Vodja britanskih oboroženih sil svari pred teroristi, ki se s pomočjo lažnih identitet infiltrirajo med migrante na poti v Evropo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Vodja britanskih oboroženih sil Stuart Peach opozarja, da se džihadisti, pripadniki Islamske države, iz oporišč v Iraku in Siriji vedno bolj pomikajo v Evropo preko migrantskih tokov. Poleg tega je tudi poudaril, da se zaradi propagande, ki se širi preko socialnih omrežij, pojavljajo tudi posnemovalci.

V enem izmed svojih prvih govorov je Peach izpostavil, da se Velika Britanija sooča z obdobjem konkuriranja z drugim državami in dodal, da se Rusija ne drži pravil igre, poroča Daily Mail. “To predstavlja nevarnost in tveganje za naš način življenja. Pojavlja pa se tudi element občutka negotovosti, zaradi česar bi uporabil tudi besedo nevarnost.”

Izkušeni teroristi preko migrantskih tokov prihajajo v Evropo
V svojem govoru je Peach izpostavil, da se soočamo s potencialnim omrežjem teroristov, ki imajo veliko izkušenj glede bojevanja, in dodal, da se je Velika Britanija vključila v kampanjo boja proti Islamski državi z imenom Daesh. Poleg tega je opozoril, da teroristi hitro izgubljajo svoja ozemlja, in dodal, da se zaradi tega preko migrantskih tokov infiltrirajo v evropske države.

Foto: epa

Foto: epa

Teroristi se skrivajo pod lažnimi identitetami
Peach je opozoril na nevarnost, ker so teroristi sposobni uničiti svoje potne liste, spremeniti identiteto in uporabiti ponarejene dokumente. “Upravljanje z identitetami v svetu, v katerem nekateri poskušajo namerno uničiti svoje identifikacijske dokumente in se pomikati znotraj migrantskih tokov, predstavlja zelo resen problem.”

Rusija utrjuje moč s pomočjo kibernetskih napadov
Po besedah Peacha bi morala biti Velika Britanija zelo zaskrbljena zaradi neupoštevanja mednarodnega konsenza, ki je bil sprejet po II. svetovni vojni. Dodal je, da mir in stabilnost s svojim ravnanjem ogrožajo države, kot je Rusija. “Velika Britanija se je znašla v obdobju, v katerem vlada nenehno konkuriranje med državami, kar od nas zahteva odzivanje na propagando, hibridno vojskovanje in na kibernetske napade.”

(Sir Stuart Peach) Foto: epa

(Sir Stuart Peach) Foto: epa

“Nikakršnega dvoma ni, da Rusija uporablja kibernetske napade kot del utrjevanja svoje moči,” je povedal Peach in dodal, da gre v tem primeru za ogrožanje obstoječih pravil. Peach je opozoril na nevarnost uporabe kibernetskih napadov v komercialne namene in v korist interesov države, kar po njegovem mnenju predstavlja zaskrbljujoč trend, saj je v taki vrsti napadov krivca težko identificirati.

N. Ž.

 • pajot

  Dobro jutro,mister Stuart Peach. Če bi bral tale forum,bi že pred enim letom vedel,kaj se dogaja in kaj nameravajo muslimani. “Kasno stiže Marko na Kosovo.”

 • garfi

  8 jih je cmerko spustil skozi Slovenijo
  neodkritih pa še precej več

 • Franc Novak 1979

  “Upravljanje z identitetami v svetu, v katerem nekateri poskušajo namerno uničiti svoje identifikacijske dokumente in se pomikati znotraj migrantskih tokov, predstavlja zelo resen problem.”

  A zdaj tudi ta medij laže o migrantskih tokovih? Zakaj bi rabili svoje identifikacijske dokumente, če pa jih do sedaj NIKOLI ni nihče pokazal, samo lažejo o vsem: starosti, kraju rojstva, vzroku migracije….. In naši bleferski upravitelji države niso dali ukaza, da VSEM, ki prestopijo mejo brez dokumentov, naredijo parafinski test za delce smodnika in komur se pokaže pozitiven izid na obrazu, levi ali desni roki, je sodeloval v bojih, torej beži pred roko pravice in tak NIMA po nobenem mednarodnem pravu pravice do statusa begunca ali azila.

 • von Rhein

  Pa ne,da je bil tale minister Peach toliko časa v komi in takoj ,ko se je prebudil so mu možgani pričeli delovati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!