Svetniška skupina SD v Ilirski Bistrici ne obstaja več: Svetniki bodo nastopili kot samostojna svetniška skupina, z imenom Povezovalna lista Emila Rojca

Datum:

Po izključitvi župana Emija Rojca iz stranke SD in posledičnem izstopu 16 članov SD Ilirska Bistrica, Svetniška skupina SD tam več ne obstaja. Vendar so se vseeno dogovorili, da bodo še naprej delovali v dobrobit občank in občanov občine Ilirska Bistrica. Na naslednji seji OS bodo nastopili kot samostojna svetniška skupina, z imenom Povezovalna lista Emila Rojca.

“Svetniki bivše svetniške skupine SD v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica, smo se dogovorili in formalno izpeljali postopek, da bomo na naslednji seji Občinskega sveta nastopili kot samostojna svetniška skupina z imenom Povezovalna lista Emila Rojca,” je sporočil nekdanji svetnik SD Borut Rojc in pojasnil, da z imenom želijo povedati, da je njihov cilj sodelovati z vsemi političnimi opcijami, ki jim je v interesu napredek naše Občine. Tako v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica kot v Državnem zboru Republike Slovenije.

Sin župana Rojca in nekdanji član SD je prav tako zapisal, da so med njimi ostali tudi nekateri člani stranke SD, vendar jih nimajo namena izključevati iz ekipe. “Cenimo njihovo požrtvovalnost in dobro delo v korist Občine. Prav tako vabimo vse, ki bi se nam še radi pridružili da to tudi storijo,” je pozval. Podpora trenutnemu občinskemu vodstvu ostaja enaka, kot je bila do sedaj.

Foto: Facebook

Zaradi izključitve Rojca je iz stranke SD izstopilo kar šestnajst članov SD Ilirska Bistrica
Socialni demokrati so na pobudo Mladega foruma SD iz stranke izključili župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, ki je bil stranki SD trn v peti že dolgo. Tudi zato, ker njegov pogled na politiko stranke ni bil isti, kot ga ima predsednica stranke Tanja Fajon. Zaradi te poteze, je iz stranke SD izstopilo kar šestnajst članov SD Ilirska Bistrica, njegovi meščani in tudi strankarski kolegi župana namreč močno podpirajo. Svetniška skupina SD v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica tako ne obstaja več, vendar so se vseeno dogovorili, da bodo še naprej delovali v dobrobit občank in občanov občine Ilirska Bistrica. Župan je večkrat poudaril, da je politika Socialnih demokratov do migrantov napačna, pa tudi politika, ki jo Fajonova vodi do vlade Janeza Janše. Rojc namreč s to vlado učinkovito sodeluje, njegova občina pa je  dobila od države precej več denarja, kot prej, ko so bile na čelu druge vlade. Prav tako Rojc ne podpira konstruktivne nezaupnice vladi, saj meni, da bi bili več mesecev priča političnem kaosu, občine pa bi se lahko poslovile od evropskih sredstev: “Rok je kratek, konec leta 2023. Žal to nekaterim ni jasno ali pa jih ne briga.”

Ob izstopu aktivnega jedra Občinske organizacije SD v Ilirski Bistrici je Rojc povedal, da so na zadnjih lokalnih volitvah za stranko SD dobili 30 odstotkov sedežev v Občinskem svetu, kar je nekajkrat več kot je SD v Ilirski Bistrici dosegla kadarkoli v samostojni Sloveniji. “Glede na naš zelo dober rezultat smo imeli večino v predsedstvu Območne organizacije SD ( Postojna, Pivka, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica ). To pomeni, da smo na lokalnem nivoju dosegli več kot vse naštete občine skupaj, ki trenutno razpolagajo z enim ali nobenim aktivnim članom.”

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....