Zaradi suma terorizma nazaj v Srbijo deportirali dva afganistanska migranta, pet jih pa prijeli!

Afganistanski migranti osumljeni terorizma, slika je simbolična (vir: twitter)

Dva afganistanska ilegalna migranta, ki so ju v Bosni in Hercegovini prijeli zaradi suma terorizma, bosta deportirana nazaj v Srbijo, kjer sta bila nazadnje prijavljena. Že februarja 2019 so bosensko-hercegovski varnostni organi na območju Bihaća in Sarajeva aretirali pet afganistanskih migrantov, ki so bili osumljeni terorizma. Aretirana peterica je po pisanju portala Sarajevo Times predstavljala nevarnost za nacionalno varnost, zaradi česar je bila ena od možnosti tudi deportacija so v ponedeljek sporočili iz balkanske preiskovalne mreže BIRN, kar se je tudi zgodilo.

A pri tem se pojavlja vprašanje, kakšen je smisel deportacije teroristov nazaj v Srbijo, če jih bodo tam spustili na prostost in bodo spet rinili nazaj v BiH?

Ne glede na vse je urad za delo s tujci (SPS) v sodelovanju z domačimi in tujimi varnostnimi agencijami več mesecev preiskoval skupino petih afganistanskih migrantov. Ne ve se še, kdaj bodo neimenovana afganistanska migranta deportirali v Srbijo, ravno tako pa bosensko-hercegovske oblasti ne razkrivajo, kaj se bo zgodilo s preostalimi tremi.

[Video] Migranti postali vzrok spora in groženj med sosednjimi državami: Mektić, ki zaostruje mejo zagrozil Hrvatom glede vračanje migrantov!

Ob tem je direktor SPS Slobodan Ujić povedal, da njihovo delo otežuje postopek verifikacije podatkov o migrantih, ki lahko prečkajo več držav, ne da bi jih kjerkoli uspeli identificirati.

Podatek, koliko migrantov naj bi letos vstopilo v BiH, variira od vira do vira. Medtem ko naj bi po podatkih urada za delo s tujci letos do avgusta v BiH vstopilo kar 30 tisoč ilegalnih migrantov, Sarajevo Times trdi, da je ta številka 19.500.

Ob tem je treba omeniti, da se med tri in štiri tisoč migrantov zadržuje na območju Bihaća. V državi pa vsak dan zabeležijo prihod od sto do 150 migrantov, večina je Pakistancev, starih od 18 do 35 let. Po Ujićevih trditvah je 90 odstotkov vseh ekonomskih migrantov. Cilj oblasti v BiH pa naj bi bil, da bi vsak dan državo zapustilo enako število migrantov, kolikor jih vstopi. Zato je razumeti jezo na njihove severne sosede Hrvate, ki ilegalne migrante, ki vstopijo na Hrvaško, vračajo nazaj.

Ivan Šokić

 • neuralinkn1

  Kdo v Afganistanu pa ni terorist, razen domačih izdajalcev.

 • antimur

  Kaj poreče qrbetina kučanistična Fajonka, ali je takšen muslimanski opičjek za civilizacijo in če smo tisti, ki smo proti tihotapljanju takšnih zveri ksenofobi. Ta baba stoprocentno ni normalna in se naj ob bolezni, ki jo naj bi imela, gre zdraviti predvsem za hudo možgansko motnjo.

 • Franc Šink

  Srbi bodo že vedeli kam z njimi.

 • JANEZ GUS

  Tej fajonki bi z veseljem nabasal poln nahrbtnik,da ga nese v kak migrantski center sredi čefurske Ljubljane.

 • Unikatna

  Srbi ju bodo spustili in morda se znajdeta kmalu v SLO..deportirati nazaj v domovino, če sta osumljena terorizma…

  • samsara

   Srbi so podobne riti kot Bosanci, glede aktualnih migracij. Evo jih lifrajo na SZ Evrope zaradi takih, drugi zaradi drugačnih egoističnih pokvarjenih interesov njih samih in njihovih velikih bratov.

   • neuralinkn1

    Recimo kaj, mogoče hočejo, da bi jih spet zasužnjili albanski otomani, če prav razumem kako razmišlja naša hrvaška naveza.

  • neuralinkn1

   V totalitarni vojaško policijski đamaheriji, so osumljene terorizma celo noseče ženske, diktatorjem je popolnoma jasno, da jih bodo sovražili takoj, ko se bodo rodili in do smrti. Kaj pa naj drugega v tako gnili državi, nimaš kaj hvalit in koga podpirat, bolje pa ne bo več nikoli.

 • Dragan Krstič

  Neverjetno, Švedska je deportirala v Afganistan 50 migrantov. Tista mlada aktivistična prasička pa ni nič jokala kot pred nekaj meseci.

 • Levuharskidesnak

  Rusi so 10let tolkli te presnet skrajno žilavo trmaste uporniške klane, Amerčani so jih pa zalagal z orožjem.

  • Marija

   Pa Nemčija,Francija in Anglija.Vsi oborožujejo teroriste.

   • Levuharskidesnak

    Se strinjam.

 • Olga101

  To sta Fajonkina prijatelja! Milan ju bo vključil v Antifa!

 • samsara

  BiH so ena zanikrna etapna okrepčevalnica na osvajalskem pohodu tujerodnih invazivcev, šretežno njihovih bratov muslimanov.
  BiH s podporo omenjemim podpira terorizem, kaos, uničevanje Evrope, kulture in civilizavije belega človeka.
  BiH zasluži eno krepko ‘zaušnico’, ne pa kakršnokoli pomoč povezano z migracijami, saj jo v celoti namenijo dobrobiti njihovih invazivnih bratov v veri, namesto preprečevanju prostega pretoka nezakonitih vdiralcev.

 • Dragan Krstič

  To so muslimani iz Sandžaka.

  • xtc

   A ti to o Titovih NOB borcih?

  • Sandokan Sandokan

   sanđaklije…čistokrvni črnogorci…

 • Marija

  Bosancj dobili denar,da sprejemajo migrante in jih pošiljajo naprej.

  • cosmosjasnovidec

   Tako je.Sicer je pa golazen bosanđerovska tako ali tako čistokrvna muslimanščina saj so jih Turki vse poturčili in skrižali,ko so jih stoletja guzarili.
   ———————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   ———————————————————————————-

  • ZatonMesecnikov

   Močno dvomim, da jih bo uspelo izročiti Srbiji….

   Namen je eno, realnost je pa druga.

 • GverilaStyle

  “Dva afganistanska ilegalna migranta, ki so ju v Bosni in Hercegovini prijeli zaradi suma terorizma, bosta deportirana nazaj v Srbijo, kjer sta bila nazadnje prijavljena.”……..potapkat in zakopat…..kje je logika, da se jih deportira in sta fegeta svobodna in lahko poskušata ponovno in ponovno in ponovno…..ni logike. Ja bi sve to po kratkom postupku!!! Pred zid!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!