fbpx

“WHO je res zamočil!” Ameriški predsednik napadel Svetovno zdravstveno organizacijo, ki je z namenom, da bi zaščitila dobičke Svetovne banke, dajala potuho Kitajski!

Donald Trump (Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je javno okrcal Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in ji očital, da se ta več kot očitno ni primerno pripravila na širjenje novega koronavirusa, ki se je pričel širiti na Kitajskem. “WHO je resnično zamočila,” je zapisal Trump in izpostavil, da kljub temu, da Svetovno  zdravstveno organizacijo v največji meri financirajo ZDA, se je ta izkazala kot zelo sinocentrična. 

Ameriški predsednik Donald Trump se strinja z večino republikancev, ki globalistično telo ZN zadolženo za zdravje, označujejo kot preveč naklonjeno Kitajski tekom izbruha novega koronavirusa. Očitajo ji, da propagira državno propagando komunistične Kitajske.

Preiskali bodo njeno delovanje

Senator Rick Scott, član odbora senata za domovinsko varnost, je v ponedeljek za Fox News napovedal, da bo preiskal organizacijo WHO zaradi njenega dela v korist komunistične Kitajske.

Vodja Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Foto: epa)

Trump je napovedal, da bodo delovanje WHO dobro preučili in dodal, da je zadovoljen, da se je odločil za prepoved potovanja v ZDA, kljub temu, da je WHO administraciji rekla, da za to ni potrebe. “Na srečo sem zgodaj zavrnil njihov predlog o ohranjanju odprte meje s Kitajsko,” je zapisal Trump. “Zakaj so nam dali tako napačno priporočilo?”

Svetovna zdravstvena organizacija je s svojim delovanjem skrbela, da je Svetovna banka lahko profitirala na račun obveznic za primer pandemije koronavirusa izdanih leta 2017. Investitorji so po pisanju CNBC ostali praznih rok, zaradi pandemije pa so omenjene obveznice ničvredne. Po nekaterih trditvah je WHO tako dolgo zavlačeval z razglasitvijo pandemije ravno zato, da bi velike investicijske banke in skladi lahko še pravočasno prodali svoje obveznice.