Tako so mediji zlorabili nahujskanega brezdomca za diskreditacijo Odbora 2014

Datum:

“Po preučitvi dogajanja v Miklošičevem parku v četrtek, 20. 4. 2017, okoli 16.30, je jasno, da ni šlo za napad 76-letnega vztrajnika Ibra (Ibrahima) na klošarja Toneta, kot so neresnično poročali nekateri mediji, ampak za zlorabo nahujskanega 60-letnega klošarja Toneta, ki je napadel mirnega 76-letnega vztrajnika Ibra, ki je celo življenje do upokojitve trdo garal kot zidarski delavec,” je celoten pogled nad stanjem strnil predsednik Odbora 2014 Aleš Primc po tistem, ko so mediji zgodbo napihnili in priredili za namene diskreditacije Odbora za človekove pravice in njihovih članov.

Predsednik Odbora 2014 Aleš Primc poudarja, da so mediji, ki se jim je pridružila tudi radikalna poslanka Združene levice Violeta Tomić, predstavili zgolj eno plat zvona in da je bil dogodek predvsem samoobrambne narave. Od težkega dela celo življenje zgarani vztrajnik Ibro je tako kot običajno prišel na shod Odbora 2014 pol ure pred začetkom in na klopci v parku mirno čakal na začetek shoda ob 17. uri.

Najprej je k njemu prišel moški srednjih let in ga začel šikanirati, ker je na shod prinesel slovensko zastavo. Ibro mu je mirno, kulturno in dostojanstveno razložil, da spoštuje slovensko zastavo in jo je zato prinesel na shod. Potem je do Ibra z enakimi očitki, zakaj ima slovensko zastavo, prišel še pijani 60-letni klošar Tone z nakupovalnim vozičkom, s katerim prevaža svoje stvari in ga začel zmerjati. Poleg tega je z vpitjem in žalitvami izražal nestrinjanje z Janezom Janšo. Tudi njemu je Ibro povedal, da spoštuje slovensko zastavo in prosil, naj ga pusti pri miru. Nato je klošar Tone odšel do “svoje” klopce, vzel berglo in prišel nazaj k 16 let starejšemu vztrajniku Ibru ter ga napadel in udaril z berglo tako, da sta oba padla po tleh. 76-letni vztrajnik Ibro je nato v samoobrambi, da bi se zaščitil, 60-letnemu klošarju Tonetu iztrgal berglo in ga udaril z njo.

Vztrajnik Ibro obžaluje, da je v samoobrambi z berglo, s katero je bil napaden, udaril nahujskanega 60-letnega klošarja Toneta
V Odboru 2014 poudarjajo, da se napad 60-letnega nahujskanega klošarja Toneta in samoobramba mirnega 76-letnega vztrajnika Ibra nista zgodila pred sodiščem, na shodu Odbora 2014, kot so neresnično poročali nekateri mediji, ampak v Miklošičevem parku približno pol ure pred shodom. “Obžalujemo, da pristaši nepoštenih sodnikov zlorabljajo klošarja Toneta, da bi očrnili borce za človekove pravice, ki se borimo za pošteno sojenje na sodiščih,” je zapisal Primc na spletni strani 24kul.si.

Prav tako v Odboru 2014 obžalujejo napad nahujskanega klošarja Toneta na mirnega vztrajnika Ibra, ki je v samoobrambi pred agresivnim 16 let mlajšim napadalcem moral uporabiti fizično silo in s tem zavarovati samega sebe. Sočustvujemo s 60-letnim klošarjem Tonetom, ki so ga nahujskali in podkupili z vrednostjo nekaj evrov, da je napadel 76-letnega mirnega vztrajnika Ibra in bil nato, ob samoobrambi vztrajnika Ibra, poškodovan.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...