Tako škandalozno RTV z našim denarjem propagira migracije: “Strokovnjakinja” za integracijo Marina Lukšič Hacin bi zaradi staranja prebivalstva spodbujala priseljevanje migrantov! Več denarja bi namenila tudi Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov!?

Datum:

Vsakomur z nekaj zdrave kmečke pameti je jasno, da nezakonite migracije v luči porasta kaznivih dejanj in terorističnih napadov predstavljajo resno varnostno vprašanje, še posebej pa zato, ker se te po podatkih Slovenske policije iz meseca v mesec povečujejo, namesto, da bi se zmanjševale. V oddaji NaGlas na RTV Slovenija je v okviru aktualne problematike nastopila predstojnica Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC-ja SAZU-ja Marina Lukšič Hacin, ki je odkrito propagirala migracije in sicer da v spodbujanju priseljevanja vidi pravo pot, ob tem pa kritično okrcala državo in poudarila, da za oskrbo in integracijo migrantov niso primerni varnostni strokovnjaki, ampak strokovnjaki za integracijo in to čeprav nezakoniti migranti sploh niso zainteresirani za integracijo v družbo. “Fundamentalno je to v nasprotju z duhom nastanka slovenske ustave,” je izjave Lukšič-Hacinove komentiral varnostni strokovnjak dr. Anton Olaj.

Uvodoma je Lukšič Hacinova izpostavila, da je sicer dobro, da je vlada prispevala k vzpostavitvi Urada za oskrbo in integracijo migrantov, a je po njeno ta preozko usmerjen za vse tiste, ki prosijo za azil. Zatrdila je, da bi morali vzpostaviti medvladni urad zunaj Ministrstva za notranje zadeve, kjer bi namesto strokovnjakov za varnost delovali strokovnjaki za integracijo. Zagovarja namreč stališče, da mora biti vključevanje kulturno, ne pa varnostno obarvano.

Varnostni strokovnjaki po njeno niso primerni
Zelo težko je razumeti izjave Lukšič Hacinove, ki očitno meni, da nezakonite migracije niso varnostno vprašanje. Primeri iz sosednjih evropskih držav in pa tudi Slovenije (naprimer primer ugrabitve Belokranjca), namreč  kažejo, da se je varnostna situacija od migrantske krize dalje poslabšala. Kako torej, da pri vključevanju migrantov, ne bi potrebovali strokovnjakov za varnost? Kako bi po njeno strokovnjaki za integracijo olajšali integracijo migrantov, ki pa se sploh ne želijo integrirati v slovensko družbo, ki temelji na krščanskih temeljih? Naravnost utopično je razmišljanje, da bi lahko ravno slovenski “strokovnjaki za integracijo” poskrbeli za integracijo, medtem ko drugim tovrstnim strokovnjakom po Evropi to ni uspelo. Migranti namreč veliko raje živijo v skladu s svojimi nazadnjaškimi kulturnimi vzorci in v skladu z muslimansko vero, kot pa v skladu s kulturnimi vzorci države gostiteljice.

V intervjuju je strokovnjakinja za migracije pohvalila Šarčevo vlado, da je ta julija sprejela prvo strategijo na področju migracij, ki na račun staranja prebivalstva spodbuja priseljevanje delovne sile. “Osebno mislim, da je pot spodbujanja priseljevanja zaradi staranja slovenske družbe, pa tudi gospodarskega stanja pravilna. Sicer pa je strategija znotraj samostojne Slovenije korak naprej, pa vendar še ne zadosten.” Po prepričanju Lukšič Hacinove bi bilo potrebno temu nameniti še ogromno pozornosti, če želimo vzpostaviti pogoje za spoštljiv način življenja ljudi. Praksa več kot jasno kaže, da so tovrstne izjave povsem zgrešene, namreč nezakoniti migranti, ki so prišli v Evropo, niso prišli delati, ampak uživati v nedelu na račun socialnih transferjev, za financiranje katerih pa skrbi delovna populacija države gostiteljice.

Foto: Printscreen

Sicer je res, da se prebivalstvo Evrope stara, ampak potrebno je razumevanje, da uvažanje migrantov, na drugi strani pa izvažanje mlade kvalificirane sile, ki je razočarana zaradi slabih pogojev za delo, predstavlja korak nazaj in nikakor ne naprej. Najnovejši podatki iz Nemčije namreč kažejo, da se muslimanskemu delu prebivalstva v Nemčiji ne ljubi delati, kar tudi razkrivajo statistični podatki in sicer, da se 40-odstotni delež socialne pomoči Nemčija namenja muslimanskim migrantom. Nemške davkoplačevalce muslimanski migrantski luksuz stane štiri milijarde evrov, ki so namenjene za njihovo hrano, izobrazbo in medicinske storitve. Si mar želimo enakega stanja v Sloveniji?

https://twitter.com/dr_Olaj/status/1178199685514825730

Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov še več pristojnosti in veliko več finančne podpore
Lukšič Hacinova je v nadaljevanju še izpostavila, da bi morali za vključevanje delavcev in njihovih družin poskrbeti tako družbeni, politični in ekonomski aketji na vseh ravneh. Kako naj bi to funkcioniralo v praksi glede na to, da nezakoniti migranti sploh ne želijo biti integrirani, je seveda druga pesem. Prav tako je težko razumeti njeno prepričanje, da bi Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov potreboval še več pristojnosti in veliko več finančne podpore, glede na to, da nas oskrba nezakonitih migrantov že tako ali tako preveč stane. Zanimivo pa je, da se ta v intervjuju z odobravanjem dotika tudi vključevanja migrantov na Švedskem, kjer so upoštevali predpostavke: spoštljivost, pravico do izbire, enakost in partnerstvo. Vsakdo, ki vsaj od časa do časa spremlja medije, lahko vidi, kako se je na Švedskem končala integracija in sicer z no-go conami, kjer kraljujejo nasilni migranti in pa porastom kaznivih dejanj. Če bi to naj bil vzor za Slovenijo, potem se moramo vprašati, če strokovnjaki za integracijo sploh razumejo pomen termina integracija?

Nezakonitih migracij v Sloveniji je vedno več, namreč po rekordu v juliju, ko so slovenski policisti ujeli 1771 migrantov, je avgusta število naraslo na kar 2352 migrantov, kar pa je več kot dvakrat toliko, kot so jih ujeli v istem času leto prej. Ker pa finančno breme za slovenske davkoplačevalce zaradi vlaganja prošenj za azil in vzdrževanja nezakonitih migrantov, ki sploh ne želijo biti integrirani narašča, je naravnost neokusno, da na RTV Slovenija, ki jo finacirajo slovenska gospodinjstva, predvajajo takšne debuloze. Nič čudnega ni, da se je po predvanju zvrstilo kup kritik. Vsak, ki mu Slovenija iskreno nekaj pomeni, bo ob tem branju rabil vrečko za bruhanje. Vsa odvratna protislovenska levičarska multikultu politika na enem mestu. Preberite in vam bo jasno, kdo in kako uničuje Slovenijo. Ter nikdar več ne volite levičarjev!,” je v odzivu na Twitterju zapisal poslanec mag. Branko Grims. Upokojeni direktor Policijske uprave Novo mesto dr. Anton Olaj pa kritično izpostavil, da s tem raznarodovalnim pristopom, ki ga je v intervjuju podala Lukšič Hacinova močno ne strinja! “Gre za spregled zgodovinskega prizadevanja Slovencev za narodno samobitnost. Fundamentalno je to v nasprotju z duhom nastanka slovenske ustave.”

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...