fbpx

Vsesplošen pretep migrantov znova vznemiril domačine

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Približno 20 ljudi je bilo v soboto popoldne vpleteno v množičen pretep v migrantskem centru v Västerviku na Švedskem, poroča spletna stran Speisa. Eno osebo so reševalci odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po poročanju medijev so bili v pretep vpleteni stari in mladi, šlo naj bi za ekonomske migrante z različnih koncev Severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Zaradi kaosa, ki je nastal, je švedska policija na kraj dogodka poslala več policijskih patrulj.

“Nastala je popolna zmešnjava. Migranti so se pretepali kar med seboj, pa tudi z osebjem. Tepli so se stari in mladi,” je za švedske medije povedal predstavnik za javnost iz švedske policije, Fredrik Bratt. Takšni dogodki so v zadnjih letih na Švedskem postali stalnica, razlog za pretep pa je ponavadi spor migrantov okrog nastanitve v migrantskih centrih. Vzrok tokratnega pretepa sicer javnosti še ni znan.

Večje število oseb jo je v pretepu grdo skupilo, eno osebo pa so morali reševalci zaradi telesnih poškodb prepeljati na zdravljenje v bolnišnico. Sodeč na poročanje švedskih medijev so migranti v pretepu uporabili tudi hladno orožje. Zanimivo pa je, da policija ni nikogar pridržala.

T. F.