Tako so nepridipravi zlorabili Twitterjev račun Britanske vojske in napovedali vojno Pakistanu

Datum:

Britanska vojska se je opravičila, potem ko so vdrli v njene družbene medije ter jih uporabili za promocijo kriptovalut in NFT-jev. Tiskovni predstavnik vojske je sporočil, da organizacija incident jemlje izjemno resno, in zatrdil, da bodo izvedli popolno preiskavo.

Britanska vojska se je opravičila, potem ko je bil v nedeljo ogrožen nadzor nad njenimi platformami družbenih medijev, zaradi česar je račun objavljal promocijske vsebine za NFT in kriptovalute ter tvital fotografije milijarderja Elona Muska. Njihovo ime računa je bilo celo spremenjeno v Bapesclan, njihova profilna slika pa se je spremenila v risano sliko opice v klovnovskem make-upu.

YouTubov račun vojske se je preimenoval v Ark Invest in naloženih je bilo več videoposnetkov izvršnega direktorja Tesle Elona Muska, v katerih se je razpravljajo o možnostih kriptovalut Bitcoin in Ethereum. Tiskovni predstavnik vojske je dejal, da so seznanjeni s kršitvijo računov vojske na Twitterju in YouTubu in potrdil, da preiskava poteka. Račun Britanske vojske na Twitterju je bil nato očitno pozno v nedeljo ponovno spet v rokah lastnice, saj so se malo po 21. uri opravičili in obvestili, da bodo izvedli preiskavo. Izjava tiskovnega urada ministrstva za obrambo je potrdila, da so situacijo rešili, in dodala, da vojska varnost informacij jemlje zelo resno in da bi bilo neprimerno dajati nadaljnje komentarje, dokler preiskava ni končana.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...