fbpx

Vsi otroci iz krščanskih družin bodo prisiljeni v preučevanje korana, sicer sledi izključitev!

Foto: iStock

Iranska vlada je naročila, naj otroci iz krščanskih družin pričnejo nemudoma preučevati koran, sicer jih bodo izključili iz šol. Krščansko gibanje v Iranu pa opozarja, da so štiri člane že spravili za zapahe, enega izmed njih pa so odpeljali celo v prostore zloglasne tajne policije. 

Najnovejši izobraževalni ukrepi in pritisk na krščanske zapornike so del vladne kampanje proti kristjanom. Iranski predsednik Hassan Rouhani želi dokazati, da je dober musliman in to tako, da preganja kristjane, trdi Firouz Khandjan, član sveta cerkve v Iranu, in dodaja, da je večina novih kristjanov nekdanjih muslimanov. S politiko, ki so jo sprejeli šolski organi v Shirazu in v obmejnem mestu Rasht, kršijo pravice krščanskih otrok, ki so vključeni v osnovno in srednješolsko izobraževanje.

Foto: epa

Starši in ostali verniki krščanske vere bodo po navedbah portala BosNewsLife prav tako v nevarnosti, da se znajdejo v zaporu zaradi bogokletstva, ki ga v opravičilo navajajo stroge islamske oblasti. Iransko cerkev skrbi, kako bodo v zaporu ravnali s štirimi aktivnimi člani: Mohammadom Roghangirjem, Bijanom Haghighijem, Eskandarjem Rezaiejem in Surushom Saraiejem, ki so za rešetkami v Shirazu.

Foto: iStock

Surusha Saraieja so pred kratkim odpeljali v zloglasno središče za pridržanje Pelak 10o, ki ga vodi obveščevalna agencija VEVAK. To pogosto primerjajo z gestapom v času druge svetovne vojne, zato je več kot očitno, da ga bodo s pomočjo nasilja poskušali prisiliti v to, da prizna vse, kar mu bodo očitali, med drugim tudi to, da je prejemal denar iz Velike Britanije in ZDA.

Izkoreninjenje krščanstva imajo v načrtu
Oblast poskuša izkoreniniti krščanstvo, ravno tako kot teroristična skupina Islamska država, le na bolj premeten način. Aktivisti za spoštovanje človekovih pravic trdijo, da Iran krši ustavo, a iranski vladni uradniki v zagovor navajajo, da s svojimi ukrepi le branijo islamsko državno tradicijo.

N. Ž.