Znanstveniki prikrivali resnico o laboratorijskem izvoru koronavirusa v Wuhanu?

Wuhanski inštitut za virologijo (foto: EPA)

Nove informacije nakazujejo, da je bil covid-19 razvit v laboratoriju v Wuhanu, financiranje domnevno “pobeglega” virusa pa so, preko nevladnih organizacij v rokah milijarderjev, dobavljali odpadniški elementi globoke države v ZDA. Šlo naj bi za eksperimentiranje z virusi v “varnem okolju” z namenom priprave učinkovitih ukrepov za boj proti potencialnemu izbruhu pandemije.

“Znanstveni konsenz,” je fraza, ki je ravno zaradi znanstvenikov, ki so jo izrabljali za svoje lastne sebične namene, izgubila kakršnokoli vrednost in s tem ves pomen. Danes je zahvaljujoč posameznikom, kakršen je ustanovitelj nevladne organizacije EcoHealth Alliance Peter Daszak, znanstveni konsenz enak laži.

Daszak je 19. februarja 2020 v medicinski reviji The Lancet s še 27 znanstveniki podpisal pismo o tem, kako je hipoteza o iz laboratorija pobeglega virusa nemogoča. Daszak je javnosti prodajal pravljice o prenosu wuhanskega koronavirusa z živali na človeka. Spomnimo se samo bizarnih zgodb o netopirjih. Daszak je bil kasneje tudi eden od preiskovalcev WHO, ki so na podlagi izvedene preiskave v Wuhanu trdili, da virus ni mogel pobegniti iz laboratorija.

Nevladniki prikrivali resnico o pobeglem virusu

V spornem pismu je po poročanju Daily Mail pisalo, da podpisniki niso v konfliktu interesov glede svojih trditev, a dejstvo je, da bi teorija, o iz laboratorija pobeglem virusu uničila celotno Daszakovo sfero delovanja, medtem ko bi teorija o živalskem izvoru koronavirusa upravičila njegovo življenjsko delo.

Peter Daszak, član WHO skupine za preiskavo o izvoru covid-19 (foto: EPA)

A to še ni vse. Daszak je na podlagi izcurljanih elektronskih sporočil med kolegi, ki so bili deležni tako imenovanih “gain-of-function” subvencij za preučevanje koronavirusov lobiral, naj sami ne podpišejo spornega pisma z namenom, da bi javnosti zakril povezavo med znanstveniki, ki jim država financira preučevanje koronavirusa ter pismom, ki zanika možnost o teoriji iz laboratorija pobeglega virusa.

Tako imenovano “gain-of-function” raziskovanje je kontroverzno področje, ki se ukvarja z zbiranjem nevarnih virov, njihovo genetsko modifikacijo z namenom, da bi postali bolj smrtonosni ter preučevanjem teh smrtonosnejših oblik z namenom, da bi se lahko bolje pripravili na bodoče izbruhe. Profesor z Rutgersa Richard H. Ebright je početje opisal kot “iskanje mesta kjer pušča plin s prižgano vžigalico.”

Tesne povezave nevladnikov s Wuhanskim inštitutom

Pri tem ne gre zanemariti neposredne povezave med Daszakom in virologinjo Wuhanskega inštituta za virologijo Shi Zhengli. Daszak in Shijeva sta namreč tesno sodelovala več kot 15 let. Skupaj sta objavila vrsto člankov in knjig, Daszakova organizacija EcoHealth Alliance pa je vlekla do 15 milijonov dolarjev na leto v obliki donacij, ki so jih priskrbeli na Obrambnem ministrstvu, Nacionalni varnosti ter Ameriški agenciji za mednarodni razvoj.

Kako vpleteni v celotno zadevo so bili agenti globoke države v ZDA pove dejstvo, da so dolgoletni funkcionarji, odgovorne na vsakem koraku svarili naj ne drezajo v zgodbo o pobeglem virusu iz Wuhanskega laboratorija, saj bi to lahko razkrilo, kako se je ameriški davkoplačevalski denar rabil za razvoj smrtonosnih virusov na Kitajskem.

Thomas DiNanno, nekdanji vršilec dolžnosti pomočnika zunanjega ministra je npr. opozoril, da ga je osebje znotraj dveh uradov svarilo pred nadaljnjo preiskavo o izvoru covida 19, saj naj bi s tem drezal v Pandorino skrinjico.

Leta 2019 je kitajski znanstvenik Yuan Zhiming iz Wuhanskega inštituta za virologijo javno opozoril na vseprisotne pomanjkljivosti na področju biološke varnosti znotraj kitajskih laboratorijev 3. stopnje. Yuan je opozoril, da “večini laboratorijev primanjkuje specializiranih upravljalcev in inženirjev za biovarnost“. Pri tem ne gre zanemariti trditev, da so bila sredstva za vzdrževanje laboratorijev borna, če ne celo nična. Leto dni kasneje je taisti Yuan za kitajsko državno televizijo zagotavljal, da so varnostni protokoli znotraj Wuhanskega inštituta za virologijo tako strogi, “da še komar ne more v stavbo brez avtorizacije.”

Ivan Šokić