Tako so Nemške železnice postavile na laž podnebno Greto, ki je potovala v prestižnem kupeju 1. razreda

Datum:

16-letna avtistična podnebna aktivistka s Švedske Greta Thunberg se po skoraj letu dni pontificiranja o skorajšnjem koncu sveta zaradi podnebnih sprememb le vrača domov. A seveda tudi tokrat ni šlo brez obvezne samopromocije na socialnih omrežjih. Kljub dejstvu, da so ji nemške železnice priskrbele sedež v prvem razredu, je Thunbergova objavila fotografijo, kako sedi na tleh skupaj z vso prtljago. Domnevno zaradi “prenatrpanosti”, čeprav na fotografiji razen nje ni nikogar.

                   

“Potujem s prenatrpanimi vlaki po Nemčiji. In sem končno na poti domov!” je čivknila 16-letna avtistična podnebna aktivistka s Švedske Greta Thunberg.

Ob svojo trditev je Thunbergova priložila fotografijo, na kateri pozira s kupom prtljage na hodniku enega od vlakov, medtem ko zre v daljavo. Vse skupaj izgleda kot še eno asketsko potovanje podnebne bojevnice.

Ni trajalo dolgo, ko so se oglasili tudi iz Deutsche Bahn AG. “Draga Greta, hvala za podporo našim železnicam v boju proti podnebnim spremembam. In to s 100-odstotno zeleno električno energijo. Še lepše pa bi bilo, če bi povedala, kako prijazno in kompetentno je bilo naše osebje do tebe v prvem razredu.”

https://twitter.com/PeterRNeumann/status/1206200930879840256

Nekaj ur pozneje je Thunbergova svojemu originalnemu tvitu dodala pojasnilo, saj je postalo jasno, da je ujeta v laži. Tako je trdila, da bil vlak iz Basla umaknjen iz prometa, zaradi česar “so morali” na dveh različnih vlakih sedeti na tleh. “Prenatrpani vlaki so dober znak, saj to pomeni, da je povpraševanje po potovanju z vlakom zelo veliko.”

Thunbergova se po skoraj letu dni vrača v domovino. V tem času je v imenu boja proti podnebnim spremembam potovala z več milijonov dolarjev vrednimi jadrnicami, imela govore pred Združenimi narodi in sodelovala na podnebnih protestih v Madridu.

A njen aktivizem in vztrajanje pri skorajšnji apokalipsi v njenih govorih nista zmotila zgolj zagovornikov fosilnega goriva, temveč po trditvah RT tudi znanstvenike, ki so prepričani, da njeno gibanje onemogoča realističen pogovor o težavah, s katerimi se soočamo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada podražila goriva

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega...

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...