Vlomilec v hotelu s kladivom zmrcvaril tri ženske: Hotel trdi, da ne nosi nobene odgovornosti – preberite, zakaj!

Philip Spence (vir: twitter)

Tri državljanke Združenih arabskih emiratov so leta 2014 počitnikovale v Londonu. Bile so v 7. nadstropju hotela, kjer so mislile, da so varne. Lahkomiselno so celo pustile odprta vrata sobe, ko so šle spat. V tem času jih je s kladivom brutalno napadel vlomilec, ki je bil za svoj zločin sprva obsojen na 18 in kasneje na najmanj 27 let zaporne kazni.

Ohoud Al-Najjar je s sestrama Khulood in Fatimo v aprilu 2014 obiskala London. Državljanke Združenih arabskih emiratov so počitnikovale v združenih sobah Cumberland Hotela, a njihovo počitnikovanje se je končalo s tragedijo.

Sestre so imele sobo v 7. nadstropju, vajene hotelske varnosti pa so pustile vrata svoje sobe celo odprta, ko so se odpravile spat. Zaradi tega je lahko k njim vstopil vlomilec Philip Spence, ki je ženske pretepel s kladivom in jih pustil iznakažene do konca življenja.

V hotelu se izgovarjajo, da niso zaprle vrat svoje sobe
Khulood je prestala 20 operacij, da bi popravili nepopravljivo škodo na njeni glavi in obrazu. Fatima je po poročanju Daily Maila ostala brez voha in ima težave s spominom, medtem ko Ohoud ne more več govoriti in je izgubila eno oko. Khulood je bila zaradi napada eno leto prikovana na voziček, medtem ko je Ohoud ostalo zgolj pet odstotkov možganske kapacitete, zaradi česar se ni zmožna kakorkoli izražati niti sporočiti, ali je v bolečinah.

Ohoud Al-Najjar (Vir: Twitter)

Napadalec je bil na podlagi obtožnice treh poskusov umora sprva obsojen na najmanj 18 let zaporne kazni, a se je po pritožbi kazen zvišala na najmanj 27 let zapora. A to nikakor ni v olajšanje družini iz Abu Dhabija, ki zaradi dogodka toži skupino GLH Hotels, ker ni bilo primerno poskrbljeno za varnost. Sojenje naj bi se začelo v maju.

V hotelu, kjer se je zgodil napad, zanikajo kakršnokoli odgovornost, trdeč, da so njihove gostje ravnale napak, ko so vrata pustile odprta. Če bi jih zaprle, bi se ta tudi avtomatsko zaklenila, kar bi otežilo delo vlomilcu, ki je takrat nakradel tudi polno torbo iPadov, Cariterovo diamantno uro v vrednosti 12 tisoč funtov, nakit znake Louis Vuitton ter nekaj mobilnih telefonov.

Ivan Šokić