fbpx

[Video] Vsem v poduk: Pretresljivi prizori iz španske bolnišnice, na tleh ležijo tudi mlajši od 30 let!

Veliko Slovencev se nahaja v tujini. Veliko med njimi se nahaja v Španiji. Španija je novo žarišče epidemije covid-19 v Sloveniji. Med njimi smo tako prikazali v preteklosti, ko jim okuženi bolniki ležijo na hodnikih bolnišnic. (Foto: Twitter)

“Tole naj vam bo v poduk. Osebe, ki jih vidite ležati po tleh, so osebe mlajše od 30 let,” je šokanten posnetek iz španske bolnišnice delil s slovensko javnostjo nekdanji sodnik ESČP in slovenskega ustavnega sodišča dr. Boštjan M. Zupančič.

Španija ima že 25.496 okuženih. Na globalni lestvici po okužbah zaostajajo samo za Kitajsko in Italijo. V kratkem času je zaradi virusa COVID-19 umrlo 1720 prebivalcev Španije, okrevalo pa jih je 2125.

Sedaj nas je šokiral še posnetek iz ene izmed španskih bolnišnic. Okuženi bolniki zaradi koronavirusa ne morejo dobiti niti postelje in ležijo po tleh hodnikov. Prizori, ki bolj spominjajo na podobe bolnišnic iz Sirije, Palestine, Venezuele, so sedaj realnost v tistih državah Evrope, kjer vlade niso pravočasno sprejele strogih varnostnih ukrepov.

Evropa bo nevidnega sovražnika lahko premagala le s skupnimi močmi
V Evropi ne obstaja država brez okuženih. Po hudem izbruhu epidemije v Italiji se je sedaj razširila še v Španijo, Francijo, Nemčijo, Švico in Avstrijo ter druge evropske države. Posledice bodo odvisne predvsem od pravočasnosti ukrepov in discipline posameznikov.

Luka Perš