fbpx

Zmedena javnost: Zaradi imena se širi strah, da pivo Corona širi koronavirus

Pivo Corona (foto: EPA)

Število okuženih s koronavirusom 2019‐nCoV še naprej narašča. v sredo, 29. januarja 2020 je številka presegla 6.057 okuženih, dan kasneje je število okuženih po zadnjih podatkih 7.783. Število mrtvih je že 170. Med ljudmi pa se je pojavil strah, da je za nastali virus krivo mehiško pivo, imenovano “Corona”.

Odkar je v zadnjih dnevih število okuženih s koronavirusom iz dneva v dan skokovito narašča, se je zanimanje za virus povečalo tudi med posamezniki. Google Trends pa med drugim kaže, da ni poskočilo samo zanimanje za virus, temveč tudi za pivo.

Tako naj bi nekateri posamezniki mislili, da je mehiška znamka piva Corona vzrok za širitev koronavirusa. V zadnjih dneh je namreč poskočilo zanimanje na Googlu za izraze “corona beer virus”, “beer virus” in “beer coronavirus”.

https://twitter.com/GoogleTrends/status/1219488158267559936?

Seveda omenjena znamka piva in virus razen imena nimata nič skupnega. “Corona” namreč označuje tip virusa, saj imajo koronavirusa značilno obliko krone.

https://twitter.com/aleyda/status/1222878583393259520?

Po trditvah Buiness Insiderja pa povezava med omenjeno znamko piva in virusom in tako smešna lastnikom pivovarne Corona, saj je zaradi zmešnjave z imeni padla cena njihovih delnic.

To ni prvi primer, kjer naključje podobnega imena negativno vpliva na v celoti nepovezan izdelek. V 80ih letih prejšnjega stoletja je veliko hujšo usodo doletela znamka bonbonov Ayds, katere ime je spominjalo na AIDS.

Širjenje okužbe s koronavirusom lahko najlažje spremljate na spletni povezavi TUKAJ.

Ivan Šokić