fbpx

Združeni narodi prisiljeni zbrisati tvit v podporo radikalni levičarski Antifi

OZN posebna poročevalka Fionnuala Ní Aoláin (foto: twitter)

Urad OZN v Ženevi je odstranil objavo na Twitterju, v kateri so še pred dnevi branili pravico pripadnikov radikalne teroristične organizacije Antifa do “pravice do izražanja” in “mirnega zborovanja”, potem ko se je nanje vsul plaz kritik.

“ZN strokovnjaki za človekove pravice izražajo globoko zaskrbljenost zaradi nedavnih izjav ameriškega vrhovnega tožilca, ki je Antifo in preostale protifašistične aktiviste opisal kot domače teroriste rekoč, s čimer spodkopava pravico do izražanja in svobodnega zbiranja v državi,” so na Twitterju zapisali na uradnem profilu OZN.

Ob tem so objavili še sliko rdeče-črne zastave Antife. Pri Breitbartu pa so razkrili, da je strokovnjakinja, na katero so se ZN sklicevali, posebna poročevalka OZN Fionnuala Ní Aoláin, ki je ob tem še del nadzornega odbora ženskega programa v Open Society Foundations judovskega milijarderja Georgea Sorosa.

Javnost nad OZN zagovarjanjem Antifa teroristov, ki te dni požigajo in uničujejo mesta v ZDA in Zahodni Evropi, ni bila prizanesljiva. Oglasil se je tudi državni sekretar Mike Pompeo, ki je odbor za človekove pravice OZN označil za “raj za diktatorje in demokracije, ki se jim udinjajo”.

Zaradi pritiska javnosti umaknili izjavo
Zdi se, da so bili pritiski javnosti zadostni, da so na OZN sporni tvit v podporo levičarski teroristični organizaciji zbrisali. A ni pričakovati, da so zaradi tega spremenili mnenje.

Kar je še posebej zaskrbljujoče, je dejstvo, da je Ní Aoláinova med drugim poročevalka za področje terorizma, kar pa kaže, da imajo OZN močan predsodek v prid in ne proti terorizmu.

Ivan Šokić