Zaradi porasta kriminala med migranti 73 odstotkov švedskih državljanov meni, da gre država v napačno smer

Slika je simbolična (Foto: epa)

Rezultati nove ankete kažejo, da so številni Švedi zelo zaskrbljeni zaradi porasta kriminala v povezavi z migracijami v državo. Velika večina vprašanih meni, da država drvi v povsem napačno smer. 

Anketa je izmerila odnos do različnih vprašanj v državi. Izkazalo se je, da Švedi področje kriminala in nasilja obravnavajo kot najbolj problematično. To namreč meni kar približno 50 odstotkov vprašanih.

Medtem ko na svetu povprečno 56 odstotkov ljudi meni, da se njihova država giblje v napačni smeri, na Švedskem vlada ekstremno izstopajoča situacija, saj je ta delež precej višji – in sicer kar 73 odstotkov.

(Foto: Twitter)

Podvojilo se je število smrtnih žrtev
Nasilje med migranti je postala nova normalnost za Švede, zato ni čudno, da so številni v strahu za svoje življenje. Statistika govori sama zase: v manj kot desetletju se je število smrtnih žrtev kar podvojilo, poroča Voice of Europe. Druga zadeva, ki Švede poleg kriminala in nasilja najbolj skrbi, so migracije (tako meni 33 odstotkov vprašanih). Pričakovati je, da bosta prav ti dve tematiki predstavljali glavni temi na prihajajočih volitvah. 

N. Ž.