fbpx

ZDA zastaja dih: Kaj bo Trump sporočil v torek ali v sredo?

Foto: EPA.

Donald Trump je izjavil: “Vem stvari, ki jih drugi o vdoru ne … Izvedeli boste naslednji teden.”

Novoizvoljeni ameriški predsednik je dejal, da ve stvari, ki jih drugi ljudje ne vedo v zvezi z incidentom, ki je zaznamoval predsedniško volilno kampanjo v ZDA. Napovedal je, da jih bodo izvedeli v torek ali v sredo.

To je izjavil v pogovoru z novinarji na tiskovni konferenci na novoletni zabavi v Mar-a-Lagu, kjer je tudi napovedal, da bi lahko bil v afero vpleten ‘nekdo drug’, ne pa Rusi. Glede obveščevalnih služb ZDA pa je dejal, da bi bil “rad prepričan, ker je to zelo resna obtožba. Mislim, da ni pošteno, če ne vedo. In o računalniških vdorih vem veliko. In vem, da je tako stvar zelo težko dokazati.”

Novoletne zabave novoizvoljenega predsednika in njegove soproge Melanie se je udeležilo okrog 800 ljudi. Trump jih je še opozoril, da je svet tehnologije mnogo manj varen. “Če imate nekaj zelo pomembnega za sporočiti, napišite in pošljite po kurirju, torej na starinski način, saj vam povem, da računalniki niso varni. Ni mi mar, kaj pravijo; noben računalnik ni varen,” še povzema njegove besede Express.

M. S.