To je ženska, odgovorna za migrantski pakt Združenih narodov, poleg tega pa javno priznava, da je ta zavezujoč!

Datum:

V okviru diskusij glede migracijskega pakta je spregovorila tudi posebna predstavnica za mednarodne migracije Združenih narodov Louise Arbour. Jasno je, da ta podpira Arabsko listino o človekovih pravicah, sovraži Izrael in poleg tega priznava, da se glede migracijskega pakta nikoli ni predvidevalo, da ta ne bi bil nezavezujoč. 

Iz ure v uro je kritika v Nemčiji vedno večja, vedno več pa je tudi evropskih držav, ki so napovedale, da ne bodo izrazile podpore usodnemu migrantskemu paktu Združenih narodov. S tem pa se bo nadaljevala razdelitev migrantskih kvot na članice EU, za katero si je tako prizadevala nemška kanclerka Angela Merkel. Šele novinarji kot je Wolfram Weimer so odkrito spregovorili o tem, da bo pakt o migracijah razdelil Evropo. Da pa ne bi propadli načrti Merklove, je sedaj v razpravo posegla posebna predstavnica Louise Arbour.

Na plano pa je prišel podatek, za katerega se je predvidevalo, da bo za vedno ostal skrit očmi Nemcev in sicer, da je migrantski pakt nastal za kulisami pod vodstvom sistema kanclerke Merklove. “V bistvu je bila že od samega začetka zvezna vlada vodilna za kulisami končnega oblikovanja pakta. Pod vodstvom Nemčije in Maroka, so se diplomati, politiki in različne interesne skupine, srečali leta 2017 in 2018 na več dogodkih v okviru Globalnega foruma o migracijah in razvoju,” je izpostavil Weimer in dodal, da je besedilo Marakeške deklaracije nastalo s pomočjo zunanjega ministrstva.

Foto: epa

Vse od samega začetka je bilo načrtovano zavajanje javnosti: uradno naj bi se govorilo o neobveznosti, po drugi strani pa naj bi v dogovor zapisali načelo zavezujoče odgovornosti. Verjetno je že vse od samega začetka Merklova zaveznico našla v posebni predstavnici za mednarodne migracije Združenih narodov Louise Arbour, ki je sedaj posegla v nemško razpravo o tematiki. Sicer pa Arbourova ne velja le za mater migracijskega pakta, ampak tudi za strastno politično aktivistko, navaja nemški portal Philosophia-perennis. Že desetletja se ta ukvarja s politikami o manjšinah in mednarodnem pravu z levičarskega pogleda. Ravno zato pa jo nekateri njeni politični nasprotniki imenujejo kot tovarišico Louise.

Redno napada tudi zunanjo politiko ZDA
Kot komisarka za človekove pravice pri Združenih narodih redno napada zunanjo politiko ZDA, kot tudi Izraela. Kritična je tudi do rodne Kanade, ki naj bi po njeno naredila premalo za Indijance. Prav tako pa je Arborova pozdravila Arabsko listino o človekovih pravicah, enostransko obtožila Izrael rasizma in se zavzela za odpravo sionizma. Šele po močni kritiki s strani Zahodnih držav se je ta od nekaterih izjav oddaljila. Vendar pa je Arbourova požela veliko medsebojnega spoštovanja kot glavna tožilka tribunalov o genocidu v Ruandi in zločinih, storjenih med jugoslovanskimi vojnami.

Nemška kanclerka Angela Merkel (Vir: twitter)

Takšne vrste podpora migracijskemu paktu Merklove najverjetneje ne bo prispevala k povečanju podpore na evropskih tleh. Namreč povsem jasno je čigave interese ta pakt zastopa. Za Merklovo bo vedno težje, da svojim škandaloznim kršitvam migracijske politike, naknadno podeli videz legitimnosti.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...