fbpx

Zaradi “italijanske” lepotice na naslovnici revije Vogue se lomijo kopja

Maty Fall Diba na naslovnici revije Vogue (vir: Facebook)

Februarsko izdajo italijanske različice revije Vogue “krasi” podoba komaj 18-letne manekenke Maty Fall Diba, rojene v Senegalu. Podobo črne mladenke, ki je v Italijo prišla stara 9 let, so okrasili z napisom “italijanska lepotica”.

Na naslovnici Vogueove februarske izdaje revije za italijanski trg se je pojavila 18-letna manekenka Maty Fall Diba rojena v Senegalu, ki zdaj živi v mestecu Chiampo na severu Italije.

A italijanske javnosti ni zmotilo, da revijo krasi črna lepotica, temveč, da so jo poimenovali za “italijansko lepotico”. Italijanska na njej je zgolj obleka modnega oblikovalca Valentina.

“Zelo lepo dekle, ki si zasluži biti na tako pomembni naslovnici, a ona je lepa Senegalka,” ni okolišil svetnik Lige Daniele Beschin. Problem je nastal, ko si je Beschin drznil reči, da je italijanska lepotica bela in ne črna.

Na Beschina so zaradi tega deževale obtožbe, da je rasist. Beschin je kljub temu vztrajal, da če je govora o italijanskem mestu kot je Chiampo, potem naj bo predstavljena lokalna lepota, ne pa uvožena iz Afrike.

Župan Chiampa Matteo Macilotti je namreč po pisanju Italian Insider čestital Dibajevi za uspeh, da so jo proglasili za “lepotico države”.

Ivan Šokić