Tako se v Delavski hranilnici obnašajo do komitentov: gospo ozmerjali z “janšistko”

Datum:

Glede na to, da je na oblasti zdaj tista vlada, za katero so navijali tudi domači sindikati, bi pomislili, da se bo protijanševska histerija zaključila z nastopom nove vlade in da bodo nehali širiti svojo nestrpnost. Pa to ni tako. V kolikor ste eden tistih, ki razmišlja drugače, vas bodo ozmerjali tudi na Delavski hranilnici, katerih večinski lastniki so prav domači sindikati. Na Twitterju je namreč eden od uporabnikov ogorčeno zapisal, da so njegovo mamo zmerjali z “janšistko”, ko je želela svoj denar donirati Novi24TV.

Vemo, da se nestrpnost hitro širi, sploh med sindikati, ki so v zadnjem letu s svojim agresivnim verbalnim pristopom in protesti večkrat dokazali, da mirno reševanje zadev zanje ni opcija. Pregovor “lepa beseda lepo mesto najde” zanje ne pride v poštev. So pa očitno kot večinski lastniki Delavske hranilnice s svojo miselnostjo vplivali tudi na tamkajšnje zaposlene, ki očitno ne znajo ločiti med poslovno in osebno komunikacijo.

“Na Delavski hranilnici je moja mama donirala Nova24TV. Uslužbenka jo je zmerjala z ‘janšistko’. Razkol se poglablja”, se je na Twitterju oglasil sin gospe, ki je na Delavsko hranilnico odšla z namenom, da donira svoj denar Novi24TV, zaposlena na okencu pa jo je ozmerjala z “janšistko”, kar je popolnoma neprimerno. Sploh ker je najprej izredno neprofesionalno, prav tako pa absurdno. Na delovnem mestu mora biti profesionalen odnos zaposleni-stranka na prvem mestu, ne glede na osebna stališča. Glede na to, da je gospa kot stranka in uporabnica storitev Delavske hranilnice želela opraviti transakcijo s svojim denarjem, ki ga je očitno zaupala v roke Delavski hranilnici, je dejstvo, da jo je ta za njeno odločitev ozmerjala, nesprejemljivo.

Uporabnik Twitterja je v komentarjih zapisal, da je zadevo prijavil vodji podružnice, ki se mu je opravičila, uslužbenka pa naj bi trenutno koristila letni dopust. Odnos zaposlene je sprožil val ogorčenih komentarjev, med uporabniki pa se je oglasil tudi Tomaž Štih kot Libertarec, ki je zapisal, da je “takšna politično pridresirana mikroagresija do starejših prostaška. Če mislite da ni – vam svetujem menjavo okolja in (predvsem!) ljudi s katerimi se družite in vam tega ne povejo direktno v obraz“.

Odnos zaposlenih prihaja vedno z vrha, in dejstvo, da imajo 38 odstotkov Delavske hranilnice prav sindikati, ki se imajo za zaščitnike pravic delavcev, je vedenje do starejših, ki so ali pa še vedno delajo, prav ogaben. Sicer pa so zaščitniki pravic delavcev le na papirju in v svojo korist in da podobno meni veliko delavcev, ki naj bi jih ti sindikati zastopali, pa jasno kaže ocena Luke Mesca, ki je v enem izmed svojih javnih nastopov dejal, da se bo kot minister zavzemal za to, da se sindikalno gibanje okrepi in da se poveča članstvo v sindikatih, ki je sedaj šele na okoli 30 odstotkih. Takšna napoved samo potrjuje, da so predstavniki sindikatov bolj agitatorji za eno izmed političnih opcij kot pa resnični borci za delavske pravice oziroma katerekoli pravice, razen svojih.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...