milijonih dolarjev, ki so izginili iz blagajne socialne službe za zaščito otrok. Primer je takrat zbudil zanimanje javnosti, ker socialna služba ni želela dati otrok v skrbništvo starih staršev kljub odločitvi sodišča.

Ivan Šokić

 • antimur

  V USA je demokratska stranka s Clintonko nekaj takšnega kot v Sloveniji kučanisti ali koalicija anti Janša s Kučanom in njegovo golaznijo na čelu, noben problem za te divjake ni nekoga pospraviti, če jim stoji na njihovi zločinski poti.

  • Darth Vader

   demokrati v ZDA so pravni nasledniki ku-klux klana mimogrede……

  • Observer

   Američani so na jutub objavili filmček, kjer je opisano in objavlejno z imeni in priimki čez koliko trupel sta že šla Clintonova, od njihovih varnostnikov, do vseh mogočih takšnih ali drugačnih prič in nasprotnikov. Sem ga videl pred leti, ne vem, če je še gor, glede na to, da jutub cenzurira stvari vedno bolj in se bliža rangu Kitajske cenzure.

 • Zgornji

  Pobili so jih … tako kot vedno do sedaj … zlobni ljudje še iz starih časov … Zato je “veliko čiščenje” Neizogibno ob Koncu sveta, zato, da se nam taki umori ne bodo več ponavljali !!! ! !!!

 • Drago

  V članku ni popolnoma ničesar, kar bi opravičevalo naslov. Še ena klasična manipulacija v Orbanovem stilu…

  • xtc

   Kdo je bil avtor zakona oz pod kom je bil sprejet?

  • alojz

   Kaj pa je narobe z naslovom? Pojasni, da bomo še normalni vedeli.

   • xtc

    Pusti bebota saj ne ve kaj piše,poklicali so iz Murgelj dežurne in treba je začet pisat.

   • Drago

    Tole pišem zeeelo počasi, da boste lahko prebrali tudi tisti iz posebne šole.Naslov je :

    “V ZDA v dveh dneh našli mrtva dva nekdanja republikanska senatorja: Vpletena tudi Clintonova fundacija?”
    No sedaj pa mi ti, ki si “normalen” najdi v članku en stavek, ki to domnevo kakorkoli potrjuje. Čakam…

    • Janez Korenjak

     Rachel Bruno’s post – je to dovolj (slikica) ali rabiš tolmačenje tudi za to? Mogoče slikanico ali zloženko, glede na to, da ti branje članka celovito očitno predstavlja težavo?

     • Drago

      Twita lahko vsak bedak, kar hoče, delati zaključke na podlagi nedokazanih insinuacij (beri govoric) pa ni ravno novinarsko delo.

     • alojz

      Ja Drago. Vprašaj zadaj ima tudi nek pomen. Upoštevaj ga pa bo vse jasno.

     • Janez Korenjak

      Se strinjam: Serpentinšek rad twitta bedarije. Preden pa se zaletiš v nove iditotizme, pa kar poglej priporočene dokumentarce od Dinesh D’Souza, potem pa konkretno repliciraj na konkretna dejstva. Dokumentarec o Clintonovih in njunih mahinacijah je dobro dokumentira in podkrepljen z dejstvi – ki na žalost govorijo v prid omenjenemu Twittu.
      Si pa – kot vsak leftard – spet preusmeril pozornost. Repliciral sem na tvojo trditev, da v članku ni ničesar, kar bi opravičevalo naslov. Je – ti pa si pač funkcionalno slep oziroma ideološko zaslepljen.

     • Drago

      Ne tumbaj mi s tem Dinershom, daj navedi vsaj kakšen približno korekten vir. Namig : trumpete ne veljajo. Pa ne opletaj prosim z ideološko zaslepljenostjo, ker si tipičen primer alt-rightovskega opranoglavca..

     • Janez Korenjak

      Ogromno korektnih virov imaš v omenjenih dokumentarcih. Ne bom podpiral klasične levičarske lenobe in samo zate uporabljal moj čas za navajanje že navedenih virov. Imaš en vir, ki je poln nadaljnih virov: DIneshove dokumentarce. Preveri jih, potem pa blodi še naprej – kolikor boš lahko. Če pa tega nisi sposoben in raje verbalno masturbiraš tukaj, pa tudi to pove vse o tvojem rdeče-belem škatlastem svetu, ki se ni sposoben soočati z zgodovinskimi dejstvi…

     • Drago

      Blablabla. Tvoja tki. “dejstva” so preverili že drugi, in ne, res nimam časa za trumpl propagando, ti pa kar uživaj v njej in zagovarjaj obsojene kriminalce.

      https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44321650

      https://reason.com/2012/08/28/dsouza-fact-check-light-on-facts/

  • Darth Vader

   v youtube vtipkaj izraz “clinton body count”

   • Drago

    Nimam časa gledati videov za petletne ljubitelje teorije zarot. Sem pa na spletu našel tole :

    The Clinton body count is an insane conspiracy theory originally perpetrated by Danny Casolaro (1947–1991) and later continued by others, which alleges that Bill and Hillary Clinton are responsible for the deaths of around 140 people.

    The conspiracy theory is based on finding various vaguely suspicious but unconnected deaths, and then bullshitting a great deal to make it seem like the Clintons were somehow responsible. Generally the Clintons are portrayed as leaders of a deep state group, or as pawns of the military-industrial complex. Any holes in the theory are explained away as a “coverup”.

    Needless to say the entire idea is the fabrications of deranged lunatics, and has been thoroughly debunked.[2]

    • Janez Korenjak

     Drago, očitno si ljubitelj zgodovinskih dejstev – dokumentarci tega avtorja (ki je mimogrede imigrant iz Indije), te bodo malo izobrazili brez teorij zarot, zgolj z zgodovinskimi dejstvi: https://www.imdb.com/name/nm1625338/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

     • Drago

      Janezek Korenjaček. A takšni me naj “izobražujejo” ?

      Dinesh Joseph D’Souza (/dɪˈnɛʃ dəˈsuːzə/; born April 25, 1961) is an Indian-born American conservative political commentator, author, filmmaker, and conspiracy theorist, often described as a far right provocateur by media sources

      On May 20, 2014, D’Souza pleaded guilty in federal court to one felony charge of using a “straw donor” to make an illegal campaign contribution to a 2012 United States Senate campaign.[11][12] On September 23, he was sentenced to eight months in a halfway house near his home in San Diego, five years probation, and a $30,000 fine.[13][14] On May 31, 2018, D’Souza was issued a full pardon by President Donald Trump.[15]

     • Janez Korenjak

      … kako to misliš “takšni”? Si ne bi raje pogledal dokumentarcev, dejstva povedo svoje – tudi o primeru, ki ga omenjaš: kako je prijateljici pomagal z donacijo pred volitvami.
      Tebi očitno ustrezajo samo dejstva, ki prihajajo iz “pravovernega” vira, druga dejstva pa pač ne. Torej te dejstva ne zanimajo, ampak le pravovernost – ideološki fanatik pač.
      Repliciraj raje na konkretna dejstva – tudi v zvezi s to obsodbo Dinesha.
      Čisto mimogrede: kaj pa dolgovi in nepojasnjena financiranja slovenskih “demokratov”, torej leve agende kot je bila LDS, Zares, SMC ipd.? O tem pa seveda nič?
      Zate je nivo “Janezek Korenjaček” – in tu se tvoj intelektualni domet tudi konča.

     • Drago

      Imam pametnejše delo, kot da gledam dokumetarce lumatičnih zagovornik teorije zarot in Trumpovih prijateljev. Ljubitelji tovrstnih bedarij mi prosim ne lapajte o ideološkem fanatizmu in “pravovernih” virih, ker sami popolnoma ustrezate tem dvem pojmom. Čisto mimogrede, kaj pa pojasnjeno financiranje SDS iz Republike srbske in Madžarske? Če so pa zgoraj naštete stranke počele kaj podobnega, pa prosim za link, da se sam prepričam…

     • Janez Korenjak

      …seveda imaš “pametnejše delo”, kot je spoznavanje z zgodovinskimi dejstvi – tvoje “pametnejše delo” je negiranje vsakega zgodovinskega dejstva, ki pač ne ustreza tvoji agendi.
      Dokumentarci Dinesha so mednarodno nagrajeni, sogovorniki so ugledni akademiki in dejstva so iz zgodovinskih arhivov. Ti pač resnica ne paše – ker ne prihaja iz tvojega ideološkega vira.
      Pa ne mešaj v debati jabolk in hrušk in si glede SDS kar sam poglej dejstva – ki ti očitno ne ustrezajo in jih je treba pač diskretitirati, mar ne?

     • Drago

      Ma kakšna “zgodovinska dejstva” lepo prosim????? Nek alt-rigtovki ppropagandist posname dokumentarec in to je “zgodovinsko dejstvo”? Verjamem, da imata Clintonova dosti masla na glavi, kakor v glavnem vsi ameriški politiki, da bi pa kar na veliko nekaznovano morila ljudi, pa je, če se zelo milo izrazim, malce bosa. Želim ti še v bodoče uživanje v Breitbartovskem-infowar balončku…

     • Janez Korenjak

      Najprej poglej, pa potem komentiraj pogledano – kar tako komentirati nekaj, kar sploh ne poznaš, je milo rečeno znamenje bolnega uma. Sicer nimaš časa preverjati dejstev (vsako navedbo v omenjenih dokumentarcih je moč preveriti v zgodovinskih arhivih na spletu), imaš pa ogrooooomno časa za komentiranje tukaj. Je to komentiranje, debate odraslih ljudi z argumenti? Ne, to je le ceneno levičarsko agitiranje, ki že v startu zanika zgodovinska dejstva z omalovaževanjem.
      Pamet ti žal ni vrlina, agresivni naboj anti-fa pa.

     • Drago

      Ok, samo za tebe o tvojem “poštenjaku”, ki operira samo z “zgodovinskimi dejstvi”. Vsakemu, ki ni vpleten v Clinton-Obama-Trump propagandno vojno je jasno, da je samo Trumpov vojaček. Priznam pa, da sem antifašist, lepo bi bilo, da se tudi alt-rigtovci že enkrat izjasnite ali ste fašisti ali antifašisti. In ne, res nimam časa za vašo propagando,

      https://www.esquire.com/news-politics/a20975605/dinesh-dsouza-who-is-pardon-trump/

      https://reason.com/2012/08/28/dsouza-fact-check-light-on-facts/

     • Janez Korenjak

      ne, nimam zveze z alt-right sceno. Nisem čoporativen tip, ti si. Ti slediš navodilom iz interneta, kaj moraš prebrati/gledati, ne jaz. Podtikaj raje svojo agendo sebi, ne meni.
      Pa konkretno komentiraj Dinesha, ne posredno preko mentorjev, ki jim slepo in nekritično verjameš brez preverjanje enega samega dejstva.
      Namesto dolgoveznega komentiranja tukaj (brezplodne borbe), raje ta čas posveti temu, da malo pogledaš preko tvojega ideološkega plota, brez predaljčkanj, kdo naj bi kam spadal.
      Tebe so “naštancali” v anti-fa sceni in ti možgane oprali tako, da niti dokumentarca nisi več sposoben pogledati.

     • Drago

      Nneeeeee, ti pa res nimaš popolnoma nič z alt-rihgtovci, ti že nisi navadna trumpeta ampak ideološko neopredeljeni intelektualec. Res nimam časa za alt-rigtovsko propagando, kakor ga tudi nimam za Mein kampf. Meni zadostuje, da je tip prevarant in obsojen kriminalec, ti si ga pa lahko, zaradi mene, daš v okvir na zid.

     • stajerc5

      O, pa bi bilo dobro prebrati Mein kampf! Celo tisto zadnjo izvedbo z komentarji. Mogoce bi potem mehko pristal in ne rinil z buco skozi zid!

     • Drago

      Ti kar čitaj in masturbiraj zraven. Smrt fašizmu in domačim kolaborantom!

     • stajerc5

      “Smrt fašizmu in domačim kolaborantom!”
      Saj ni res, pa je res! Redko videno, da pise nekdo pamflete proti svojim tovarisem!
      Delas konkurenco Virantu in bolnicarju z kahlo, ops, da o Prvi Kahli ne govorim!

     • šrauf
  • stajerc5

   Kdaj se je pa palcek v Murglah spremenil v Orbana!?

 • Franc Šink

  Mafija,postaja vedno bolj levičarska.

  • Vince Blake

   Narobe. Levica postaja vedno bolj mafijska.

 • xtc

  Clintona sta prava mafijaša,ki pobijata tiste ,ki razkrivajo njune mahinacije in kraje denarja.

 • JANEZ GUS

  Nič ne dvomim,da v Ameriki resnica ne bi prišla na dan.Drugače pa je v SLO-rdeči vukojebini.O Krambergerju nič novega.

 • Povprečen Državljan

  Že dolgo je znano,da so ameriški demokrati s Clintoni na čelu,nič drugega kot izpostava Slo komunistov,Foruma21 in Murgelskih gangsterjev.Vpliv rdeče golazni je na svetovni ravni enormen.Hvala vsem pravovernim,da branite svetovno demokracijo.Brez vas bi svet zagrnila tema.

  • Janez Korenjak

   Tvoj bebavi “sarkazem” na nivoju leftardov žal ne presega preprostih zgodovinskih dejstev: demokrati = lastniki sužnjev, republikanci = osvoboditelji sužnjev, demokrati = ku klux klan: republikanci = pobiti kot borci za pravice sužnjev; demokrati = evgenika in paktiranje s Hitlerjem, republikanci = borci za življenje… itd. Primerjava je sicer na mestu: slovenski anti-fa in ameriški anti-fa so identična zamaskirana skupina nasilnežev, ameriški demokrati in slovenski levičarji zagovarjajo podobno agendo. Bebčki kot ti bi radi zadevo predstavili kot “svetovno murgelsko zaroto” – ampak bolj verjetno je, da so murgle le izpostava večje mafije.

   • Povprečen Državljan

    Znano je, da je konzervativna Amerika s Trumpom na čelu, zadnje dve leti velika borka za pravice črncev,domorodnih indijancev in ostalih marginalnih skupin.

    • Janez Korenjak

     Kaj to mogoče ni res? Si ne bi raje pogledal dejstev in prenehal natolcevati, da je vsak, ki se ne strinja z vašo zlagano agendo, takoj fašist, rasist in podobne nebuloze?
     To, da se demokrati zlagano predstavljajo kot borci za pravice manjšin (v resnici pa so pravni nasledniki Ku Klux Klana in izumitelji evgenike), pač ne pomeni, da so republikanci nasprotniki le tega. Kar daj prosim primer, kjer v zadnjih 2 letih negirajo ali krnijo pravice afro-američanov ali avtohtonih prebivalcev.

     • Povprečen Državljan

      Ponavljam,očitno imaš težave z razumevanjem napisanega al se pa ne szrinjaš z mano11 minutes ago

      Znano je, da je konzervativna Amerika s Trumpom na čelu, zadnje dve leti velika borka za pravice črncev,domorodnih indijancev in ostalih marginalnih skupin.

      EditReply:

     • Janez Korenjak

      … ne, republikanska stranka sledi ustavi ZDA (ki so jo mimogrede ustoličili prav predniki republikancev; tako kot so republikanci odpravili suženjstvo): enakost za vse, za črne, bele ali zelene.
      Prenehaj s to lažno zlagano borbo za samo določen del populacije, ki služi kot krinka za korupcijo in mafijska posla. Dobro poglej ZDA – enakost za vse. Ne le za posvečene v “progresivno” ideologijo.

     • Povprečen Državljan

      Brez Amerike mi živeti ni.

     • Janez Korenjak

      To, da si midva danes dopisujeva, je nastalo v ZDA (internet protokol, servisi…).. to, da ti lahko danes sploh telefoniraš (od Grahama Bella vse do pametnih telefonov), je nastalo v ZDA.
      Torej ja: brez Amerike ti živeti ni. Lahko pa se vrneš v leto 1945 in si dopisuješ s somišljeniki preko kurirčkov, če ti kaj ne paše.

     • Povprečen Državljan

      Brez Nikole Teslapameti in ostalih migrantov iz cele sveta, bi bila Amerika danes na ravni Mehike.

     • Janez Korenjak

      Seveda – jasno je, zakaj morajo migranti v Ameriko: ker jim le tam uspe. V Sloveniji (kot primer), v tem levičarskem raju, ki kritizira ZDA kot “fašistično” in “antimigrantsko” pa še trava ne zraste – ker nič ne raste na lažeh.
      ZDA so “sprejemni center” za drugačemisleče, ki jim tam uspeva – ker jim naprimer tukaj nikoli ne bi.
      Če ti pa njihovi dosežki niso všeč – pač odklopi se od dvofaznega toka in se vrni v prvobitni komunizem in nabiralništvo. Nič ti ne brani.
      Dvolićno pa je hkrati uporabljati dosežke ameriškega liberalizma in hkrati pljuvati v to skledo… zelo dvolično in nevredno odrasle osebe.

     • Povprečen Državljan

      Živele ZDA, dežela neskončnih možnosti, demokracije in človekovih pravic.

     • stajerc5

      Kako pa kaj drugace, Computer in internet!?
      Si se vedno na Vindovski in Googlagski!???
      Si ze podmazal kurbl na telefonu!??

     • stajerc5

      Brez Amerike, bi se danes Tesla pisal pesmice ob sveci, nekje v srbohrvatskem fukogorju! Brez ustreznih pogojev si lahko samo vrtas po riti, tako kot ti na kaucu!!!

     • Povprečen Državljan

      Res me veseli,da v Ameriki ni več suženjstva in da so vsi pošteno plačani za svoje delo.Tako si lahko z lahkoto plačujejo zdravstvene storitve in se šolajo na javnih oz.privatnih šolah, ki jih v celoti financira država.

     • stajerc5

      Ti, kreten brezvezni! Poglej statistiko, koliko dvakrat zganih bi danes se nekrat volilo Trumpa! Haaaaalooooo! Se vec kot pri prvih volivah, razumes!?
      Podgana rdece posrana, ne sramoti se vec na nasem forumu!!!

 • Janez Novak

  Kdor je bral ali gledal Botra, razume sporočilo. To je opozorilo globoke države Trumpu.
  Če političnega nasprotnika ne moreš premagati s političnimi sredstvi, ga lahko – ubiješ.

  • šmentanamuha

   Tako, ampak rdeče amebe tega ne štekajo. Trump pa to zelo dobro ve.

 • Van Der Waals

  LEVICA IZVEN SODNO POBIJA!!! TO SO TE ZELO TOLERANTNE OSEBE KOT SO ”ANTIFA” FAŠISTI!! PEDRI GNILI ZA POBIT!!!

 • Povprečen Državljan

  Fake news..Murgle obvladujejo svet.

  • stajerc5

   Imas prav, da Murgle obladujejo svet. Samo zlovenske rdece butalce in yugobando, to pa imajo po pranju mozganov res v rokah!

 • šmentanamuha

  Tukaj imate razlog: “…Collins-Smithova je svojo politično kariero začela na strani demokratov, a je nato prešla v republikanski tabor, kjer si je prizadevala za zakon, ki bi zaščitil šole in otroke pred agendo transspolnikov…” + $$$.

 • freedomfighter

  V naslovu se obtozuje clintonove v clanku pa ni predstavljen niti en dokaz ki bi povetoval clintonovo fundacijo z umori…spet vrhunsko novinarstvo

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Levičarska pokvarjenost ne pozna meja. Nekoga ubiti v ZDA je mala malica in nekaj vsakdanjega. To je tako (kot pri nas normalnih zemljanih) iti na primer v trgovino po kruh.

  • Povprečen Državljan

   Se strinjam.V Ameriki masovne poboje v šolah,uradih,domovih izvajajo komunajzarji,rdečkarji in levičarski pokvarjenci.Vsi so tajni agenti Murgeljskega palčka in plačanci pokvarjene levice.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Zdaj saj vemo zakaj potrebuje Clintonova toliko telesnih stražarjev ob sebi.

 • Olga101

  Amerika ima DELUJOČE SODSTVO! Kjer je Clintonova, tudi Soros ni daleč…

 • stajerc5

  Aha, nisem vedel, da je prva el. lucka zagorela v yugojebini. Mogoce celo v Potocki zijalki, kdo bi vedel…
  O izobrazbi pa res ne bi…

 • stajerc5

  Toti klintovci ni za kurac nisu! Pr svabu, prejsen teden so jo saj seboj vzel.

 • stajerc5

  Jo imam vedno ob sebi. Sedaj, po juzni, mi ravno palubo riba, da se ne zredi prevec.

 • stajerc5

  Ja to je pa zej tak, tist ko ma kratkiga se rad hval da ma dolgiga, tist ko pa ma ze tak dolgiga je pa raj tih…

 • stajerc5

  Sorry, oprosti, nisem vedel, da te bom tako hudo prizadel! Res ni bilo namensko!

  • stajerc5

   Zdaj pa nekaj drugega. Si ze v kontaktu z Kitajci? Baje imas dosti zemlje za prodati, tam nekje pod Pohorjem.

 • stajerc5

  Ahhhh, ti ljubosumnez tiii, pa neee nooo….

 • stajerc5
 • stajerc5
 • stajerc5

  Mislijo, da gre se vse za pest riza, a ne?

 • stajerc5

  OK, zdaj te vsaj razumem, zakaj ti je nas eticni (bil ali se, ne igra vloge) vsec.

 • stajerc5

  Ti si zacel o etiki, ne jaz. Poznam pa samo enega rdecega indijanca, ki mu je uspelo na racun etike uspeti postati poglavar plemena.

 • stajerc5

  Hvala Bogu in vsem svetnikom, da nisem mogel imeti vec opravka z FDV. Meni so bili ze snelkurs politkomisarji iz Kumrovca prevec. Pravzaprav se moram vsem njim + ostala bakaz, zahvaliti, da zivim normalno zivljenje.
  Tvoj ata tudi ni sel ven zaradi lakote, a ne?

 • stajerc5
 • Skrajno Desni

  Nebi bilo slabo da se tudi pri nas kakšen rdečkar uleže.

  • sodnikisozločinci

   A obstaja kakšna biološka metoda, da ne bi onesnaževali zemlje in zraka?