Takole levičarji delajo iz sebe bedake: vabijo na ulične vstaje, kot reklamo zanje pa uporabijo fotografijo z lanskega protestnega shoda Rešimo Slovenijo, kjer se je protestiralo proti Šarčevi vladi

Datum:

Pozivov k vstajam ter uličnim protestom je vse več. Poročali smo že o številnih levičarjih, ki napovedujejo vstaje, prejšnji teden se jim je pridružil tudi razvpiti mariborski vstajnik Sanjin Jašar. Zadnje dni pa se pritisk celo povečuje.

                   

Na družbenih omrežjih se je namreč pojavilo nekakšno vabilo v obliki kombinacije fotografij. Čez fotografije pa je narejen napis: “Slovenci, če smo se sposobni zbrati, da podpremo junake, se bomo zbrali tudi, da izženemo bedake. Slovenija prebudi se! #sevidimonaulici”. Kraj in čas protesta sicer ni omenjen, govori pa se, da naj bi se prva takšna vstaja zgodila 27. aprila ob 12h pred parlamentom – ta dan je sicer dan upora proti okupatorju.

No, najbolj zanimivo pa je, da motivator protesta, ki skuša čim bolj povezati zbiranje na dogodkih v podporo športnikom, ni izbral najbolj posrečene fotografije. Zgoraj se sicer res pojavi Planica ter množično zborovanje v večernih urah v Ljubljani (verjetno gre za sprejem katere od reprezentanc po kakšnem velikem dosežku).

Oktobrski protest Rešimo Slovenijo. (Foto: Demokracija)

Spodaj pa se pojavi fotografija zborovanja s slovenskimi zastavami – vendar gre v tem primeru za shod Rešimo Slovenijo, ki je bil lani jeseni na Prešernovem trgu v Ljubljani. Če ne verjamete, primerjajte to fotografijo s tistimi, ki smo jih objavili v fotogaleriji ob poročilu z dogodka (glej TUKAJ).

Slika s protesta proti vladi Marjana Šarca

Ob vsem tem je najbolj tragikomično, da je bil ta shod dejansko usmerjen proti prejšnji vladi, a takrat se levičarjem razumljivo ni ljubilo pozivati ljudi na ulice, čeprav bi za to imeli več kot dovolj razlogov. Za zdaj še preverjamo, ali je uporabljena fotografija morda tudi avtorsko delo katerega od naših fotografov.

 

Protestni shod proti levi Šarčevi vladi Rešimo Slovenijo oktobra 2019 v Ljubljani. (Foto: Demokracija)

In še to: kot je znano, se na levičarskih shodih ponavadi ne pojavljajo slovenske zastave, pač pa tiste s komunističnimi simboli. Tudi zato je uporaba, bolje rečeno zloraba fotografije toliko bolj umazana. Ko smo na spletni strani Demokracije včeraj objavili poziv k izobešanju slovenskih zastav, so nas levičarski komentatorji zmerjali in se norčevali. Toliko o domoljubju in dobrih namenov tisti, ki bi sedaj z ulice rušili vlado.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...