[Video] Znane grozljive podrobnosti smrti Kobeja Bryanta

Prizorišče helikopterske nesreče v kateri je umrl upokojeni ameriški NBA zvezdnik Kobe Bryant in še 8 drugih (foto: EPA)

V nedeljo, 26. januarja 2019 je v dopoldanskih urah po lokalnem času strmoglavil zasebni helikopter, ki je bil včasih v lasti upokojenega ameriškega košarkarskega zvezdnika NBA Kobeja Bryanta. Po zadnjih informacijah je vseh osem potnikov in pilot helikopterja v nesreči umrlo. Bryant naj bi helikopter prodal družbi Island Express Helicopters iz Filimorea v Kaliforniji.

Vreme v Los Angelesu je bilo v nedeljo v času helikopterske nesreče izrazito megleno. Podatki leta kažejo, da je helikopter Sikorsky S-76B v lasti upokojenega ameriškega košarkarskega zvezdnika NBA Kobeja Bryanta imel prve težave z letom že nad preletom živalskega vrta v Los Angelesu.

Z Bryantom je bila v helikopterju njegova 13-letna hči Gianna. Ostali potniki naj bi bili dolgoletni trener baseballa John Altobelli, njegova žena Keri in hči Alyssa, košarkarska trenerka Christina Mauser, Sarah Chester in njena hči Payton. Pilotiral je 50-letni ameriški Armenec Ara Zobayan. Po poročanju TMZ naj bi se peljali na tekmo kjer bi igrala tudi Gianna.

Helikopter se je prvič ustavil nad živalskim vrtom in 15 minut krožil, preiskovalci ugibajo, da je pilot čakal, da se megla razpuhti.

Okoli 9:40h se je helikopter ponovno soočil s težko meglo, zaradi česar je pilot zavil na jug proti goram. Nenadoma je pilot dvignil helikopter z višine okoli 365 metrov, na višino okoli 610 metrov nadmorske višine.

https://twitter.com/tariqnasheed/status/1221552126712668160

Samo pet minut kasneje je helikopter trčil v goro na višini okoli 518 metrov. Helikopter naj bi v času nesreče letel s hitrostjo 298 kilometrov na uro.

Losangeleški gasilski načelnik Daryl Osby je povedal, da je kraj nesreče težko dostopen, zaradi česar so gasilci prisiljeni iti peš. Po besedah šerifa okrožja Los Angeles Alexa Villanueve je ostanke helikopterske nesreče najti približno 30 metrov v vse smeri.

Glavni mrliški oglednik za okrožje Los Angeles, dr. Jonathan R. Lucas je ob tempo pisanju New York Times poudaril, da bo zaradi zahtevnosti terena trajalo več dni, da trupla umaknejo s kraja nesreča.

Ivan Šokić