Tako ugledna univerza, pa želi preprečiti svobodo govora!

Datum:

Kalifornijska univerza Berkeley, ki naj bi bila ena izmed najboljših na svetu, je s potezo, da želi ukiniti teden svobode govora, znova dokazala, da tam ni prostora za raznovrstnost in odprtost. Čeprav poskušajo prikazati, da je ukinitev dogodka krivda študentov samih, je nekdanji urednik portala Breitbart News Milo Yiannopoulos njihove trditve postavil na laž.

                   

Univerza trdi, da skupina študentov, ki želi organizirati teden svobode govora, ni predložila ustreznih dokumentov do določenega roka. Nekdanji urednik portala Breitbart News Milo Yiannopoulos, zaradi katerega je na univerzi že prišlo do levičarskih protestov, se je zavzel za skupina Berkeley Patriot group in na spletu objavil video, v katerem z dokumenti dokazuje, da je skupina večkrat stopila v stik z univerzo, a nikoli niso dobili odgovora.

https://www.youtube.com/watch?v=rn5Xgak1zzA

Berkeley Patriot group je sicer več mesecev pripravljala vso potrebno dokumentacijo in prav tako plačala zahtevano vsoto za izvedbo dogodka. Univerza je sicer tudi v preteklosti že večkrat odpovedala konservativne dogodke. Organizatorji so zato prepričani, da vodstvo tudi tokrat ne želi, da bi do dogodka prišlo, krivdo pa so zvalili na organizatorje. “Naredili smo vse, kar smo lahko, univerza pa nam je zgolj metala polena pod noge, in to kar cele štiri mesece,” so dejali v Berkeley Patriot group.

Ko univerza več ne dovoli svobode govora, ni več univerza
Na univerzi Berkeley je sicer pred časom prišlo tudi do nasilnih protestov. Nazadnje na začetku leta, ko je levičarska skupina “Zavrnimo fašizem”, katere primarni cilj je zatirati svobodo govora in preprečiti javne govore konservativcev in liberalcev, protestirala zaradi nastopa Yiannopoulosa. Takrat je ameriški predsednik Trump univerzi celo zagrozil z ukinitvijo zveznih sredstev. “Če univerza Berkeley ne dovoli svobode govora in izvaja nasilje nad nedolžnimi ljudmi z drugačnimi pogledi – nič zveznih sredstev?” je zapisal na Twitterju.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...