fbpx

Zaradi napada na Janico Kostelić splitska policija pridržala 12 ljudi

Nekdanja alpska smučarka ter sedanja hrvaška namestnica ministra za znanost, izobraževanje in šport Janica Kostelić (foto: Facebook/Janica Kostelić - Fan Club/@JanicaFanClub).

Najboljša hrvaška alpska smučarka Janica Kostelić je v soboto na trajektu iz Splita proti Braču doživela neprijetno izkušnjo, ko jo je verbalno napadla skupina ljudi. Hrvaški mediji so poročali, da naj bi bili izgredniki člani navijaške skupine Torcida. Splitska policija je pridržala 12 ljudi, med njimi dva mladoletnika.

Kostelićeva, zdaj državna sekretarka za šport, je incident na trajektu prijavila policiji, ki je posredovala zaradi kršitve javnega reda in miru, pridržala pa 12 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Vsi se bodo danes zagovarjali pred sodnikom za prekrške v Splitu.

Na trajektu so obkolili vozilo, v katerem je bila Kostelićeva s še dvema ženskama, ter jo začeli glasno zmerjati in obkladati z vulgarnimi žaljivkami. Z žaljivkami so nadaljevali tudi po izkrcanju s trajekta v kraju Supetar. Policisti so napadalce odkrili s pomočjo videoposnetkov, ki so jih naredili drugi potniki na trajektu. Hina navaja, da je bil v skupini najstarejši moški star 27 let.

Incident sta že obsodila hrvaška vlada in olimpijski komite.

Pred dnevi se je podoben incident pripetil v Bolu na Braču, kjer je mlajši moški silovito udaril svetovalca nogometnega kluba Dinamo iz Zagreba Zdravka Mamića. Napadalca so ujeli Mamićevi prijatelji, ki so ga pridržali do prihoda policije.

J. F., STA