[Video] Za Bidna največjo nevarnost Ameriki predstavlja beli supremacizem?!

Ameriški predsednik Joe Biden (foto: EPA)

Ameriški predsednik Joe Biden je v enem svojih redkih javnih nastopov v torek, 1. junija 2021, povedal, da je terorizem zagovornikov bele nadvlade trenutno najsmrtonosnejša grožnja, ki preži na ZDA.

Po trditvah naše obveščevalne skupnosti je terorizem podpornikov bele nadvlade “najsmrtonosnejša grožnja naši domovini”, je v Tulsi povedal ameriški predsednik Joe Biden. “Ne ISIS. Ne Al Kaida. Zagovorniki bele nadvlade.”

Biden je streljal kozle. V poročilu DHS iz oktobra 2020 res piše, da je od 2018 belim supremacistom pripisanih napadov zabeleženih največ smrtonosnih napadov, a to velja za tako imenovane domače nasilne ekstremistične skupine in ne na splošno.

V luči teroriziranja, ki ga že dobro leto izvajajo pripadniki Antifa in BLM, pa je na mestu vprašanje, kako so se v spornem poročilu odrezali pripadniki “pretežno miroljubnega” gibanja, ki že dalj časa požigajo celotne soseske po ameriških mestih.

Je pa Biden v svojem govoru še enkrat pokazal, zakaj se tako redko pojavlja v javnosti. V govoru se je namreč spomnil pohoda Trumpovih podpornikov na Kapitol, ki se je po Bidnovem spominu odvijal 9. januarja 2021 in ne 6. januarja 2021, kakor je lahko videl ves svet. Kasnejše poročanje je razkrilo, da so med Trumpovimi podporniki bili pomešani pripadniki Antifa povezani z ameriškimi osrednjimi mediji, ki so celotno stvar vodili, upravljali in še dodatno podpihovali. A krivda je na koncu dneva padla na Trumpove podpornike.

Ivan Šokić