fbpx

[Video] Zločin iz Rusije: Ker so mu rekli, naj si nadene masko, ubil dva in štiri ranil

Prizorišče strelskega napada Sergeya Glazova (foto: Investigative Committee of Russia)

Po poročanju lokalnih medijev naj bi 45-letni vojni veteran Sergej Glazov v Moskvi ubil dva človeka, ki sta od njega zahtevala, da si znotraj prostorov mestne uprave nadene masko. Namesto tega je izvlekel pištolo in začel streljati.

V Moskvi je 45-letni veteran ubil varnostnika in upravnika poslopja na mestnem uradu, ki sta ob vstopu v poslopje od njega zahtevala, naj si skladno z odloki za preprečevanje širitve epidemije covida-19 v Rusiji, nadene masko.

To naj bi Sergeja Glazova tako razjezilo, da je po poročanju RT izvlekel modificirano pištolo in začel streljati. Obe žrtvi streljanja naj bi zaradi posledic strelnih ran umrli. Poleg ubitih so bili ranjeni še štiri ljudje. Med ranjenimi je tudi 10-leten otrok. Streljanje se je zgodilo pičlih 12 kilometrov od Rdečega trga.

Namestnica moskovskega župana Anastasia Rakova je povedala, da je Glazov prišel po nov potni list. Moskovski župan Sergey Sobjanin je prek Twitterja svojcem umrlih in ranjenim izrazil sožalje. Tiskovna predstavnica organov pregona Irina Volk je za medije potrdila, da so Glazova aretirali in ga odpeljali na policijsko postajo.

Ivan Šokić