[Ekskluzivno] Viri ameriške obveščevalne službe razkrivajo: Kako so Titovi komunisti v resnici prijeli četniškega poveljnika Dražo Mihailovića

Četniški poveljnik Draža Mihailović na sojenju v Beogradu (printscreen: youtube)

Znano je, da je bilo v analih jugoslovanske zgodovino marsikaj zamolčano, številne stvari pa prikrite. Danes razkrivamo resnico o zajetju poveljnika četnikov Draže Mihailovića. Novi podatki prihajajo iz poročil ameriške vojaške obveščevalne službe, ki je imela po koncu 2. svetovne vojne še vedno stacioniran oddelek v Italiji, ki je zbiral vse informacije.

Uradna pravljica, ki so jo spletle komunistične oblasti, tako pravi, da je za Mihailovićevo zajetje s strani komunistov kriv četniški poveljnik v Srbiji Nikola Kalabić, ki je bil potem, ko so ga zajeli agenti OZNA-e, pripravljen sodelovati s komunisti. Pravljica pravi, da je Kalabić sodeloval tako dobro, da je uspel celo sam prepričati Mihailovića, naj se iz bosanskih gozdov vrne z njim v Srbijo, kjer naj bi mrgolelo četnikov na vsakem koraku. Mihailović naj bi mu verjel in tako končal na sojenju v Beogradu.

Dokumenti ameriške obveščevalne službe slikajo drugačno, tudi mnogo verjetnejšo verzijo dogodkov. Kar je skupno tako fiktivni jugoslovanski verziji kot poročilu ameriške obveščevalne službe, je datum operacije, ki je potekala 13. marca 1946., in dejstvo, da so Mihailovića prijeli ter nato odpeljali v Beograd kjer so mu sodili, ga obsodili ter usmrtili.

OZNA z mučenjem pridobila informacije
Poročilo, ki ga je dobila ameriška obveščevalna služba 26. februarja 1946, je trdilo, da bodo “Titove komunistične sile” začele s poskusi, da bi v naslednjih dneh onesposobile tuje obveščevalne službe na območju med zahodno Srbijo in osrednjo Bosno. Vojakom so razdelili nujne pakete s hrano za naslednjih pet dni.

Tito in Maclean: Britanci so sprva podpirali četnike, pozneje pa so zaradi bojev med dvema skupinama podprli partizane (vir: printscreen)

10. marca so zajeli pripadnike četniškega poveljstva, ko so prišli v vas Rudo, da bi dobili zdravila za Mihailovića, ki je zbolel. Za enega od zajetih zdravnikov se je po mučenju s strani agentov OZNA-e in ruskih oficirjev izkazalo, da je Mihailovićev osebni zdravnik. Razkril je, da je Mihailović zbolel za tifusom. Zdravnik je ravno tako razkril načrte o selitvi poveljniškega štaba.

Komunisti so to priložnost pograbili z obema rokama. Še isto noč so nebo začela preletavati “sovražna letala” z oznakami Zaveznikov. Metala so lističe, ki naj bi jih pripravili Angloameričani z besedami, da so “prišli na pomoč in prinašajo orožje ter municijo”.

“Zavezniki” prihajajo na pomoč
Naslednjo noč so letala tudi odvrgla številne pakete z municijo ter medicinsko opremo, ki so imela oznake Zaveznikov. “V enem od paketov so bila navodila za pripravo in označitev letališke steze za pristanek več letal z zalogami.”

13. marca popoldne sta deset kilometrov jugozahodno od Ruda pristali dve letali z zavezniškimi oznakami. Izstopili so trije častniki v ameriških uniformah, ki so govorili francosko ter angleško, in pospremili so jih do sedeža poveljstva, kjer je še vedno bolan ležal Mihailović. Četnikom so ponudili, da bolnega vodjo prepeljejo na varno v Italijo, ti so ponudbo sprejeli. Mihailović je bil zaradi visoke vročine nezavesten.

Transportno letalo Douglas C-47 (vir: twitter)

Nezavestnega Mihailovića sta na letalu spremljala še dva četniška častnika. Na letališču sta pristali še dve drugi letali, na katera se je vkrcalo še devet drugih oficirjev iz četniškega vojaškega štaba ter dva vojaka, ki sta pripadala Mihailovićevem osebju. Potem so vzleteli.

Težke izgube na obeh straneh
Na nebu so se pojavila nova letala, ki so jih četniki sprva imeli za lovsko spremstvo za njihovega bolnega poveljnika. Kmalu se je izkazalo, da se je začela vojaška operacija proti preostankom četnikov. Letala so območje bombardirala z bombami plina, ki je četnike paraliziral ali uspaval.

Sledila je jugoslovanska ofenziva, v kateri sta obe strani utrpeli velike izgube. Po začetnem uporu so bili četniki prisiljeni v umik proti Foči. Od tu naprej lahko beremo, da so Mihailovića sprva odvedli v Sarajevo, nakar so ga prepeljali v Beograd, kjer se je po sedmih dneh prvič zbudil iz nezavesti.

Izvirnik tajnega poročila Ameriške obveščevalne službe o zajetju četniškega poveljnika Draže Mihajloviča

Izvirnik tajnega poročila Ameriške obveščevalne službe o zajetju četniškega poveljnika Draže Mihajloviča

Izvirnik tajnega poročila Ameriške obveščevalne službe o zajetju četniškega poveljnika Draže Mihajloviča

Izvirnik tajnega poročila Ameriške obveščevalne službe o zajetju četniškega poveljnika Draže Mihajloviča

Ivan Šokić

 • Frank Novak

  ZOPET ZIVITE V PRETEKLOSTI, YOU FUCKING LOSERS.

  • Anton

   Kolk je pa pr vas zdele ura? Pr nas je 2 in 22

  • WatsonForus

   Frenki , zaradi te preteklosti si ti slo siromak , lohk bi mel pa standard nemcev , ki so II SW pušnuli do daske, tko maš pa YUGO standard.

  • osa

   Tito med največjimi morilci

   V Nemčiji so
   sestavili seznam največjih množičnih morilcev dvajsetega stoletja, med katerimi
   se je znašel tudi Josip Broz Tito

   Miha Gašperin

   Nemški časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih
   največjih množičnih morilcev, ki so zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi
   desetimi se je znašel tudi jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito.

   KAKO KRIVIČNI SO TI NEMCI, DA TAKEGA HEROJA

   IMENUJEJO LLAŽNIVEC, MORILEC,….????!
   ja se bom pritožil merkelci, pa še janšo bom prepričal, kaj se to pravi

  • Steiermark

   kdo si pa potem ti, razen fucking loserja, si še fucking idiot, ki še vedno živi na lažnih lovorikah gangsterske levaške titoistične drhali….

   • Frank Novak

    JAZ ZIVIM, TI ZIVOTARIS.
    TO JE EDINO KAR STEJE.

    • Steiermark

     če je parazitiranje zate življenje………tudi tako nimaš več veliko pred sabo……. parazite je potrebno odstraniti z zdravega telesa, da le to lahko nemoteno živi, brez parazitov!

 • Vrhovni sodnik

  V GLAVNEM, TO JE ZAKON ZA VSAKEGA ZAVEDNEGA SLOVENKO – CA
  http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm

  • hle

   To sploh ni pomembno ne komunistov in ne Kučana ne moreš v to zgodbo vključit

   • Soave

    Zgodovina da ni pomembna ?

    Oh, seveda, saj pred letom 45- tim nič ni bilo ? Prvi pok je bil 1945 leta
    drugi pa 1990 – tega :. . . . . .

 • antimur

  Kot je počela ta titoistična zločinska banda, ki ji je bila laž, spletke in zahrbtnost najpomembnejše orožje, tako zdaj nadaljuje njihov sovražnik Slovencev in vsega kar je slovenskega, Kučan, (za katerega upam, da ga bo kmalu vzel hudič in da bo za vedno odpeketal) in njegova levofašistična banda z ogromno balkanskih podtaknjencev.

 • Silka

  Vprašujem se če je pri vsej tej morilski revoluciji NOB, v zgodovini, ki smo se je učili, sploh kaj resničnega? Banda je lagala in laže še danes!

  • WatsonForus

   verjetno zelo malo !

  • osa

   tito je heroj —–torej laž………..resnica je to da je tito lažnivec

   • Steiermark

    predvsem pa pedofil, pederast, ropar, množični morilec in posledično lažniva – podgana!

  • Steiermark

   Razmisli samo o dejstvu, da med vojno ni bilo več kot 4.000 “partizanov”, seveda skrivačev in roparjev, danes pa je namnoženih kar za 25.000, eni še, drugi pa ponovno , nosijo plenice! Vse skupaj je ogromna prevara in zarota, proti človeštvu!

   • lili pili

    Recimo da to drzi, kako pa pol, da jih 15.000 domobrancev ni moglo porihtat, na koncu pa je 4000 partizanov zdelalo celo domobransko vojsko.

    Kajmpa zdaj….v jok

    • Borut Stari

     Okupacija slovenske dežele v par slikah.
     https://sl.wikipedia.org/wiki/4._armada_(NOVJ)

     • lili pili

      Pa to je meni vse jasno, kje si ti nastel 4000 partizanov… se pobitih je bilo 8x vec..

     • Borut Stari

      Daj zberi se Jaz nisem podal nobenih številk. Omenjal sem le kolateralno okupacijo Slovenije, Večina demobiliziranih vojakov NOV je po vojni ostalo v Sloveniji. In to je bila načrtna okupacija. Slovenija je bila anektirana.

     • lili pili

      Pravno formalno, je bila do 29. Nov. 1945 na tej teritoriji kraljevina jugoslavija, po tem datumu pa federativna jugoslavija zato o anktiranju in okupaciji ne moremo govoriti, ker v mes nismo bili pravno formalno samostojni.

     • Borut Stari

      Malo si iztiril 29.11.1943 so slovenski partijski adlatusi, retardirani komunisti, postali izdajalci in kolaboranti. Okupacija slovenskega ozemlja je s tem potrjena in postali smo del FLRJ. Od takrat pa do danes nismo svobodni. Le osamosvojeni od 1991. JLA je morala poražena zapustiti Slovenijo.

     • lili pili

      Drugonzasedanje avnoja ni v nicemer spremenilo mednarodni status jugoslavije, se naprej je obstajala kraljevina, potem bila sestavljena leta 1944 mesana vlada in novembra 45 ukinjena kraljevina.

     • Borut Stari

      Spomladi 1944 je prišlo še do sporazuma Tito-Šubašić, po katerem je tudi slovenska OF postala mednarodno priznana politična sila. Maja 1945 je bila v Ajdovščini ustanovljena slovenska vlada. Prvi predsednik vlade (pod komando Beograda) je postal Boris Kidrič, ministri pa Vida Tomšič, Franc Snoj, dr. Marjan Brecelj, Zoran Polič, dr. Jože Pokorn …Vse skupaj je bil manever s figo v žepu s katerim so komunisti s prevaro dobili zavezniško podporo.
      Čisto na kratko o komunizmu:”Ko je opica zlezla z drevesa, je nastal komunizem.
      Aktualno gledano, se je pri komunizmu nekaj zataknilo, da ni prišlo do polnega učlovečenja”.

     • lili pili

      Ja zadeve poznava….. ko se pogovarjamo o komunizmu pa je za mene zanimiva kitajska varianta. Ena stranka, nsjbolj uspesno gospodarstvo na svetu, v zadnjih 20. Letih so naredili cudo…, clovekove pravice pa pocasi dozirajo..

 • Novakec1

  Še o Bin Ladnu in Sadamu kaj napište kako so jih s sveta spravl.

 • Branko

  Partizani so spet izigrali izdajalske četnike haha.

  • WatsonForus

   ne partizani – zavezniki , Britanci in Ameri , ker so Churcdilla in Trumana komunjare nategnile ! Oni so to dojeli kmalu, slo rajo pa nategujejo že desetletja !

 • Vojteh Dovč

  major Tonini-
  .
  to nima nič veze z Tononom kaj je že matej sls..

 • DJURO SUMAR

  Tile Američani pa res vse vedo. Ne vem pa v čem je smisel tegale članka.

  • WatsonForus

   poglej si v denarnico, malo razmisli , mogoče se ti posveti!

   • DJURO SUMAR

    Nimam denarnice.

 • Olga_10

  NOB – morilci, lažnivci in že 73 let paraziti!

 • Test

  kaj ko bi na novi priceli objavljati tudi se kaj drugega, kar je za ljudi sedaj bolj kljucno. Recimo, da ze enkrat koncamo s to zablodo globalnega segrevanja zemlje in pricnemo obvescati ljudi, da zemlja drsi ravno obratno, v nov cikelj ohlajanja in da enkrat ze pokoplemo bedaste same sebe imenovane znanstvenike iz Slovenije, ki poizkusajo na podlagi nekaj letnih meritev tem. v slo, sedaj postavit matematecne modele, ki bodo napovedovali prihodnost. Tem telebajskim z njihovim co2 je potrebno enkrat reci konec je in se priceti ukvarjati s tem, kako bomo preziveli prvi ohlajevalni cikelj do 2030. vec na tem posnetku – zacetek pri 1min. Resno priporocam ogled

  https://m.youtube.com/watch?v=OTGdCP3shtc

  • bubamara

   Ko se bo začel ledenik pod vrhom Triglava zopet debeliti, boš največji car na forumu. Do takrat je tvoje mišljenje milorečeno smešno.

   • Test

    o ti butln omejen. ce bos malo pogledal po internetu bos hitro ugotovil, da se je tako led na antarktiki kot arktiki od 2015 krekpko odebeljil. Na tvoj triglavski ledenicek pa zaenkrat bolj vpliva mikroklima, katero tvoji levi znastveniki pridno merijo in poizkusajo na podlagi te napovedovat glbalne klimatske spremembe. Tako kot velja za levicarje, ce bi razumeli ekonomijo, ne bi bili levicarji, isto velja za anarho pop znanstvenike, ce bi bili dejanski znastveniki, potem taksnih bedarij, kot jih trosi Kajfezeva, nebi trosili

    • bubamara

     Hahahaha. Dobra. Če si levičar, potem si za segrevanje; če si desničar, si za ohlajevanje. Noro. Upam, da vsaj priznavaš obstoj ozona.

    • etrusk

     Zanimivo bi bilo za vprašat te —znanstvenike— kaj se je dogajalo pred stoletji , ko je bilo tako toplo , da ni poleti raslo ničesar . Vsi potoki in reke so se posušili. Vodo so morali hoditi do izvira . Če so ljudje kaj hoteli imeti za jesti , so morali sejati pozno v jeseni in pobrati letino zgodaj spomladi.
     TEST prav imate

  • etrusk

   Prav imate , trobijo o globalnem segrevanju zemlje , res je to je velika zabloda . Po drugi strani , ali imamo res take neumne znanstvenike , da ne poznajo tisočletne naravne cikluse vremena na zemlji.

 • prdo

  In ?? ¿??? ¿????

 • bubamara

  Dejte novinarji malce pobrskat v angleške arhive za obdobje, ko je bil Tito priprt v Grčiji; potem ko so ga tja prepeljali iz Vis-a. V priporu je čakal na končno odločitev dogovora Stalin-Churchill kaj narediti z Yugo po koncu vojne.

  • lili pili

   Ce ne ves so ga odpeljali z ruskim letalom…

   • bubamara

    A iz Grčije ?

    • lili pili

     Ne iz kupreskega polja tam so ga poprabili ko je pribezal iz drvaja

     • bubamara

      To ne bi vedel. Vem pa, da je bil Vis, kamor so ga odpeljali iz Drvarja, britanska vojaška baza z letališčem. Iz Vis-a so ga Angleži odpeljali v Grčijo v pripor, kjer so čakali na dogovor Churcill-Stalin o tem kdo bo novi vladar

      podivjane Juge.

     • lili pili

      Pa vir na katerem to temeli..

     • bubamara

      Muzej na Visu.

     • lili pili

      Hvala

 • WatsonForus

  Odično Nova24 – le še tako naprej , z vsakim takim dokumentom pade en cegel stran iz komi utopičnega gradu!

 • dež

  Kepa resnice se kotali že nekaj časa. Zaenkrat sicer še bolj počasi, a hitrost narašča in sčasoma se bodo vsi ti lažni hvalospevi in zamolčana dejstva okrog NOB le prikazali v pravi luči.

 • matej grobelnik

  Joj, prejoj Nova24TV – vaši domišljiji pa res ni videti konca.
  Kar tako naprej (zlasti s pogrevanjem daljnje preteklosti, katere se marsikdo sploh ne spomni več), ker vedno ko sem slabe volje, vem da se lahko “obrnem” na vas in vaše pravljice, ki me vedno lepo razveselijo in nasmejejo.
  Mislim, a vi to povsem resno????

  • Majda

   Resno! Narod, ki ne pozna svoje zgodovine, je pohabljen narod! Predvsem pa resnico v osnovnosolske ucbenike! Ti, mali butlcek pa le verjemi morilcu…

   • matej grobelnik

    Spoštovana gospa. Majda, oz. kdorkoli pač že ste. Tudi jaz bi vam lahko namenil kakšno besedo v smislu “mali butlček”, pa so me starši lepo naučili, da moram biti do drugih spoštljiv. Vi očitno takšne vzgoje niste bili deležni!!!
    Če pa po vsem tem času še vedno slepo sledite takšnim zgodbicami, pa zaradi mene mirne duše. Sej s tem tako ali tako ne boste nič dosegli. Mladini danes tega pač ne morete več prodati.
    Lep dan želim še naprej.

    • rabbit

     Ali mi lahko odgovoriš na vprašanje. Mož in žena se ločita imata otrok, ker se obkladata med seboj kdo najbolj trpi. Otrok. In isto je z državo kdor nima razčiščene preteklosti ne more napredovati in točno tako je s slovenskim narodom.

  • totex39

   Za komuniste so to pravljice in domišljije za domoljube pa resničnost, ki so morali preživljati težke trenutke.

   • črnaovca

    Pravi domoljugui so nam prodali orožje in sedaj ne vedo od kod jim denar, ker so Hrvatje imeli slabe kufra in se je vsebina razletela po avti in kdo bi potem gledal pod sedeže

  • Vera

   O grozodejstvih ,ki jih je delala partija po vojni , se mora govoriti in pisati . Ni prav , da levico mladi vidite kot ” svetnico ” , ki to ni bila nikoli in tudi ne bo . Dokaz je to, da mladim izobraženim dovolijo oditi v tujino s trebuhom za kruhom, namesto, da bi jih dali na tista delovna mesta ,kjer sedanji ” uslužbenci ” ne izvajajo vsega, kar jim je dolžnost, saj dobivajo prelepe prejemke . Preveč se jih tudi uvaža , predvsem zato, da bodo prišleki spet volili ljudi, ki Slovenije ne marajo. Tujci se našega jezika nočejo naučiti , zato so problemi še večji . Moteče je tudi to, da naši novinarji ( tistih 571 ) z južnjaki govorijo na TV v njihovem jeziku . Zakaj ? Še marsikaj me moti pri sedanji vladi , toda o tem ob drugi priložnosti .

  • samotoje

   Jaz sem se pa tebi nasmejal, zelo si zabaven. Posebno tisto o daljni preteklosti, ki se je marsikdo ne spomni več. Zgodovina se ne meri v letih, ampak v stoletjih in na takih, ki jim spomin ne seže dlje kot do zadnjega kosila, so se diktatorji in prevaranti najraje pasli. Takšni preprosteži so najbolj pridni in pokorni in vedno znova verjamejo vsaki laži. Ker prejšnjo laž pozabijo.
   Kot pripis- tvoja slovenščina je zelo šibka. Pri meni bi pogrnil na celi črti.

 • sloustava

  Meni samo nekaj ni jasno: zakaj se komunisti tako zelo upirajo odprtju BG arhivov? In zakaj se ne branijo, ce ni res, kar nam sedaj prikazujejo BG arhivi? Torej, NOBjevi revolucionarji in morilci slovenstva: ste cisto navadni lopovi, ki ste po vojni uporabili politiko, zdaj pa kapital! Kdo je tu nor? Imate prav, volivec in volivka, predvsem pa Bucar, ki ni dovolil lustracije! Besednjak “preko mojega trupla “ je uporabil za zaton naroda in vzpon banditov!

  • črnaovca

   A misliš da se upirajo komunisti? Do Beograjskih arhivov imajo dostop raziskovalci. Vprašanje za kaj tam ne brskata Leljak in Omerza?

   • rabbit

    Saj sta tam vsak mesec pa odprto je približno 3% arhiva.

 • tarantela

  Bedaki! A tole je predvolilni program. Desnica presega sama sebe. A boste šli še v tretje tisočletje pred našim štetjem?

  • slosin

   odkrivanje laži tvojih paradajzarjev s titekom na čelu, te očitno zelo prizadene…..
   Rajši se prijavljaj na MMC, tam mu lahko še vedno rit ližeš in poješ hvalo…

  • rabbit

   Ne to ni predvolilni program, to je resnica, ki vas boli in žuli prav je, da Nova tv vsak dan o tem piše. Ne morete več lagati, še manj pa skriti.

 • althar

  Kako veš, kdaj komunist laže? Kadar govori.

 • črnaovca

  Tipičen sodoben amerišlis cenarij oni imajo še danes zaprete domnevne teroriste in jih mučijo. Briga me za Mihajloviča bolj me zanima kaj bo z minimalno plačo

  • xtc

   Treba jo je znižat,ves JS pa na njo.

  • hermannn

   Tebi ni več mogoče pomagati.

  • Aton

   Minimalna plača ti bo ostala. Bodo ti pa povečali plačo, da boš dobil manjši dodatek za doseganje minimalca in boš vesel!

  • samotoje

   Za minimalen intelekt dobiš minimalno plačo. To je vse, kar moraš vedeti.

 • Duhec

  Članki so vse bolj aktualni in zanimivi…

  • sprehajalec

   Za inteligentne. za podpovprečne pač ne…

 • xtc

  Lažnivi komunisti.

  • črnaovca

   Janez že ve je bil med njimi

   • Steiermark

    ….ravno zaradi tega, ker je bil “med njimi”, in ker ni bil “eden izmed njih”, jih je prepoznal – pravočasno in jih zato tudi “zapustil”! Vsi ostali, ki pa teh sposobnosti nimate, ker vam bolj prija nakradeni denar in umori, pa ste še vedno na “njihovi strani”, v upanju, da bodo kaj pokasirali tudi vaši potomci….. naši bodo samo pufe, ki ste jih vi naredili!

    • Soave

     + + + + + + + +

    • 10mile30

     kaj ti ne poznaš razlike med “zapustiti” in “dobiti brco v rit”?

     • Steiermark

      prepoznaš morda ti “brco v rit”, ki ste jo rdeče krvavi krjavli dobili ob plebiscitu, ko smo se Slovenci odločili za odhod na svobodo in samostojnost, v katero nas je popeljal velecenjeni dr. Pučnik in JJ? Očitno je tebi vseeno, da ste kot krvavi banditi dobili od Slovencev brco v vsrano komunajzarsko zločinsko riti, in ste se ponovno, po podzemnih luknjah, ponovno pritepli na sam vrh vladavine, ustoličili najhujše hudodelce iz komunzma in vam – potomcem le teh omogočili, da nas “učite” pohabljene demokracije, kjer še imate vedno, hudodelci in potomci le teh, glavno besedo!

     • 10mile30

      ste pa slabo brcali. kakor vidim na tem portali, so še premalo golazni pobili, da se lahko sedaj potomci domobrancev borite po internetu

     • Steiermark

      Psihopatski rdeči debil, najprej se nauči prave zgodovine, pa tudi geografije, da boš morda, končno, lahko razumel, da Štajerci nismo imeli potrebe po zaščiti, od Domobrancev, pred krvavo ludožersko rdečo podganjo sodrgo- partizani, nas so namreč pred vami, zaščitili kar Nemci, ki so nam tudi omogočili, do pomladi 45 brezskrbno in mirno življenje, brez bojazni pred ludožerci rdečega kova, ki si na teritorij Nemčije niso upali ali pa so ga prestopili le rdkokdaj, v stilu: ubij, kradi oz. ropaj in spiz…..di….. daleč, da te Nemci ne dobijo, pri klanju in ropanju lastnega naroda!

     • 10mile30

      kaj je to prava zgodovina? zgodovino pišejo zmagovalci!
      res se mi pa smiliš. lahko pa še poveš s čim so se ti zamerili. pred 90imi. seveda nisi rabil zaščite pred svojimi. pa preseli se čez mejo. katerokoli hočeš.

     • Steiermark

      debilćiću, raje se preseli ti in vsi , ki ste tako na Štajerskem vrinjenci oz. okupatorski ćefurji, kot tudi v ostali Sloveniji, ter po njej svinjate in jo uničujete! Zakaj bi se pa morala jaz umikati ćefurjem in to iz svoje domovine, kjer smo Štajerci tudi avtohtoni, za razliko od vas?
      In po čem sodiš, da ste vi, “zmagovalci”? Po klanju in ropanju, ko ste zasedli oz. okupirali že zdavnaj “osvobojeno” deželo, katere osvoboditelji pa niste vi ampak je to prinesla situacija oz. kapitulacija Nemčije….. Bumbar zagamani, daj spelji se!

     • 10mile30

      je vidt kateri ste za janšo. osnovna šola, hribovc, iq temperature prejšnjega tedna. veš kaj, poserjem se nate internet warrior. ti pa res nimš vseh čisth. zgodovinska dejstva so eno, tvoja domšljija pa nek druzga.
      če ti ni kej prou, se preseli. al pa se odcepi. ja in kdo je zmagovalc? situacija je prinesla? res kreten.

     • Steiermark

      preseli se raje ti, ki si pritepenec v moji domovini! In kdo je zmagovalec – ti in tvoji z brcami v rit, ki ste jih prejeli od slovenske vojske ter ponižani morali zapustiti , do zadnjega vojaka, Slovenijo, pravgotovo ne, pa četudi si se ilegalno oz. z “nadmudrivanjem” podtaknil v Slovenijo, ponovno! S tem čefutarska drhal samo dokazuje, da ste brez karakterja in posebno brez kulture in pameti! Ponos pa nosite na konici vašega morilskega noža, ki ste ga pripravljeni v vsakem trenutku potisniti Slovencu v srce…..

     • 10mile30

      nemškutar. kaj tablete ne delajo več? tvoja domovina? dein heimat? spušili ste belčki. če bi se tvoji predniki borili v partizanih, ti nebi tako govoril. sploh pa bi zdej že nemško pisu. res se mi smilš. plašnice dej dol. in do katere generacije si pršu v tvojem rodovniku? veš, jst se ne sekiram, če mi en tak revčk reče čefur. in tebi nek ne paše. in če ti ne paše, spizdi ;-)

     • Steiermark

      pasjejeb……. ski debil, zate pa sploh ni primernih tablet, zate so edino učinkoviti elektrošoki, ki pa, kot izgleda, si jih dobil že preveč in so ti tako še za tisti orešček velike možgane, skurili!
      “če bi bii se moji predniki borili v partizanij” (tako kot tvoji, ki so posiljevali, klali in ropali?), glede na dejstvo, da smo Štajerci, ki pa nikoli , razen po vojni, ko seje privlekla vsamogoča rdeeča jugogolazen, z rdečimi oz. krvavimi zvezdami na kapah, ni bilo na našem, štajerskem ozemlju, teh ludožercev in pijavk – partizanov. S tistimi raztrganci oz. banditi, ki so pa občasno hodili na Štajersko, da so izvedli rope in poboje poštenih kmetov, Štajercev, pa so sproti opravili Nemci ter nas tako zaščitili pred vašo drhaljo! Kar pa gobezdaš o tem, kako bi sedaj govorili nemško, če vas, krvavih svinj, po vojni ne bi bilo, je pa čisto idiotsko sprenevedanje – nam ste naš materin, nemški jezik, nam avtohtonim Štajercem, nemškega rodu, odvzeli oz. prepovedali, takoj po 1918 letu, ko se je na naš konec priplazil debil maister ter nas okupiral, zato, da nas je potem lahko predal v kremplje jugosrbskih opic! Čefurčić, spizdi pa ti, v svojo otačbino, ker jaz sem na svojem , čeprav okupiranem teritoriju, na Štajerskem, ki pa nikoli ni bila vaša čefurska, niti kranjska ampak je bila in bo ostala, naša, Štajerska, česar neboste preprečili niti z silo, kot ste je vajeni, pohabljeni čefurji – “sve je naše”, njee. njee….

     • 10mile30

      HH

     • 10mile30

      in to zarad enga janšta se greš ti razburjat. pa čeprou sm povedu sam dejstva. a je bil v ZK? je. a je dubu cbc u rt? je.

     • lili pili

      Ves zakaj se leralisce imenuje po drrr pucniku, ker je imel na glavi pisto, bil je celav hhaaa

 • tasilo

  Višja šola jezikovne logike za pis(d)une. Če želite razumeti, morate imeti IQ vsaj 90; jezik je pač en višjih umskih procesov.:

  (?) Znano je, da je bilo v analih jugoslovanske zgodovine marsikaj zamolčano, številne stvari pa prikrite.
  (>) Znano je, da je bilo v analih jugoslovanske zgodovine marsikaj zamolčano in prikrito.

  LP. Hanibal Lector

  PS: Pa jebali vas “številni”.

  • Sinergija

   Ja ti tasilo lahko jebeš le sam sebe, pis(d)une in vse tisti zlagane pravljice polne rdečih laži v katere tako sveto verjameš. Ja tvoj IQ res ni dorasel spodobnega človeka. Verjetno si še danes v udobju kot so te filali z neumnostmi za časa prisiljenega enoumja v diktaturi Jugoslavije!

   • rubec

    Za razliko od tvojega je nick tasilo odprt tako da si lahko ogledaš zgodovino njegovega pisanja. Tvoj izliv besa je neupravičen. Hanibal Lector skrbi za slovenski jezik zato ti predlagam da se iz njegovih tekstov samo učiš in molčiš.

    • tasilo

     Tale “sinergija in španovija” spada v bataljon Novi in Jajotu zvestih, vdanih in pokornih (in vritoleznih) dronov, v Špecijalni oddelek za špecijalno intelektujalistično vojskovanje z bistroumnimi forumovci. Njegov slog in dikcijo lahko primerjaš z nekaj “notoričnimi” Novo-usmerjenimi komentatorji na tem forumu in celo pisci člankov, torej lahko domnevaš, kdo se skriva za temi nicki. Vsi zaklenjeni profilii so zaklenjeni z vednostjo in blagoslovom adminov Nove24, zato veš, da so njihovi, da so “notranji, posvečeni krog”. On in njegovi kameradi nikoli ne nastopajo z dejstvi in argumenti, temveč jim na suho prihaja, ko si domišljajo, kako oh-oh duhovite ali pak oh-oh nizkotne žaljivke da so se domislili tokrat (v resnici permutativno premetavajo in obračajo standardnih in do onemoglosti zlajnanih deset “predpisanih”). Praviloma jim nihče ne odgovarja, ker se že od daleč vidi njihov namen: poceni in butasta provokacija. Zeh …

     Aja, tebi pa hvala za podporo!

     • Sinergija

      Ja res iz tvojih komentarjev in komentarjev tvojih somišljenikov se vidi vaša nekultura, primitivizem, blatenje in pljuvanje.
      Ja vse pove o vas in o vašem šopirjenju. Le še enkrat poglej svoje skrupocalo in nekulturo z svojimi “jebali vas” in vse kar nakladaš v svojih komentarjih. Priviligirance ste si vi s teboj vred izmislili levaki in to potrjevali skozi vso zgodovina odkar ste obstajali. Uporabljate vse laži, sprenevedanja in pljuvanja vsega kar ne prisega na vaše primitivno enoumje.
      Kako si odkrit z tvoje mislečim Rubecom vse pove da je tvoja kultura nivo ko smo bili deležni polno smradu, laži in polresnic partije in komunističnega sistema. Ste res zlo od zla ki še vedno mislite da lahko delate in uničujete vse kar se vam ljubi. Namesto da spremljaš spletno stran Nova 24 in pljuvaš če kdo drugače razmišlja drugače, raje glej, beri, poslušaj in komentiraj tvoje lažnive režimske medije (Mladino, Delo, Večer, Nedeljski dnevnik, ipd.). Z svojimi osnovnimi stališči se boš bolj približal tej gnilobi in tudi lažje ti bo, ko boš tudi bolj pomirjen.
      Ali pa si mogoče navsezadnje namenoma z svojo nekulturo in pljuvanje namerni plačanec vsega kar ne prisega tvoji resnici?!

     • tasilo

      Ravnokar si dokazal, o čemer pišem rubcu in da spadaš v skupino IQ pod 90. Kakršnakoli argumentacija ti dela tako resne težave, da ti resno odsvetujem, da se s svojim skromnim inteligenčnim in intelektualnim potencialom spuščaš v kakršnekoli debate, ki presegajo špetir branjevk na plac in kvantanje pijančkov v vaški gostilni.

      No ja, lahko sicer tudi odgovoriš, boš vsaj še malo zabaval forum s svojim “neizčrpno pronicljivim in brilijantno argumentatorskim umom”. Ne pozabi pa, da govori debata o jeziku, triviju, dialektiki in logiki, skratka o rečeh, ki ti delajo hude preglavice, pa vendar se potrudi držati se teme. Lahko pa prosiš koga bistrejšega od sebe tam na Novi ali pa v stranki (saj nekaj jih imate, no), naj ti spiše malo bolj inteligenten odgovor, ki ga boš seveda objavil pod svojim nickom, da ne bo videti, kakšen popoln bebec si.

      Aja, in če si taka faca, daj, odkleni svoj profil, ti hinavček skrivaček, da vidimo še druge tvoje umotvore. Ampak se mi zdi, da za kaj takega nimaš jajotov, oprosti, jajčkov.

      Za kaj več ti napisati je pa škoda mojega dragocenega življenja.

     • Sinergija

      Tasilo, ti in tvoj IQ niti 10% tega ne dosegaš, ne Slovenskega povprečja niti še manj pa da bi se jaz primerjal s takšnim ideološkim osebkom. Pač tvoje merilo kot ga tudi sam izkrivljeno vidiš.
      To z vsakim komentarjem dokazuješ ko pljuvaš in blatiš z svojo neotesanotjo in nekulturo po drugih in se šopiriš z svojim nekulturnimi komentarji.
      Tvoje “jebanje”, “bebec”, itd, to je tvoj slovar nekulture. Tvoji umotvori so pač izraz tvojega primitivnega razmišljanja. Tvoje argumentacije trosi po tistih ki lažejo, se sprenevedajo in blatijo po vsem ki so proti takšnemu enoumju kot si ti.
      Ja res, tvoji argumenti so gnili in nevredni kakršnekoli pozornosti. S teboj ki se tako šopiriš in pljuvaš po vsem kar prinaša spletna stran Nova 24, ja res je škoda mojega dragocenega časa.
      Tvoja inteligenca je pač puhla, da še en komentar in argument nisi sposoben dobro napisati. Verjetno tudi v tvojem razmišljanju ni kaj drugače. Zato pa imaš v besednjaku: jebanje, bebec, nizko inteligenco v kateri se prekleto dobro počutiš, itd. Ja res te dobro pumpajo tvoji rdeči ideologi z svojimi nesmisli in sprijeno kulturo.
      Za svoje jajce pa kar sam poskrbi, zase bom kar sam poskrbel, ne skrbi.
      Ti pa odkrit, ha ha ha, verjetno ne dalje od kakšnega zaostalega človeka. Po tvojih komentarjih pač nizko merilo kot si tudi sam z nizko in napihnjeno pametjo!

    • Sinergija

     Tvoj tasilo je človek z zelo izpostavljeno nekulturo(“jebali vas”) in čas bi bil da bi se vi levaki skozi vso zgodovino odkar obstajate kaj naučili in tudi molčali.
     Da vsaj enkrat kaj dobrega storite in ne da stalno vedno znova uničujete in siromašite Slovenijo in Slovenski narod.
     Jaz še dolgo ali nikoli ne rabim takšne kulture kot jo ponujaš ti, tasilo in vsa gnila rdeča ideologija, katere cilj so laži, polresnice, sprenevedanja, ipd!

     • rubec

      ŽIVIO KUČAN TESLO. Da ne bo dileme, teslo si ti in ne on.

     • Sinergija

      Rubec imaš pa res pravi zaklad nekulture. Pa še svojega šefa si popljuval!
      Potem pa tvoj argument da bi opral svojo slabo vest.
      Ja res bolje da se učiš od pametnih ljudi in molčiš. Kam spada zaostala rdeča ideologija ki je že v zgodovini vedno znova z mnogimi dejanji dokazala svojo sprijenost, je tudi vse bolj jasno in vidno. Vidiš pa še za naslednika se imaš.
      Si res vreden vsega usmiljenja!
      Ja kar si z veliko začetnico o Kučanu napisal bi ti še mogoče pritrjeval. A glede tvojega slaboumnega besednjaka si niti to ne zaslužiš. Drugi del komentarja pa bolj tebi pritiče. Le malo se zamisli, ko pljuvaš, blatiš in kovneš vsepovprek.
      Človek z tako nizko kulturo in kratko pametjo tako in tako ne more drugače. Je zanj prenaporno. Ja, pa prav dobro pašeta skupaj z tasilom!

     • rubec

      Zdaj si me prepričal. Če se šteješ za desničarja se jutri vpišem v Partijo.

     • tasilo

      Zdaj si pa predenj postavil pretrd oreh. Mater, a bi rad, da mu tisti možgan scvre?!

      Najbrž si opazil, da on za levičarja in rdečkarja preprosto označi vsakogar, ki je pametnejši od njega. Tudi desničarja. Ni pa pa še jasno pokazall, ali z desničar označi vsakogar neumnejšega od sebe. Kajti če z desničar označuje neumnejše od sebe, to pomeni, da je sam levičar in rdečkar.

     • radames

      Ti, da boš takole pljuval po mojih prjatlih??? Dej, skrij se! Če te najdem, te bom s stiroporno skiro pu glav udaru. Ajde, zdej se pa ne prkaž več!

     • Sinergija

      Radames tvoji prijatli so prav tako gnili in sprijeni kot ti. To kažete vsak trenutek s svojimi ogabnimi in nekulturnimi komentarji. Tvoj nivo lepo kaže vso gnilobo in smrad ki ga trosite po tistih ki ne prisegajo v vaše gnilobe.
      Ja res se udari s svojo stiroporno skiro pu glav, mogoče se ti bo tudi v glav kaj svetlega premaknilo. Predvsem pa za tebe velja beri Mladino in vso gnilobo rdeče lažnive propagande in tudi zate velja, zdaj se pa ne prikaž več. Ti bo lažje v udobju lažnivega enoumja.
      Ja, še posebno danes se mi neljubi zajbavat z takšnimi bedaki kot si ti!

  • hermannn

   Tasilo, potomec zločinca je včeraj gledal Pričevalce, pa je padel v dilirij.

   • Aton

    Hura za dilirij.

    • radames

     …in hura za priviligirance.
     Več i-jev napišeš, bolj si pameten.

  • lili pili

   Sej tudi tebi mama ni povedala kdo vse jo je naskakoval in kdo je pravi ata, vse po jugoslovasko a ne

 • tasilo

  (X) so Mihailovića sprva odvedli v Sarajevo, nakar so ga prepeljali v Beograd, kjer se je po sedmih dneh prvič zbudil iz nezavesti.

  Eh, opice pisunske, nezavestnega človek pač ne moreš odvesti, mar ne? Če koga odvedeš, pomeni, da hodi ali se premika sam. Nezavestni nimajo ravno navade hoditi okrog ali se premikati, kajneda?

  ODVESTI – http://fran.si/133/sskj2-slovar-slovenskega-knjiznega-jezika-2/3672721/odvesti?View=1&Query=odvesti
  2. knjiž. kot spremljevalec, vodnik narediti, da kdo kam odide; odpeljati: prijel jo je za roko in odvedel v hišo
  // narediti, povzročiti, da kdo odide pod nadzorstvom na določeno mesto: odvedli so ga policisti / odvedli so ga in ubili

  Uff, ova slovenačka semantika, … žešće neka zajebana stvar …

  LP. Hanibal Lector

  • Sinergija

   Ja tasilo lepo si povedal o sebi, ja res si opica pisunska nekulturna. In še ozke pameti iz časov komunistične Jugoslavije, ki je vse gradila na laži sprenevedanju in posiljenem enoumju.
   No zgoraj je navedeni še en dokaz o gnilem socialističnem sistemu v Jugoslaviji, kateremu ti tako sveto verjameš. Vse lepo razvidno le če hočeš videti in slišati!

   • radames

    U, mater, si ti teslo!

    PS
    Dons se mi lub zajebavat z bedaki.

 • Krtača 20

  Pejte mu desni svečko pržgat no….

  • Soave

   Mi moramo tule tebi ugovarjat. Ampak ti pa le pojdi , saj za svečko bomo že mi dali.

  • milanček

   če smo že pri tem, bi se prvo poscal na grob tita, za grob mihajloviča pa naj poskrbijo srbi, predvsem ti , ki so v Sloveniji, zatorej naj spokajo dol k mihalloviću oz morilcu titu! mene en četnik popolnoma nič ne zanima, samo da so izven Slovenije!

 • goldhorn

  Draža je bil posthumno odlikovan s strani zaveznikov, ker je rešil več sestreljenih zavezniških pilotov kot titini.

  • radames

   Ja. Američani so mu podelili eno najvišjih odlikovanj. Posthumno mu ga je podelil Truman osebno.

 • alojz

  Komur oddaja PRIČEVALCI (sinoči) ne odpre oči ima pokvarjene možgane (če jih sploh ima).

  • rabbit

   Gledala, ne moreš verjet, s kakšnimi sodržavljani živim, da se spravijo na otroke , ženske, starce.
   Gospod Turšič je res pravi Slovenec, ne glede na kaj je moral prestati je optimističen, zabaven, pošten, deloven, ne maščevalen, skratka mi je bilo v užitek ga poslušati.

 • if

  Janez Stanovnik: “Draža Mihailović je hotel mir imeti, počakati na odločilni trenutek, ko se bodo Angleži izkrcali, takrat bo pa s hrbta pomagal zaveznikom. Tako da Draža Mihailovič je bil zaveznik, tihi zaveznik Zahoda, in zaradi tega je bil tudi vojni minister v takratni londonski vladi.«

  Janez Staovnik: “Žalostno. To je bila velika napaka. To da so Mihajlovića streljali, je bila velika napaka.«

 • Sadako

  Raje povej kakšno gromozansko poslovno izgubo so bolani in obstreljeni ustaši ter Hrvaški domobranci prinesli papežu Piju?

  • Killary Obama

   Ej, saj jih je lahko koristno uporabil za vse možno. Ko so se pozdravili so mu lahko recimo pokosili travnik, popravili cerkev, skuhali kosilo in pomili posodo.

 • Sadako

  https://m.youtube.com/watch?v=zm8oobqc4CI
  Baja Knindža ima torej prav?

 • Borut Stari

  Stranko “upokojencev” je treba nemudoma odstraniti iz politike z upokojitvijo po zadnjem odmernem odstotku, ki je od leta 2008 padel z 75,4 % na 60,0 % (~ 20 % manj) Takrat ste od recimo 1000 € plače dobili 754 € pokojnine. Danes le še 600 €. Enostavno tako je po zaslugi DESUS-a. v 10 letih, potekla stigmatizacija upokojencev. Po zaslugi stranke upokojencev upokojenci v Sloveniji. po polni delovni dobi, vedno bolj postajajo socialni problem.

  • lili pili

   Pokojninsko reformo, ki je znizala penzije, je sprejela zadnja janseva vlada.

   Hvala ti jansa

   • Borut Stari

    Anton Rop je bil avtor dekadentne pokojninske reforme kot minister v vladi J. Drnovška in zloglasne LDS.
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Anton_Rop

    • lili pili

     Ne ne, avtor zadnje pokojninske reforme je minister v jansevi vladi, sprejela janseva vlada mislim da leta 2012. Takrat ropa ni bilo vec zraven…….

    • lili pili

     Ne dr vizjak in dr jAnsa

     • Borut Stari

      Wow, mogoče celo verjameš tej pravljici. Kdo je odgovoren za to skrapucalo mi prav dol visi, Jaz itak nisem od tega odvisen. Hvala bogu. Sem le opazovalec tega ko vas zmedene jebejo nori.

     • lili pili

      Ne da verjamem poglej si kdaj je bil sprejet spiz2 in ti bo vse jasno, marsikdo misli, da so to naredili levicarji pa niso kot zujf tudi ne pa je najbolj prizadel vojsko, sedaj pa te isti tuliju kako je levica unicila vojsko. Sam sem bil na sestankih, ko se je hojs hvalil kako jih bo se dodatno stisnil…

     • Borut Stari

      Ti se kar ukvarjaj s tem gnojem ki curlja iz slovenske gangrene. Sem ti napisal , da na mojo kvaliteto življenja slovenska politika nima prav nobenega vpliva. Ne leva ne desna. Ali je to tako težko razumeti?

     • lili pili

      Kaj se pa pol tukaj javljas, brigaj se zase in nas pusti, da se pljuvamo

 • Killary Obama

  Če bi ne pospravili Draže, bi Srbi ne ostali brez Kosova. Ker kralj Karađorđević ne bi financiral Albanskega razmnoževanja na Kosovu in v Makedoniji.

  • sprehajalec

   Že Turški popis iz leta 1911 pravi drugače. So bili pravoslavci v približno enakem odstotku kot danes. Ker vmes je tudi karađorđević poslal 200.000 Šiptarjev v Turčijo po prvi vojni.

 • Aton

  V laži nekoč in danes…

 • Franc Vidrih

  Frank Novak in ostali titoisti so imeli zopet bližnja srečanje, s pokojniki-krvniki.

 • Hribouc

  Politka je Kurba z veliko!
  Amerikanci so komunistom predali človeka, ki se je definitivno boril proti Nemcem.
  Amerikanci so komunistom predali človeka, ki je vso vojno reševal zavezniške pilote in jih predajal njim v roke ter zato dobil najvišje ameriško odlikovanje!
  Kakšna svinjarija, kakšno licemerje, kakšna amerikanska podlost brez primere!
  ———————–
  Seveda, Srbija in Mihajlovič ter kralj Peter niso bili sposobni skupaj spraviti Srbov in Hrvatov, kaj šele Jugoslavije, so razumeli Angleži in Amerikanci – kralj Peter pa lutka !,…..

 • Olga_10

  Levičarska vlada pomaga izgnancem v nemška taborišča do popravka krivic, ker so ostali brez celotnega premoženja?
  Kdaj bodo povrnili vso škodo, ki so jo komunisti povzročili Slovencem, izvensodno pomorjenim in njihovim svojcem? Kdaj bodo povrnili pokradeno in kaznovali zločince, izvajalce genocida?

 • Caetano

  Za slovensko javnost bo treba še veliko razkriti kar se tiče dogajanja na jugu. Recimo kako so komunisti s silo prevzeli odpor, ki se je v NDH začel še pred nemškim napadom na SZ, ko so se v KPJ aktivirali.

 • Rok Radej

  Nova 24 spet lazi troste bo komunizem spet zavladal pa bote lahk pol s svojim furherem vladal na golem otoku al pa peklu! Zivel tito zivel komunizem smrt fasizmu in belim

  • radames

   Teb se je pa utrgal, ane? Pomoč ni daleč. Nastavi si pištolo na sence.

  • radames

   Če bi komunizem nastal v kameni dobi, bi ljudje še danes s kamenimi skirami tolkli po kamnu.

 • herman

  Če bi leta 1945 zmagali domobranci, četniki in drugi kolaboranti, bi bila Slovenija danes rajh blagostanja pod vladavino ljubljenega firerja Janeza.

  • slosin

   čak mal, a boš reku, da so zmagal partizani…kdaj pa, pa proti komu…nč ne vem o tem?

  • Franc Vidrih

   Če bi zmagali domobranci, bi Slovenija imela, Istro,Furlanijo, Koroško in svobodo. Zaradi zmage boljševističnih kolaborantov smo imeli pa totalitarno udbaško državo, z 250% BDPja dolga.
   Hvala Bogu, da so nas leta 1991, Janez Janša, Tone Krkovič in ostali DOMOLJUBI, obranili omenjene totalitarne BANDE.

   • Rok Radej

    Da in zaradi janse je vecini tako fajn sedaj a? 90 odstotkov prebivalstva pod pragom revscine to je bolje ane?

    • radames

     Saj ne vlada Janša!!!! 20 let vladajo tvoji somišljeniki. Totalno vse so že zajebal.

     • Rok Radej

      Aja kateri ze? Vladali so jansa in njemu podobni csi nekdanji zagrizeni komunisti ki se obracajo kakor veter piha

    • Franc Vidrih

     Vse kar je pod pragom revščine je zaradi levih vlad. Od leta 2004 do 2008 smo bili zelo blizu zahodno evropskemu gospodarskemu povprečju . Po leti 2008 so nas dohiteli celo Romuni in Bolgari. Toliko otitov komunistični ekonomiji.

     • Rok Radej

      A ti si v nemciji zivel 2004 do 2008??? Vstop v eu je vse se poslabsal takrat je blo najslabse pa leva vlada ni komunisticna se vedno pa bolsa kot fasisticna janseva

     • Franc Vidrih

      Slepi in gluhi ne morete videti lepote in slišati resnice. Ste pač ideološko oprani in živite v času dinarjev, z neskončnimi ničlami.

     • Tone

      A ni lepo živeti v prepričanju, da si razsvetljen, pa čeprav brez podlage.

    • tramal

     Prevelik bedak si da bi ti razlagal pa naj ti bo zadnjič .Pred desetimi leti ko Janša ni bil več vodilni smo imeli osem miljard pufa in sedaj pod komunajzerskimi strankami smo ga pridelali petintrideset miljard .In po tvoji butasti glavi je kriv Janša ki že deset let nima nobene funkcije. ZBogom

 • Rok Radej

  Dolg je bil na prebivalca manjsi kot je sedaj prvo kot drugo brez partizanov nebi imeli nic niti nas slovencev nebi bilo! Tretje ce nisem priverzenec lopovov pa fasistov mam oprane mozgane a? Ti si pa brihta ja! Me zanima zakai osebe ki pisejo clanke niso resnicne osebe! Tito je premalo izdajalcev pobil zdei pa mamo sranje! Ponosen sem nato da mam tako zgodovino in k sreci sem se rojen v jugoslaviji tik preden so nas lopovi prodajat zacel ampak useen ne priznavam slovenije! Tito je bil vecji od boga! Vas pa itk caka goli otok enkrat bo tut narodu popustil zivce pol bo pa hudo

  • slosin

   šc,šc…spizdi…

   • Rok Radej

    Prisili me ce upas

  • radames

   Jugoslavija je leta 1983 bankrotirala. Dolg jugoslovanske države je bil 250% BDP. Dolg Republike Slovenije pa je 83-85% BDP.
   Brez partizanov bi verjetno vsaj Slovenijo osvobodili zahodni zavezniki. Ker do tega ni prišlo, se je to dejstvo kaj kmalu izkazalo kot najhujši zgodovinski kiks za Slovence.
   Ker si še mlad, še nisi iz zgodovinske distance uspel dostojno in razumno reflektirati naše nedavne zgodovine, katere revolucionarno obdobje je bilo za Slovence najhujša katastrofa v vsej zgodovini.
   Ja, tito ni bil samo bog, tito se je povzpel nad boga. Zato je tudi “njegova” Jugoslavija razpadla v morju krvi. S krvjo so tito in komunisti prišli na oblast, s krvjo so jo zapustli, ker so sledili “svetlim tradicijam” takoimenovane “NOB”.
   Leposlovja najbrž sploh ne bereš, kar se pozna pri tvojem mučnem pisnem izražanju. Nisi navajen pisanja. Tudi sicer je vsebina posta mišljenjsko zelo na psu.
   Lahko pa se poboljšaš. Delaj na tem.

   • Rok Radej

    Se opravocujem oslom ker sem jih uzalil ko sem jih primerjal z vami sam nisem zivel takrat so pa stari starsi in vem kako je bilo takobzadolzena juga je bila po titu in se vedno je bil dolg na prebivalca manjsibsedaj pa ce zi matematika negre se pa v solo se enkrat vpis. Pisal bom pa kakor hocem jst in ne kot pravi sskj! Tolk o spranih mozganih

    • radames

     Dolg se meri glede na BDP. Dolg lahko poplačaš, če država z gospodarstvom ustvarja dodano vrednost. če je gospodarstvo neuspešno, dolg glede na družbeni proizvod (BDP) narašča in ga ne moreš povrniti z ustvarjenim. Slovenija še vedno nima dolga NAD ustvarjenim (nad BDP).
     Precej pameti ti fali in stresaš nesmisle. Mnogo razgledanosti ti še fali. Raje ne piši več, ker se smešiš. Še koze se ti režijo.

     Dons se mi lušta preklat z bedakom. Drugače take vosle takoj blokiram, ker ne prenesem ljudi s kratko pametjo.
     Sicer te bom pa kar zdaj blokiral. Naredim še reset in ne bom mogel več brati tvojih nerazgledanih oslarij.

     • Rok Radej

      Nerazgledan si samo ti!

   • Rok Radej

    V jugi je bil vsak prebivalec dolzen okoli 1000 dolarjev danes pa vsak slovenec okoli 20000 dolarjrv sedaj pa racunaj kakor ves in znas in ce je juga bankrotirala to nepomeni da je razpadla zaradi bankrota saj je amerika tudi bankrotirala zaradi vietnama pa se vedno obstaja z dolgom 14500 miljardami dolga v lastih drugih drzav vecino ma v lasti kitajska

    • radames

     Juga je imela dolga okoli 14 milijard takratnih dolarjev. Kar bi danes naneslo okoli 150-200 milijard dolarjev, ker je v tem času dolar tako padel. Takratni dolarji niso enakovredni današnjim. To ve vsak, ki je minimalno finančno razgledan.
     Jugoslavija takrat ni imela niti toliko denarja, da bi lahko kot država obratovala. Gospodarstvo je bilo fuč, osramotila se je celo s “poslom stoletja” – z izvozom avta yugo v USA.
     Juga je razpadla zaradi smešne ideologije, ki ni bila sposobna furat gospodarstva, in zaradi mednacionalnih trenj, ki so bila za časa tita pometena pod tepih.Sodobne države nikoli ne sme furat samo en človek, ker je taka država izredno rizična, ko pa ta umre, se začnejo bistvene težave.

     • Rok Radej

      Ni ti racunica cisto ok mal se pozanimi kuk je vrednost dolarji padla zmotu sm se kvecjemu za 2000! Dok je naso jugo furo tito je blo velik boljs plus da so cenil drzavo ter nas poznali zdei pa niti ne vedo kdo smo! In ce zgodovinsko gledamo vse drzave oziroma imperiji so cveteli v diktaturi!!! V diktaturi ni korupcije v demokraciji je! Pa tut ce bi bla zafolzena tako kot ti pravis takrat so se gradile tovarne podjetja itd danes se pa zapirajo in prodajaho tako da ne ti mene ucit!

    • tramal

     Pojma nimaš o ničemer.Vidi se da ne bereš in da so ti popolnoma oprali možgane .

  • tramal

   Ti si še en srbski pankrt ki osmraduje Slovenijo.

 • Tone

  Težko je verjeti, da bi komunisti tako veličastno izpeljano ugrabitev, kot jo prikazuje članek, zamolčali. Saj to je že kar scenarij za odličen partizanski film.

 • lili pili

  To verzijo, v kateri se omenja prevoz z avionom sem slisal ze leta 1966 od takrat aktivnega oficirja jna. Povedal mi je priblizno enako zgodbo…

 • Boris Peckaj

  Smrt izdajalcem slovenskega naroda!!!!

  • radames

   Tako je! Vsem komunistom. Danes se kaže kdo je dejanski izdajalec slovenskega naroda: vse leve vladev Republiki Sloveniji in vsa rdeča mafija v ozadju.

 • cosmosjasnovidec

  Tale verzija z avionskim prevozom je pravilna in je razkrita že zelo dolgo časa tudi na Youtube.Sicer tukaj ni pojasnjeno še veliko detaljev vendar ni pomembno na kakšen način so “mihailovića” ujeli.
  Bistvo vsega je namreč,da so četniki oziroma srbi bili od vekomaj usekani primitivci tako,da so jih celo komunajzerji sukali okrog prstov.
  Balkanski čefutarji se nikoli niso spremenili,ker se zaradi pomanjkanja pameti niti ne morejo prisotnost njihove zahojenosti je pa razvidna seveda tudi dandanes.
  Kreteni izvajajo razna lopovska dejanja za katera se pa čez nekaj časa razve na vse strani.
  Zato je v Sloveniji tudi objavljeno toliko kriminala,ker ga izvaja samo ta balkanska čefutarske golazen katera se je z pomočjo še bolj usekanih levakov zavlekla na vse vodilne položaje.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Rok Radej

   Sm besede ko pa kergavvidis pa bezis

 • “Novi podatki prihajajo iz poročil ameriške vojaške obveščevalne službe..”

  Tudi Wikileaks marsikaj razkrije…

  https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

  ..

 • 10mile30

  so what…..

 • alef

  Slava Draži! Edino on in njegova Kraljeva vojska v domovini so ostali zvesti prisegi in domovini. Komunisti pa so bili in so največji izdajalci. Angleži so skalkulirali, da se jim bolj splača podpirati Broza, ki je bil bolj dovzeten za njihove načrte na Balkanu,kot pa Mihajlovića, ki je v prvi plan postavil interese domovine, ne pa svoje osebne ambicije, kot Broz. Če bi zmagala Kraljeva vojska v domovini, se pravi, da nebi bilo komunistične revolucije, podprte s strani Anglije, bi mogoče YU še obstajala, Slovenija pa bi vsekakor imela Trst in Koroško. Draža Mihajlović je zelo spoštoval Slovence, saj jih je dobro spoznal med službovanjem v Sloveniji. Spomenik slavnemu Draži! Slava Draži Mihajloviću, domoljubu! Dol z komunističnimi izdajalci!

 • Revolver Smith

  Ko ga jebe tifusarja

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!