fbpx

WikiLeaks razkril: Demokrati so podkupovali republikance, da bi uničili Donalda Trumpa

Hillary Clinton (Foto: epa).

WikiLeaks je razkril informacije o tem, da je osebje iz kampanje demokratske kandidatke Hillary Clinton podkupilo šest republikancev, da bi uničili Trumpa in mu s tem onemogočili zmago na predsedniških volitvah. 

V elektronskem sporočilu vodja Hillaryjine kampanje Johna Podesta dolgoletni svetovalki Hillary Clinton, Humi Abedin, je bilo mogoče zaslediti podatke o prenosu sredstev z računov Hillaryjine kampanje več republikancem, ki so bili skrivno na Hillaryjini plačilni listi, poroča Yournewswire.

Elektronsko sporočilo, ki je bilo poslano julija letos, opisuje, kako so bila sredstva preusmerjena z računov Hillaryjini kampanje Super političnim akcijskim odborom (Super PACS), preko katerih so bila sredstva namenjena Jebu Bushu, Carly Fiorini in Johnu Kasichu. “Jeb Bush, Carly Fiorina in John Kasich bodo molčali do konca kampanje. Vsak bo prejel precejšen dodatek iz proračuna, ki je namenjen za oglaševanje. Hillary Clinton je z vsemi tremi govorila na štiri oči. Samo iz oči v oči.”

Trumpu so onemogočali nastope na javnih prireditvah
Ostala elektronska sporočila, ki so prišla na plano, so vzbudila pozornost zaradi svojega naslova. Videti je, da je Clintonova fundacija podkupila številne člane republikanske stranke, da bi se lažje promovirala agenda Hillary Clinton. “On je na vrhu in bo preklical povabilo na govor. Samo oči.” To elektronsko sporočilo je bilo poslano nekaj dni prej, preden je predsednik Predstavniškega doma ZDA, Paul Ryan, preklical povabilo Donaldu Trumpu, da spregovori na dogodku v Wisconsinu.

Podkupnine so bile razlog za javno blatenje Trumpa
V nekaterih sporočilih je možno zaslediti namigovanje, da je bil denar preusmerjen na izvoljene republikanske uradnike v Senatu in v Predstavniškem domu. Poročila med drugim razkrivajo, da sta bili dve veliki donaciji v oktobru preusmerjeni s strani PACS-ov in zasebnih virov na račun senatorja John McCaina, ko je ta javno kritiziral republikanskega kandidata Trumpa.

Je na seznamu dobitnikov podkupnin tudi republikanski senator John Mccain?

Je na seznamu dobitnikov podkupnin tudi republikanski senator John McCain?

Senator Lindsay Graham, drugi glasni kritik Trumpa in za kratek čas tudi kandidat za predsednika, je prav tako očitno prejemal sredstva s strani Clintonovih. V sporočilu je bilo mogoče zaslediti, da mu bo zaradi njegovega ravnanja odprta pot leta 2020, kar pomeni, da na takratnih volitvah za senatorja v Južni Karolini proti njemu ne bo kandidiral noben močan demokratski kandidat, to pa bi mu omogočilo ponovno izvolitev. Ni zanemarljiv podatek, da sta se McCain in Graham javno zavzela za preiskavo glede ugotavljanja vpliva Ruskih hekerjev na izid volitev.

WikiLeaksovo razkritje postavi pod vprašaj, kdo je sploh pravi republikanec in kdo je plačanec kolesja Clintonovih, ki je svoje prepričanje prodal za moč in visok položaj. Kljub temu da je Hillary izgubila bitko za predsednico, ima še vedno veliko moč v zakulisju. S pomočjo svojih demokratskih zaveznikov in republikanskih lakajev bo še naprej promovirala vsebino svoje agende. Zato ne bo presenetljivo, če Trumpu na določenih področjih ne bo uspelo doseči ničesar. Na ta način bo imela Clintonova določen nadzor, za svoja dejanja pa ji ne bo treba odgovarjati nikomur.

N. Ž.