Trump o največji prevari v zgodovini ameriške politike: Hočejo vam vzeti vse, zato so sprožili lov na čarovnice!

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju sredi obtožb o zlorabi pooblastil sprožil tirado na račun demokratov in ukrajinsko afero označil za “največjo prevaro v zgodovini ameriške politike”. V posebnem video sporočilu Američanom je dejal, da hočejo demokrati uničiti državo, “ker se borim za vas”.

                   

Videoposnetek je odziv Trumpa na začetek uradne preiskave predsednika ZDA pred impeachmentom oziroma na začetek postopka njegove odstavitve, ker naj bi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega v telefonskem pogovoru prosil za preiskavo sina svojega političnega nasprotnika Josepha Bidna, to pa naj bi posredno pogojeval z izplačilom pomoči Ukrajini.

Trump ne le, da obtožbe zavrača, ampak je sprožil veliko ofenzivo proti demokratom, ki jih je obtožil, da želijo uničiti državo. “Hočejo vam vzeti orožje, hočejo vam vzeti zdravstvo, hočejo vam vzeti glasove, hočejo vam vzeti vašo svobodo, hočejo vam vzeti vaše sodnike. Hočejo vam vzeti vse,” je dejal Trump in sebe predstavil kot tistega, ki se temu upira.

Lov na čarovnice
Borimo se za to, da bi izsušili močvaro. In to je točno to, kar počnem. In lahko vidite, zakaj to počnem, ker gre za usodo naše države, kot še nikoli doslej,” je dejal Trump. “Hočejo me ustaviti, ker se borim za vas. Tega pa ne bom nikoli dopustil,” je še poudaril v videoposlanici izpred Bele hiše.

Zatem je objavil še več tvitov, v katerih je celotno preiskavo proti njemu označil za “lov na čarovnice” in pozval k odstopu demokratskega kongresnika Adama Schiffa, ki vodi preiskavo pred impeachmentom. Poobjavil je tudi niz videoposnetkov republikancev in medijskih zaveznikov, ki ga branijo in opravičujejo njegovo ravnanje v omenjeni ukrajinski aferi, hkrati pa napadajo demokrate.

V resnici je demokrat Biden pritiskal na ukrajinske oblasti
Na koncu je tudi podprl oglas, v katerem obtoži demokrate, da naj bi bilo v vsej zgodbi res ravno obratno. Bidnov sin Hunter je bil namreč v času, ko je bil njegov oče ameriški podpredsednik pod Obamo, član nadzornega odbora ukrajinske naftne družbe Burisma, ki je bila predmet korupcijske preiskave. Biden pa je pritiskal na ukrajinske oblasti, da se tožilca, ki je vodil preiskavo, odpusti.

Ko je predsednik Trump prosil Ukrajino, naj preišče korupcijo, ga hočejo Demokrati odstaviti, njihovi medijski kužki pa takoj priskočijo. Izgubili so volitve, zdaj hočejo ukrasti te,” pravi glas v oglasu, na koncu pa se oglasi tudi Trump in pravi, da ta oglas podpira.

Joseph Biden je res pritiskal na Kijev, da se odpusti tožilca, vendar pa so k temu pozivali tudi drugi zahodni voditelji in tudi Mednarodni denarni sklad, pod pretvezo, da tožilec ne naredi dovolj v boju proti korupciji.

Rok Kranjc

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...