fbpx

Z mačeto ropala v londonski ulici bogatih

Foto: Twitter

Voznik motorja in sopotnik z gromozanskim nožem v roki sta v prestižnem delu Londona v kot stisnila moškega v njegovih 60-ih letih, preden sta mu ukradla Rolex v vrednosti 10 tisoč angleških funtov. Šokirani mimoidoči so lahko le opazovali, ko je huligan zamahnil proti njemu s 30 centimetrskim rezilom.  

Ko je žrtev uvidela napadalno dvojico je zapustila vozilo in stekla proti bližnjemu vrtu, kjer je bila prisiljena izročiti svojo zapestno uro. Do ropa je po poročanju britanskega Daily Maila prišlo na ulici, ki znana kot cesta milijonarjev, saj tam živi veliko bogatih slavnih osebnosti kot so Emilia Clarke, Ricky Gervais, Nicole Appleton, Boy George in Sam Smith.

Roparja bila dva moška
Fotograf, ki je bil priča incidentu, je posnel visoko kvalitetne slike iz katerih je razvidna podoba dveh osumljencev. Sprva se je predvidevalo, da je voznik motorja dekle, policija pa je kasneje potrdila, da sta bila roparja dva moška. Za The Sun On Sunday je povedal, da je bila celotna situacija strašljiva za gledanje in da je pogled na nož tisti, ki ga je najbolj prestrašil.

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

“Nož je bil masiven, vsaj 30 centimetrov dolg, moški, ki ga je imel v rokah je deloval, da ga bo z veseljem uporabil, če bo to potrebno. Nekajkrat je zamahnil proti starejšemu gospodu, nato pa sem videl, kako mu je ta izročil svojo zapestno uro. Tresel se je kot šiba na vodi,” je povedal in dodal, da je še posebej šokantno, da je do ropa, ki se je dogodil 10. aprila, prišlo tako nenadno in pri dnevni svetlobi. Po besedah fotografa so ljudje tekom dogajanja delovali, kot da jim je povem vseeno. “Odločil sem se, da moška fotografiram, da ju bo policija lahko izsledila.” Prav tako je povedal, da je oropani utrpel poškodbe glave.

H. M.