fbpx

Žalostno: Zaradi skrbi je vojak storil samomor po prihodu iz Afganistana

Foto: iStock

20-letni vojak iz Londona se je obesil v vojaški bazi na Severnem Irskem, k čemur naj bi botrovala občutek osamljenosti in skrb zaradi dolga v višini 6 tisoč britanskih funtov.

20-letni vojak iz Londona Darren Mitchell je bil najden obešen v svoji sobi v vojaški bazi na Severnem Irskem 10. februarja 2013 in sicer le malo več kot dva meseca, ko je enake smrti umrl tudi 30-letni James Ross, ki so ga prav tako našli obešenega v svoji sobi v vojašnici. Oba sta služila kot strelca v okviru drugega bataljona, pred tem pa sta bila v Afganistanu. K Mitchellovemu samomoru so botrovale skrbi zaradi dolga v višini 6 tisoč britanskih funtov, a kot pojasnjuje njegova mati Carol Mitchell, je bil dolg poplačan s plačami, ki jih je po smrti prejel od vojske, navaja Daily Mail. 

Od smrti dveh vojakov mineva že šest let, a njuna tragična usoda še danes polni tuje medije.

Če čutite hudo duševno stisko ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrnete na svojega osebnega zdravnika ali na:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

Pravkar dobil svojo sanjsko službo, a je bil utrujen in osamljen
Razumevanje njegovega samomora je prav tako težko, ker je ravnokar dobil svojo sanjsko službo inštruktorja zunanjih aktivnosti v okviru vojske, a je imel v času pred smrtjo težave s pozornostjo in pomanjkanjem spanja. Njegova nova služba je vključevala potovanja po Veliki Britaniji, Španiji in Nemčiji in zato je bil večkrat utrujen, kljub temu, da je imel dekle, pa se je počutil osamljenega. Njegova mati ne krivi vojske za sinovo smrt, a meni da bi bilo za preprečevanje samomorov lahko storjenega več.

J. Ž.