Vroča kri na Korejskem polotoku: Južnokorejska vojska izstrelila več strelov proti severu

(Foto: STA)

Iz Severne Koreje je danes preko demilitariziranega območja prebegnil vojak, južnokorejska vojska pa je zatem proti severnokorejskim stražarjem, ki so hoteli prebežnika zajeti, izstrelila več strelov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Seulu.

Ko so se severnokorejski vojaki približali demarkacijski črti, ki ločuje obe državi, so južnokorejski proti njim izstrelili okoli 20 strelov, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še pojasnilo južnokorejsko obrambno ministrstvo.

Severnokorejski vojaki so potem prav tako izstrelili več strelov proti jugu, niso pa prečkali demarkacijske črte, je poročala južnokorejska tiskovna agencija Yonhap.

Iz severa je sicer prebegnil navaden vojak z nizkim činom, ki se je, kot je pojasnilo južnokorejsko ministrstvo, sredi goste megle nenadoma pojavil pred južnokorejsko stražarnico.

To je drugi vojak, ki je prebegnil prek močno zastraženega območja v zadnjih dveh mesecih. Zadnji je prebegnil v začetku novembra, a so ga pri tem njegovi severnokorejski kolegi ustrelili in ranili, še poroča dpa.

Razmere na Korejskem polotoku so sicer zelo napete, zlasti zaradi razgrete retorike med severnokorejskim totalitarnim režimom in Washingtonom zaradi severnokorejskega programa razvoja jedrskega orožja in raketne tehnologije. Obe strani si že odkrito grozita z vojaškim posredovanjem.

D. Č.

 • soc

  Bogve zakaj vsi bežijo iz Severne Koreje, neomajnega utelešenja sanjskega komunizma, namesto vanjo. Vsaj Laibach in Tomićka bi lahko dali svetal zgled!

  Kako šele bi lunarna Levica očarala svet in predvsem Slovence, če bi kar čoporativno prebežala v Severno Korejo in ji pomagala v njenem pravičnem boju…

 • Ana Job

  Vsak čas bo počilo!

 • Marija

  Naj se pobijejo norci med sabo.

 • Franjo Trojner

  Vse levičarske države tega sveta že nekoč propadle in danes še obstoječe imajo poleg krutosti režima , nespoštovanja vseh civilizacijskih norem od človekovih pravic/svoboščin do prava, propadle ekonomije in gospodarstva, še eno skupno točko, iz države jim bežijo državljani. Ja tudi v bivši Jugoslaviji so ljudje bežali iz države in tudi na njih so streljali vojaki, popolnoma ista zgodba, kot se danes dogaja v S Koreji.

  • soc

   Značilnost vseh totalitarnih ideologij, ki ne priznavajo take in drugačne svobode posameznika. Krščanstvo srednjega veka, islam danes, vsi trije laični totalitarizmi, ki jih Evropa obsoja (SR Slovenija le dva), eksotični kulti v ZDA. Na tem temelji svoji zgodovinski deli Orwell, analitično in preroško.

   In po vsem, kar bi moralo biti dandanašnji ljudem z IQ 100+ jasno, se sprašujem, ali je inteligenca človeka 21. stoletja tako padla, da zahteva umevanje dogajanja v svetu po novem že 120 ??? Kdo poprečnega zemljana (ali vsaj Evropejca) načrtno poneumlja preko medijev in izobraževanja?

   • Franjo Trojner

    Kdo poprečnega zemljana (ali vsaj Evropejca) načrtno poneumlja preko medijev in izobraževanja?
    Umazane duše, bolani umi, žene jih pohlep in želja po brezmejni oblasti/ bistvo je obladovati živlenje in smrt in tako potrditi svojo veličino in doseči večnost v zgodovini. Zanimivo je vedeti, da le majhen procent umsko razvitih človeških primatov ob dani možnosti ne pokaže vseh svojih najslabših lastnosti. Še dodatno pa skrbi, da je vsaka. tudi naša družba še pozebej danes popolnoma odvisna od razmerja v družbi med zdravim in deviacijami. Kot vse kaže in je že zdavnaj ugotovil Orwell je razmerje pogosteje v korist deviacij. Šele kakšna zelo velika, obsežna tragedija, katastrofa biblijskih razsežnosti, ki vsake toliko časa doleti naš planet znova, sicer samo za kratek čas vzpostavi tisto zdravo v nas.

 • Jožef

  Mladi forum SD je obogatil Slovenijo z nostalgično propagando bivše SFRJ. Še več, želijo si ustvariti novo državo “bratstva in enotnosti ” med brati in sestrami v komunizmu. Ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da bi ti nedolžni zanesenjaki spregledali, kaj pomeni komunizem. Iz Kube, DDR-a, s. Koreje itd. so bežali ljudje, čeprav so vedeli, da bodo mnogi med njimi končali na pragu svobode s kroglo v hrbtu ali glavi. Zakaj so in še bežijo ljudje iz komunističnih držav. Odgovor vemo vsi, razen mladi demokrati, zanesenjaki levice in koristiljubneži. Kdaj bo konec te norije.

 • piko8

  Naši levičarji dobro vejo, da bi v S. Koreji jedli travo in vgovno!
  V zloveniji pa sprvo razredni in zato sejejo meglo!

 • xtc

  Severna koreja je zelo podobna Yugi.No ta je riknila hvala bogu,slednjo še to čaka.

 • Franc Šink

  Komunizem ne prinese nikoli nič dobrega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!