Teh stvari nikoli ne smete postaviti v dnevno sobo

Datum:

Dekoracija notranjih prostorov je lahko zelo naporno opravilo, še posebej, če ste se ravno preselili. Kaj postaviti na katero mesto, kako urediti omare in še bolj pomembno – kaj sploh imeti v stanovanju. 

                   

Pozorno preglejte seznam teh sedmih stvari, nato pa se ozrite po svoji dnevni sobi. Če zagledate katero od omenjenih stvari, verjetno potrebujete čistilno akcijo.

Futon
Zložljivo ležišče, ki se lahko podnevi zvije in uporablja kot sofa je na prvi pogled morda praktično, a vsekakor ne najbolj udobno ležišče. Še manj uporaben pa je kot dizajnerski dodatek v vaši dnevni sobi. Navadno izgledajo zelo poceni. Če ga zaradi njegove funkcionalnosti morate imeti, pa ga raje postavite v sobo za goste ali v pisarno.

Vreče za sedenje
Velike vreče, napolnjene z različnimi polnili, so bile velik hit, ko so prišle v javnost. A njihov čas je mimo. Niso več popularne, prav tako pa niso uporabne. Razmislite, da bi jo odstranili iz dnevne sobe. Če te vreče obožujejo vaši otroci, pa jih raje postavite v njihovo sobo.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Oprema za vadbo
Seveda je za svoje telo in rekreacijo treba skrbeti, a tekalne naprave, sobna kolesa in uteži ne smejo imeti svojega prostora v dnevni sobi. Za vadbo raje izberite prostor, ki bo namenjen samo temu, če pa ga nimate, pa po vadbi pospravite vse rekvizite v omare.

Navijaški rekviziti
Lepo je, da imate svojo najljubšo športno ekipo in da želite svojim prijateljem to povedati. A športni rekviziti ne sodijo v dnevno sobo. Pospravite jih v omare, kjer imate športne stvari, ali v posebno sobo, v katero ne vabite prijateljev.

Posušene rože
Te so že popolnoma izven časa in ne izgledajo preveč lepo. Prav tako so polne prahu, slabo delujejo na alergije, v stanovanje pa ne pašejo niti po feng shui. Namesto tega v stanovanje raje postavite sveže rože, polne življenja.

Navdihujoče besede
Nekateri jih naravnost obožujejo, a navadno izgledajo prav pocukrano in ne dosegajo svojih namenov. Če so na steni, bo vaša dnevna soba izgledala bolj kot knjiga za samopomoč iz devetdesetih let kot pa moderen dnevni prostor, poroča portal About.

Seveda pa je končna presoja o tem, kaj sodi in kaj ne sodi v kakšno od vaših sob, samo vaša.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...